Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cand viata trece pe langa tine...


379 raspunsuri la acest subiect

#21
Androix

Androix

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.147 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:29

Din ce povestesti la voi e cam debandada si e normal avand in vedere ca sunt 3 copii, tot ce fac e sa se certe, iar tu esti una singura. Ai luat in considerare sa cauti solutii ca sa iti usurezi viata? [:)] Nici nu stiu cum sa zic ca sa nu sune aiurea. Si eu am o problema cu organizarea, iar eu nu am decat doi care in 75% din timp se joaca impreuna ca doi ingerasi, si in plus nu merg nici la serviciu. Asa ca situatiile noastre sunt foarte diferite. Dar de vreo doi ani am gasit un site american flylady.net ii zice. In principiu e pentru organizarea casei, dar am citit multe testimoniale care povesteau foarte serios cum plecand de la asta au ajuns la organizarea vietii in general. Multe mame cu 3 copii sau chiar mai multi, multe mame singure, sau cu soti la pat, situatii de tot felul, car mai de care mai grea. Si sigur sigur ai sa gasesti multe idei despre cum sa implici fetele, asa cum ai incercat dealtfel, dar intr-un mod mai distractiv si mai atractiv pentru ele asa incat sa aveti si reazultatele dorite. Merita rasfoit, daca ai timp si chef.
Viata nu trece singura pe langa tine, tu o lasi sa treaca. Asa ca trebuie sa faci ceva. Stiu, suna ca replicile de filme siropoase, dar aia nu, aia nu, ceva trebuie sa faci.

#22
lorelei_19

lorelei_19

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 765 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:36

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
Copii sunt relativ maricei, 9 ani, 7 ani jumate si 4 ani. Doar ca ai pus punctul pe i in mesajul tau, copii nu au niciun fel de responsabilitati, fac doar strictul necesar, si nici pe ala mereu. Ori de cate ori am incercat asta, am sfarsit prin a ceda eu, din cauza ca treaba respectiva fie nu era facuta, fie era doar pe jumatate, fie foarte greu, asa ca mai bine o faceam eu decat sa stau la mana lor (de exemplu cea mare era responsabila cu pus masa, tacamuri, paine, sare, etc iar mijlocia cu stransul - dupa vreo saptamana am renuntat, ca nu se tine niciuna de treaba ei).

Mickyyy, te inteleg perfect cu sarcinile! Doar ca este singura sansa. Nu renunta dupa o saptamana daca vezi ca nu-si fac treaba bine, pentru ca asta si vor, ca tu sa renunti! Copiii nostri stiu cum sa ne manipuleze sentimental, asta e! Pe de alta parte tine cont si de varsta lor, chiar daca nu fac treaba ca lumea, lasa-i asa. Dar cand o fac bine, lauda-i. La inceput trebuie sa fii foarte consecventa, apoi se obisnuiesc si or sa o faca automat. Indiferent cat de greu ar fi, incearca din nou! este bine si pentru copii, sa se invete sa aiba responsabilitati de mici.
In privinta dusului la scoala- regulile le faci tu, nu copiii. Poti sa spui- ok, o data pe saptamana sau de 2 ori te duc pana la scoala, dar nu in fiecare zi.
Incearca sa schimbi ceva, inainte sa clachezi. Sunt convinsa ca o sa reusesti. Si crede-ma, copiii au nevoie de reguli si de respectarea unor granite (de genul: pana aici!).
Si eu nu spuneam sa iesi cu sotul, ci sa te duci fara sot, el sa aiba grija de copii [:D]
Te inteleg ca nu mai socializezi, dar inca mai ai o prietena, iesi cu ea, sau du-te la ea in seara aia. E important sa te iei in serios si sa-ti revina cheful de viata si zambetul pe buze [pup]

#23
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:39

Mickyyy, hai s-o luam altfel. Daca maine ai gasi tu sau sotul un job mai bun cu bani mai multi, dar cu acelasi orar de acum, ce anume ai schimba in bine pentru voi?



Pene colorate... cate putin din toate!



album

gradina

#24
ingridnen

ingridnen

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.709 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:42

probabil si-ar lua menajera si si-ar permite sa plateasca bona pt mai multe ore...eu cred ca asta as face daca as avea un job cu bani mai multi [:D][:D]

Ingrid si Cristi 9 ani

#25
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:51

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Mickyyy, hai s-o luam altfel. Daca maine ai gasi tu sau sotul un job mai bun cu bani mai multi, dar cu acelasi orar de acum, ce anume ai schimba in bine pentru voi?Pene colorate... cate putin din toate!albumgradina
Banii sunt si ei o problema, dar nu cred ca cea mai importanta. Ce s-ar schimba? presupunand prin absurd ca am putea gasi acel job care sa ne permita sa platim in cateva luni toate datoriile si prezente si trecute (ceea ce e imposibil [:D]), in primul rand as putea sa le ofer copiilor acces la lucrurile pe care si le doresc, si aici ma refer la cursuri optionale, pe care si le doresc dar nu au posibilitatea (incepand de la cursuri de desen/pictura pentru cea mare si terminad cu diverse activitati sportive). Apoi as putea incerca sa gasesc o solutie de a schimba apartamentul cu un altul in care sa nu mai fie nevoite sa imparta toate aceeasi camera, si sa pun astfel capat vesnicelor certuri pe jucarii, pe carti, pe cine face ordine, pe cine pe cine deranjeaza. Apoi am putea sa ne luam din nou masina si sa mai evadam din cand in cand la mare, la munte, la un gratar la iarba verde, o vizita la bunici, etc. Si cu siguranta ar mai fi si altele.Insa asta's vise....e clar ca asa ceva nu-mi pot permite multi ani de aici inainte.

#26
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:54

In primul rand eu nu creed ca mutatul in provincie e o solutie. Sotul lui Mickyyy am inteles ca este un bun specialist pe o nisa stul de ingusta. Nu gasesti nisa aia aiurea in provincie. Mickyyy are un job bun si stabil la care nu vrea sa renunte. Motorul existentei noastre materiale e munca dupa parerea mea. In provincie sunt mai putine posibilitati pt orice job. Daca ai credite si costuri mari de viata ( 3 copii plus bona) e mai intelept sa stai pe loc unde ai joburi bune.

Mickyyy, ai 2 planuri de actiune:
1. Eficientizarea activitatii de zi cu zi
2. Organizarea placuta a timpului liber

La punctul 1. Incearca sa le pregatesti haine fetelor de cu seara, iar dimineata fiecare are sarcina sa se imbrace si sa se pieptene pe sine. Discuta cu mijlocia sa mearga cu cea mare singura dupa traversarea bulevardului. Daca nu de anul asta, poate de anul viitor.

Pentru punctul 2.

Omul nu poate trage la infinit. Trebuie sa aiba si placeri, si timp liber. Trebuie sa se si relaxeze.
Timpul liber la tine pica in week-end, pentru tine si fete, duminica pentru toata familia.
Reia legaturile cu prietenele cu copii. Eu meu imi dau intalniri in parc ( cand e vremea buna) cu prietene cu copii sau chiar fara. Deja copiii tai sunt mari, se descurca singura la locurile de joaca, nu mai trebuie sa alergi dupa ele, poti sta cu prietenele pe banca.

Organizeaza iesiri cu toata familia. Organizeaza o vacanta pentru la vara. Se poate si cu un cost mai mic. Organizeaza iesiri la picnic ( gratar ). Aveti masina? Parca la un moment dat voiati sa o vindeti, nu mai stiu. Iesiri cu cortul. Drumetii pe munte, deja copiii sunt mari.

Gandeste timpul asta liber, ce poti face ca sa va produca placere la toti 5 sau macar adultilor :), copiii chiar daca sunt mofturisi la inceput gasesc ei placere pe parcurs.

#27
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:56

lavi, nu's nici pe departe un specialist pe o nisa ingusta, nu stiu de unde ai tras tu asemenea concluzie [:D]. Sunt economista de profesie, acum lucrez in sistemul bancar (iar banci exista peste tot) si teoretic am posibilitatea sa-mi gasesc job cam pe oriunde la noi in tara, evident, la alti bani.


#28
NoUserName

NoUserName

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 56 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:58

Poate nu sunt cel mai in masura sa propun solutii, dar o sa incerc plecand de la doua pasaje din mesajele tale: "nu va dati cu sania ca n-aveti decat o sanie si va certati pe ea" si "tu renunti mereu in favoarea copiilor". Eu nu mai fac asa. Eu prefer ceva, orice... orice e mai mult decat nimic. O singura sanie? Ok. Cu randul... si ceilalti fac galerie, se dau cu sacul de gunoi, cu capacul de la wc... Solutii se gasesc, nu-i neaparat sa renunti pe principiul asta. Altfel o sa ajungi sa apara ghioceii si, privind in urma, sa vezi ca voi nu v-ati dat cu sania desi aveti una in casa. Ia-ti copii, ia-ti sotul, ia pe oricine are chef sa mearga cu tine in momentul acela in care ai avea chef de dat cu sania. Pleaca de acasa fara planuri... si vezi tu pe parcurs ce mai trebuie facut. Si, in alta ordine de idei, renuntatul mereu. Nici cu asta nu sunt de acord. Daca am 3 ore timp liber, o ora e pentru mine. Pentru ce vreau eu. Pentru ca suntem 3 persoane in familie, iar eu sunt una dintre ele si am aceleasi drepturi ca si ceilalti. Asa ca imparte si tu timpul liber la 5, cati sunteti, si ia-ti bucatica ta de timp doar pentru tine.

#29
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 15:58

Nu tu, sotul tau. Despre el retinusem asta depe vremea cand nu gasea job.

#30
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 18 ianuarie 2013 - 16:12

mickyyy, poate o discutie "la sentiment" cu cele 2 fetite mai mari ar da rezultate. roaga-le sa fie mai intelegatoare, mai tolerante unele cu altele, spune-le ca certurile si haraielile lor continue te supara si te intristeaza, ca nu ai cum sa ramai cu zambetul pe buze si sa le aloci timp suficient daca stai mereu sa mediezi certurile lor, sa faci ordine dupa ele sau sa faci lucrurile pe care au promis ca le fac (pus/strans masa si alte mici activitati). spune-le ca daca ar fi mai multa armonie si intelegere in casa, toata lumea s-ar simti mai bine. spune-le ca micul lor ajutor conteaza enorm pentru tine, ca le apreciezi foarte mult cand te ajuta, chiar daca nu le spui/arati mereu acest lucru, samd.
stii tu, atinge-le coarda sensibila si poate vei avea rezultate.
ma gandesc ca fetitele au fost influentate probabil si de faptul ca tati si-a gasit un job, ca nu mai sta cu ele acasa, ca ele stau acum cu bona pana vii tu de la munca si deh, bona nu e tati si tati nu era ca bona. poate cu bona nu-si permit sa faca anumite chestii si isi scot parleala cand vii tu acasa...
in privinta calculatorului poate ar fi de ajutor un orar afisat. eventual pui si un ceas sa sune cand expira timpul alocat fiecareia. faci orarul pe zile, pe ore, cum vor ele, dar sa fie un orar scris si sa fie respectat de fiecare dintre ele, cine nu respecta orarul, aceea sa fie pedepsita, nu toate, pentru ca e nedrept si se acumuleaza frustrari, sentimente negative, atat fata de sora vinovata, cat si fata de tine, pentru ca le pedepsesti pe nedrept uneori.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -