Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Felicitari Criulica, Kabecka! Hai Ankylya, Andreea, Emyly! CIRESELE maiiunie2013 ~57~


504 raspunsuri la acest subiect

#11
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.652 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 17:54

Duduta, pauvre, ce ghinion ai avut [flo]. Incet, incet o sa scapi de completare, ai sa vezi. Poate lui ii trebui deja 90ml.... Si eu iau Galactogil, si mi se pare ca e bun.

Eu am mai spus, mananc de toate :), beau si cola. Eu cafea nu beau ca nu imi place, dar cola am baut si in sarcina. Cand sunt rupta de somn, asa ma pune pe picioare.



#12
Madd11ee

Madd11ee

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.792 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 18:42

Ce ma bucur ca esti mai bine acum, Duduta..sper ca puiul sa se reinvete cu sanul si sa revina totul la normal. .

Vicky, asa de bine e cand mai aud si de la altii de cola:)) ma gandeam ca sunt eu mai denaturata;)) cred ca la mine asta a fost pofta mea pe sarcina. .incerc ca ma mai abtin, dar cand il vad si beau un pahar mic, asa de bine imi e:)) plus ca am observat ca bebe nu are treaba cu cola/cafea..nu se agita mai tare..de la portocale insa e alta poveste..nici nu am mancat..nici suc nu am baut..il agita îngrozitor. .

#13
lillyas

lillyas

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 809 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 19:00

In dupa amiaza asta bebelina mea a cerut mereu tzitzi. Dupa cum vad, cam asa are programul peste zi. Trebuie neaparat sa dorm cu ea dimineata si seara dupa baie, cand mai baga ea cate un somn, altfel pic. Azi am atipit de vreo de ori si de tot atatea ori m-a trezit nasturica. [soricel]

Printre atipelile ei, am gasit pe net niste materiale interesante despre alaptare. Poate le-ati studiat si voi, dar le pun aici:

 

http://mihneapuimic....p/alaptare.html

 

http://blogulmeumedi...p/alaptare.html



#14
duduta190578

duduta190578

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 373 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 21:35

Of,tare greu il invat sa prinda sanul.Nu am nici mamelonul bine format,si asta ingreuneaza si mai mult situatia.



#15
doina_1984

doina_1984

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.503 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 21:43

Duduta, prin cate ati trecut :( iti doresc multa sanatate si sa reusesti sa-l akaptezi pe bebe. Poti sa-ti cumperi mameloane de silicon de la Avent (majoritatea fetelor au zis ca sunt bune) ca sa apuce bebe sanul mai usor. Legat de cafea, eu cat am alaptat am baut cafea normala dar jumatate dimcantitatea pe care o beam in mod normal si imediat dupa ce-i dadeam sa suga dimineata. Am inteles ca cea decofeinizata este mai periculoasa deoarece este supusa la diverse procese chimice.

Legat de alumentatie - am de gand (chiar acum mi-am facut lista de cumparaturi) sa mananc cascaval, iaurt, cereale, piept de pui, pulpe de pui, supe, banane, asta la inceput si apoi sa introduc si alte alimente. Poate ne ajuta fetele care alapteaza deja cu meniul lor zilnic.

#16
carmen333

carmen333

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 924 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 23:07

Buna, bebe doarme si e linistit pe moment. Imi da reprezentatii intre 12 si 2:30 sau 4:30 de ma darama: el atunci e mai activ si mananca mai mult. Iar eu dupa ora 23 nu mai produc la fel de mult lapte, de oboseala.

Mi-am luat pungi de stocare.

Eu cred ca e munca dubla o data sa ma mulg, apoi sa ii dau, sa-l rasfat, sa-l tin in brate. La supt se intampla in acelasi timp. Mai nou ma mulg si il tin in brate: se uita la mine. Am sfarcurile deja praf, ca am uitat unde am pus garmastanul, de nesomn. Gasit azi, se rezolv si asta.

De fapt, fac sfarcuri dupa 30min pompa. Dar bebe nu stie ce sa faca cu ele!! Se stramba, mai nou. Deh, nu ii cade laptic in gurita. Am incercat cu mameloane de silicon, le-am umplut de lapte chiar, bebe a baut laptele din ele si n-a mai tras.

Dupa infectia din spital, a primit treptat cantitati din ce in ce mai mari de laptic. A pornit cu 10ml, dupa varsaturile de la infectie, cand am iesit avea recomandare de 20 si mami ii dadea 30, acum suntem pe 50ml si uneori vrea 70. Am citit si eu de recomandare 90ml lapte praf din prima saptamana, dar bebe al meu e micut si cred ca e inca sub 3kg. Apoi, adunate mesele, mananca vreo 300ml/zi, asta e exact ca la carte: am gasit o carte care recomanda 200-400ml/zi in prima saptamana.

Simcri, am vazut bebei mici-mici prin maternitate. Era ideea ca bebe prematur oboseste cand trage la san si se poate chiar ca creierul lui sa nu se oxigeneze destul de asemenea efortul suptului sa il slabeasca. Si puneau gavaj din cand in cand. 



#17
carmen333

carmen333

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 924 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 23:21

Din experienta mea scurta, galactogil e cel care mi-a dat drumul la lapte; mi-a fost de cel mai mare ajutor pompa stil seringa in spital cand nu prea aveam laptic. Acasa am una semi-electrica de la primii pasi, cu care ma descurc, dar am lapte de imi curge singur. 

Si eu am probleme de meniu zilnic. Nu mi-e pofta de mancare spre disperarea celor din jur. As vrea branza si ei ma indoapa cu carne. De supa m-am saturat deja.

Aa, de azi am scapat si de mama, si de soacra. Mama a conchis ca ginerele nu se poarta corespunzator in conditiile date cu mine, s-a suparat ca am facut baie la copil pana sa cada buricul, l-a invelit inclusiv pe cap pe o caldura de ma enerva. Am 27 grade in casa, asta e. Dar m-a si ajutat.

Soacra chiar m-a ajutat azi-noapte, intre 2 si 4:20 cel mic nush ce voia, ii tot dadeam laptic si nu se satura. Si l-a tinut ea pana am reusit sa pompez. In rest, a dat totul peste cap in casa, tipand ca nu e curat; mi-a aruncat niste chestii in valtoarea curateniei; a facut friptura condimentata si miros in casa de ziceai ca e restaurant la mine. Si m-a bombanit ca am facut cezariana. Zicea ca la 3 zile trebuia sa vina dr acasa, sa vada conditiile in care tinem copilul. Altceva n-a comentat de acele conditii, dar stau sa ma intreb...



#18
simcri

simcri

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 779 mesaje

Postat 26 mai 2013 - 23:44

Cred ca a avut efect faptul ca am zis ca o sa ignor cat bea la masa, si la ultimele 2 mese cred ca a vrut sa-mi demonstreze ca poate mai mult prima data mi-a luat 70 ml de la mine 20 de la san si 50 cu biberonul si acum 90ml 10 ml de la san si 80 LP ca nu apucasem sa ma mulg si asta si dupa baie si de vineri a mai luat 70 de grame in greutate, (il cantaresc gol golut la 2 zile cand ii fac baie), usor usor incep sa ma linistesc si eu, uff greu mai e, dar imi place mai mult de partea asta a baricadei.

 

Vicky sper sa nu avem nevoie de spasfon, azi a facut singurel kk nu i-am dat decat colief odata in preventie

 

Carmen din pacate piciuneii obosesc mai repede, dar bine ca am scapat si bine ca ati scapat si voi si usor usor se pare ca ne intram in ritm. Nu stiu ce sa zic cu indicatiile astea din partea rudelor, dupa ce ca e presiunea si stresul si oboseala maxime nu stiu cum mai puteti suporta si indicatiile din exterior chiar daca sunt cu intentie de ajutor, pana acum noi ne descurcam bine amandoi, zic eu, nu stiu ce zice bebe :) ce povestiti voi de soacre la mine se intampla cu mama, soacra e o femeie de nota 20 de abia astept sa vina in septembrie

 

Duduta multa sanatate si sa reusesti sa-l alaptezi pe bebe

 

Cu meniul eu mananc de toate, azi de exemplu a facut sotul o paella ieri am mancat spanac, cu supele sau ciorbele nu prea ma impac, mananc odata pe saptamana, la ce m-am abtinut a fost ciocolata bauturile cu acid si nu am mai mancat condimentat sau cu usturoi atat



#19
fluturashhh

fluturashhh

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 303 mesaje

Postat 27 mai 2013 - 06:56

Buna dimineata fetelor.Azi avem programare la dr [:)] .Tati ne-a dat interzis la nascut pana cel putin maine [:-)))] .De unde am pornit pregatiti ca vom avea o prematura iata-ne ajunsi in sapt 37 [il] .Cred ca micuta noastra vrea sa dea peste cap toate predictiile dr-ului [soricel] Eu fac haz de necaz si spun ca fii-mea in loc sa-mi dea un buchet de flori, mi-a oferit un buchet de hemoroizi [:-)))]  [:-)))]  [:-)))] .Ieri m-am decis sa incerc sa bucataresc ceva dulce, si aveam nevoie de faina de migdale.Dupa ce l-am tarat pe tati la ora 20 prin Cora, Kaufland, Auchan, Carrefour si Mega, am gasit la Plafar [batcap] .Tati radea de mn cand am zis sa intrebam si acolo [:-)))] . Nu va spun ce vreau sa bucataresc in ideea de a nu va face pofta.Noaptea a fost agitata cu dureri de burtica, dar cred ca erau din cz pozitiei.De dimineata radea tati de mine si imi spunea poate vezi ca te trimite dr de la control direct la maternitate sa nasti  [:-)))] .

Mie una imi este teama de statul in maternitate dupa ce nasc.Nu- prea sunt fan stat inchisa intre 4 pereti, dar mizez pe factorul bebita.O sa am ce studia timp de 4 zile [biz] .

La mine va fi sotul acasa o luna si soacra-mea nu cred ca o sa vina pt ca mama ei trage sa moara si nu va avea energia necesara...cred.Oricum noi speram sa nu nastem in aceeasi zi cu nefericitul eveniment.Schimbaram data botezului, il facem in iulie din motive financiare (aug-sept vor fi mai multe nunti si botezuri si vom ramane nemancati [batcap] ).

Alte chestii interesante nu am de spus momentan, dar va tin la curent [:)] Sa aveti o zi frumoasa



#20
Kabecka

Kabecka

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 503 mesaje

Postat 27 mai 2013 - 07:19

Buna dimineata,

 

Nu vreti sa stiti ce emotii am cand ma gandesc la ziua de maine...pfiuuu, tare nasol asta cu stabilitul datei, mai rau te agita, dar asta e situatia.

Imi fac o mie de griji legate de Radu, de bebe, de mine. Sper sa fie bine...

 

Fetele cu cezariana (ca eu am uitata de data trecuta), la cat timp v-ati ridicat din pat? Si ce ati avut voie sa mancati? Si dupa cat timp?

Mie mi-a zis ca azi sa mananc cat mai usor, seara doar o supa, iar maine dimineata pot sa beau un pahar cu apa si atat.

 

Si mai am o problema..Nici nu stiu cum o imbrac pe bebelina ca s-a racit destul de tare afara si eu pregatisem haine mult mai subtirele.

 

Sunt tare agitata....nu-mi place deloc chestia asta.

 

Fetele care sunteti acasa ma bucur ca usor, usor va adaptati. Sunt sigura ca va fi din ce in ce mai bine. Inceputurile sunt grele intotdeauna...

Cat despre rude, ce sa zic, nu stiu cum mai aveti nervii necesari sa suportati diverse vorbe aruncate aiurea.

 

Duduta, succes sa reusesti sa alaptezi din nou puiul!

 

Doina, tu cum stai cu emotiile?

 

Cu meniul cam asa m-am gandit si eu, la inceput mai soft, apoi cam de toate.

 

 

 

 




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -