Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce asteptari aveti de la scoala?


37 raspunsuri la acest subiect

#1
sirimie

sirimie

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.561 mesaje

Postat 31 decembrie 2012 - 13:30

Subiectele despre scoala sunt fierbinti pentru ca ne intereseaza pe toti. Si acum parca mai mult ca in alte dati exista o multime de motive de nemultumire a situatiei existente.



De curand baietelul meu a intrat la scoala dar mi-am dat seama ca inainte sa intram in clasa I aveam o multime de angoase despre cum va fi la scoala, nu stiam daca vom reusi sa ne adaptam. Dar nu a fost asa greu cum imi imaginam.



Asteptarile mele: merge la scoala sa invete lucruri noi impreuna cu alti copii. Isi face prieteni si invata sa se descurce singur in societate.



Noi parintii nu judecam niciodata pe invatatoare sau orice altceva legat de scoala de fata cu el. El vine cu niste judecati despre alti elevi acasa dar incerc sa ii explic punctul lor de vedere. Nemultumirile, cand exista, le tinem pentru noi. Mi se pare important ca relatia dintre el si invatatoare sau intre el si copii sa nu fie influentata de noi.



Acasa lucram impreuna cu lucrurile astea noi, facem mai mult ce ii place pentru ca la scoala invatatoarea nu se poate ocupa de toti, reluam sa verific ca a inteles corect. Asta dupa ce a luat o nota mica si mi-am dat seama ca desi el spunea ca intelege corect nu era adevarat. Acum muncim pentru fiecare din notele pe care le ea. Cred ca orice copil, mai ales in primii ani de scoala, are nevoie de ajutor de la parinti.



Voi ce asteptari aveti de la scoala si de la profesori?







Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]



Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)



Am blog



#2
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 02 ianuarie 2013 - 18:05

Simona,
cred ca lumea e in Concediu..subiectul e de mare importanta pt multi, abia astept sa mai vaz si io cum e la altii.

ce asteptari am de la reusita copiilor mei la scoala? mari [:D]
dar lui nu-i spun asta, of course![8D]
Cred ca scoala si procesul de invatare e un procesul de lunga durata nu presupune doar asimilare de cunostintze si e singura avere pe care am grija sa le-o transmit.

pe termen lung: sa ajunga sa faca ceea ce ii face placere si sa ii asugure traiul de toate zilele. Cel mai bun exemplu suntem noi, io in special care le spun cel putin odata pe sapt, cat de bine ma simt sa fac ceea ce imi place, ceea ce am invatat, cat m-a ajutat pe mine scoala sa imi gasesc meseria care la 35 de ani imi da incredere in mine.


pe termen scurt:
verifi temele zilnic, avem doua convorbiri anuale cu invatatoarele lui/lor, stabilim optionale si ne tinem de ele.

la Cls. 1:
copii nu primesc note, scriu cu creionul, caligrafia e un subiect tabu, io nu pun accent pe ea, dar invatatoarea m-a asigurat ca copilul meu scrie frumos. treaba lui!
La sf clasei intai copilul pricepe ce i se cere si duce la bun sfarsit ceea ce i s-a cerut, cere informatii suplimentare cand nu a inteles ceva, poate sa lucreze in echipa cu un coleg-i (unul lipeste altul unul face nod..etc..)stie ca are un orar si stie binisor delimitarea timpului, stie sa scrie (de tipar si de mana) si sa citeasca. stie sa socoteasca pan la 20. stie sa recunoasca si sa reproduca cantecele, invata cuvinte din alte limbi (la noi engleza)
Stie regulile de circulatie, si merge singur pan la scoala (aici nu e meritul meu, am o vecina care are un copil in aceeasi clasa si i-a dus zilnik pe jos[:I]).Stie notiuni de geometrie: cerc, patrat, etc

Clasa2. cifrele pan la 100 si tabla inmultirii, recunoaste banii si ierarhizarea lor, notiuni elementare de masurare: metri, kilograme, etc
in primul trimestru din clasa a doua vad ca au facut cifrele astea pan la 100 le tot invart si tot succesc, sper sa nu se plictiseasca.
Nota la limba in schimb e formata asa: o parte vorbire, doua parti citit, o parte scris ( si aici intra asa: scris corect lingvistic, diktare, copiere, scris: hai ca termenii astia io ii stiu in germna, nu stiu exact care.i corestpondentul in ro: Rechtsschreiben, Diktate, Abschreiben, Schrift), o parte compunere si o parte gramatika.

Notele pt erorile la dicktare in corespondent romanest pt fiecare greselaa e cam jumate de punkt in nota, si punctul e considerata greseala, ma rog lipsa lui.
Am scris doar pt astea doua clase, alte cunostinte nu am ...concrete,..doar auzite, citite.
El citeste cu mare placere, era fluiditate, intelege bine ceea ce citeste, poate reproduce cu usurita, nu poate face o sinteza si se pierde in detaliu, dar e in clasa a doua, nu?
Ei de ex la scoala ( stiu elte scoli ca au alte sisteme de stimularea citirii Antolin de ex) isi aleg saptamanal o carte si vinerea de la ora 8-9 au Leseprojekt (proiect de citire) merg instr-o clasa cu compotere si ajutati de niste mamici voluntare raspund la 5 intrebari ca sa primeasca un certificat de citit tre sa raspunda la minim 4 intrebari. Cu minim 8 certificate anuale merg la cinema in vara..stimulativ pt toti[alcool]

Ca parinte: Nu il intreb niciodata, ( in clasa 1 mi-a mai scapat de vreo doua ori) ce au facut ceilalti colegi la teste, nu are voie sa parasca, si asta e un subiect sensibil la noi pt ca el vorbeste cam mult. si inca nu stie cand sa spuna stop. uneori ajuta si cand nu trebe [:-@]
El nu are teme de vacanta, doar citeste daca vrea :) Lucrez cu el cam 60-90 minute in plus pe sapt. Ceva la mathe, sau/si o diktare. In clasa 1 citeam impreuna, acu doar romaneste mai citim impreuna.
si ma mai trec pe liste sa ii asist in excursiile lor de la tatru, de la patinaj. asa ii cunosc si io colegii; cand vrea si exista timp isi poate invita cam 3 ore colegii sa se joace, sau mergem impreuna la un loc de joaca. Dar lor le place sa ii chemi acasa sa isi prezinte jucariile [bibe]
si nu in ultimul rand merge cu drag la scoala, nu trag de el, se inverveaza daca intarzie[alcool]
cam atat..

#3
Miriluta

Miriluta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.272 mesaje

Postat 02 ianuarie 2013 - 19:17

Subscriu la ce a scris Alex. In clasa I si aIIa ii verificam temele zilnic, plus ca aveau un caietel in care isi notau temele. Acum e in clasa a IVa si ii verific temele doar prin sondaj sau daca imi cere ea. Lucram in plus la mate si la germana - cam 2 ore pe saptamana pt fiecare. In plus, trebuie sa citeasca 30 de minute in fiecare seara - aici e libera sa isi aleaga ea ce vrea sa citeasca.
Daca ia o nota mica verific intai daca a luat-o pentru ca a fost neatenta sau nu a stiut. Daca nu a stiut, exersez cu ea si incerc sa ii explic. Aici nu e concurenta cu notele si nici nu o intreb ce note au luat colegii ei de clasa. Nu se fac clasamente si nu se discuta in fata celorlalti parinti de performantele copiilor. Avem de doua ori pe an sedinte private cu invatatoarea si cu copilul si discutam impreuna despre performanta copilului, unde se mai poate imbunatatii, unde are nevoie de sprijin de la invatatoare si unde il putem sprijini noi parintii.

Ii explic des ca, desi obositor, imi ador jobul si sunt mandra de ceea ce am realizat. Stie ca nu toti oamenii isi permit multe lucruri si ca un standard de viata asa cum are acum, inseamna multa munca si educatie.

In vacante nu are teme si nici noi nu ii dam teme - in definitiv nici mie nu mi-ar place sa lucrez in concediu.


De la invatatoare am urmatoarele asteptari:
- sa ma anunte daca copilul meu are probleme de integrare si sa ma ajute sa gestionez aceste probleme
- sa ma anunte daca nu isi face temele la timp
- sa stie sa motiveze copii si sa nu ii descurajeze
- sa asculte copiii si sa le raspunda la intrebari chair si de 100 de ori

..si cred ca mai sunt si altele dar acum nu imi vine nimic altceva in minte.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

#4
adastero

adastero

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 69 mesaje

Postat 02 ianuarie 2013 - 21:47

De la scoala in general am avut mari dezamagiri. Cea mai mare dezamagire este lipsa de cunostinte pedagogice ale profesorilor, lipsa de tact si de rabdare in educarea copiilor. Toti se axeaza in a-si preda materia stufoasa cu care se confrunta si ei si copiii etc. Sistemul educational din Romania este o varza.

#5
sirimie

sirimie

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.561 mesaje

Postat 06 ianuarie 2013 - 14:51

Citat:
citat din mesajul lui adastero
De la scoala in general am avut mari dezamagiri. Cea mai mare dezamagire este lipsa de cunostinte pedagogice ale profesorilor, lipsa de tact si de rabdare in educarea copiilor. Toti se axeaza in a-si preda materia stufoasa cu care se confrunta si ei si copiii etc. Sistemul educational din Romania este o varza.
Poti sa argumentezi? Eu cred ca nu se poate generaliza si ca nu ai dreptate.Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)Am blog

#6
mgabi

mgabi

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 431 mesaje

Postat 07 ianuarie 2013 - 14:59

citat din mesajul lui adastero

De la scoala in general am avut mari dezamagiri. Cea mai mare dezamagire este lipsa de cunostinte pedagogice ale profesorilor, lipsa de tact si de rabdare in educarea copiilor. Toti se axeaza in a-si preda materia stufoasa cu care se confrunta si ei si copiii etc. Sistemul educational din Romania este o varza.

Corect. Scoala romaneasca eu o consider un dezastru. Acum 20 de ani macar mai mergeam in vizita la o fabrica, mai aveam un lucru manual la scoala, curatenie in o parcuri si mai stiam si altceva in afara de lectia predata de prof si returnarea acesteia de catre elev in ora urmatoare. Teorie si numai teorie care devine rutina, oboseala si la final este un talmes valmes in capul lor de nu stiu in ce directie sa o apuce. Asta in conditiile in care toti ne visam copilul(ii) sa aiba o meserie frumoasa, curata si cu multi bani
Asta nu pentru ca mi-as dori sa-mi vad copilul maturnd strazile, dar scoala este prea imbacsita de muuuuulta materie si multa nu este utila in viata de zi cu zi. Dar avem cale luuuuunga si de muuuuulti bani pana sa se intyrevada ceva imbunatatiri.
Acum este posibil sa fiu eu prea exigenta? Eu am un copil clasa VII si unul cls II si asa m-am saturat de rutina asta a memorarii si atat si dupa un timp uita aproape tot.

[pup][pup]


#7
Mada

Mada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 865 mesaje

Postat 07 ianuarie 2013 - 16:30

adastero, asa simt si eu. Pt mine scoala romaneasca este o dezamagire mare chiar as putea spune.



Asteptarile mele: merge la scoala sa invete lucruri noi impreuna cu alti copii. Isi face prieteni si invata sa se descurce singur in societate.





In afara ca s-au creat grupuri-grupuri si bisericute si ca foarte greu un copil se integreaza daca nu e conform standardului grupului (incepand de la haine, penar, pix, coperta caietului, etc)si ca sunt lasati sa descurce ---pana la a sta copilul cu fractura de degete (3) 6 ore cu dureri infioratoare si la ai pune la teme inutile, eventual de rescris ce au facut in clasa, supunerea la umilinta zilnica in clasa---imi este foarte greu sa spun ce buna e scoala romananeasca!!!

Parti bune???



Mi-este foarte greu sa le vad in aceste conditii!

Asteptarile mele au fost zic eu decente, dar nimic, nimic nu a fost conform lor.



Daca copilul meu nu a stiu si a deprins mai greu o metoda de a rez un exercitiu la matematica mi s-a spus ca stiu copiii care au lucrat in vacanta!!! Materia de clasa a doua!!! vacanta dintre clsa a 1 si a 2.



Deci nu stiu ce as mai putea spune, decat ca mergem in ritmul ei, ne luam bobarnace in continuare, note mai mici, normal, dar suntem ok, pentru moment.

Stresul si presiunea pe copil le diminuam cat putem.



Vacanta placuta in continuare.





Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008

Ilinca si Rares

#8
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 07 ianuarie 2013 - 17:02

Fetita noastra are 2a8l, deci pana la scoala mai e ceva. [flo]

Astept ca scoala sa intregeasca ce vreau eu sa o invat si sa o ajute sa isi dezvolte capacitatile: sa invete sa fie independenta, sa ii dezvolte imaginatia, sa invete sa se integreze intr-o echipa si sa socializeze, sa invete cum sa invete, sa ii stimuleze curiozitatea, sa ii cultive respectul de sine si fata de altii.

Ar fi mai multe de spus, dar in general as vrea sa se puna accent pe calitate mai mult decat pe cantitate.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!



#9
Dorsilia

Dorsilia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.126 mesaje

Postat 07 ianuarie 2013 - 17:49

Astept de la scoala/cadrul didactic:

- sa-i evidentieze si potenteze calitatile, abilitatile,

- sa-i oblojeasca si intareasca punctele sensibile,

- sa nu-i "taie" credinta ca POATE, deci sa nu-i stirbeasca increderea in el,

- sa-i faca timpul petrecut la scoala placut, interesant, nestresant

- sa-i asigure securitatea psihica si fizica in timpul petrecut in scoala

- sa-i asigure cadre didactice cu o buna pregatire si tehnica a predarii, dedicate, cu interes pentru ceea ce fac acolo, cu capacitatea de a-si face placuta disciplina lor in fata elevilor (se stie ca anumite scoli sunt considerate de top tocmai pt ca sunt "dotate" cu prof de inalta calitate, altele, au rezultate slabute pt ca au luat "ce a mai ramas")

- sa se mentina o comunicare deschisa, pozitiva, fara echivoc, respectuoasa intre mine ca parinte si scoala


#10
Natasa

Natasa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.248 mesaje

Postat 08 ianuarie 2013 - 01:18

Scoala romaneasca este un dezastru. Exceptiile, adica o mana de profesori pasionati si niste olimpici internationali ajunsi acolo prin munca enorma, nu pot fi aduse in discutie. Profesorii sunt din ce in ce mai prost pregatiti pentru ca absolventii buni nu raman in invatamant, programa e imbecila si inutila, metodele sunt aceleasi ca pe vremea noastra, tot ce lipseste din peisaj e violenta fizica (sau macar e mult mai rara). Sunt profesor de romana de 16 ani (in invatamantul privat de 14) si ma intreb de ce manualele trebuie sa fie incarcate cu toate textele stupido-patriotarde in primii ani si mai apoi cu comentarii savante la texte la care nu ajung nici 5% dintre elevi. De ce nu ne-am propune ca dupa 12 ani de scoala un elev sa stie sa scrie corect in limba lui (aici e nenorocire), sa stie genurile literare si niste autori, chit ca asta ar insemna sa asculte niste povesti pe cd-uri sau sa se le povestesti in clasa niste carti. Nu, noi suntem foarte orgoliosi, manualele noastre arata ca avem genii, analizele gramaticale vor scoate pe banda viitori lingvisti si nu mai conteaza ca dupa 12 ani exista multi care scriu "a-m decat un ihone si mam suparat fata!" si nu-si aduc aminte de vreo carte citita!
Cei care spera ca o scoala "de elita" aduce ceva in plus sunt in mare eroare. Ca sa vorbesc de cazuri concrete -scolile 10 si 19- asta inseamna doar contributii mai mari la gadgeturile clasei si la cadouri. Profesorii sunt la fel ca peste tot, din pacate. Scoala 19, clasa a 7a, profesoara de fizica da 30 de probleme de rezolvat de vineri pana luni. Din culegere, nu oricum! Majoritatea le fac la meditatii. Revoltata o intreb pe o mama de ce nu se duce sa-i spuna profesoarei ca e aberant ce face, ca niciun copil nu are cum sa faca asa ceva si niciun copil nu stie fizica datorita metodei ei. Raspuns: dar ce vrei, sa se razbune pe fata mea? mai bine rog pe unul si pe altul sa-i rezolve problemele si la anu' ii pun meditator. Tristetea e ca se prea poate ca profesoara cu pricina sa nu stie sa rezolve problemele cu pricina, in clasa nu se face nimic, dar asa arata ca e o profesoara "bine cotata si exigenta". Scoala 10, ajungi cu greu pe lista, desi doamna directoare, precum Brutus, este o femeie onorabila, nu primeste bani (doar aur si electrocasnice :)). Ajuns acolo, minune mare, clase cu smartboard, imprimanta, tv etc. Invatoarele, ca peste tot. Unele agramate, unele plictisite, altele decente. Programa aceeasi pentru toata lumea. Multa si proasta. Predarea tot ca peste tot, sa memoram ca sa avem ce sa uitam. Teme muuuulte, culegeri la fel, asta dand prestigiul scolii.
Cum sa mai astepti ceva de la invatamantul romanesc? Eu am un baiat in clasa a 2a si tot ce face trece pe la mine. Corectez ce e de corectat, completez, elimin cand e cazul, ii dau sa citeasca ce cred eu ca-l face sa se dezvolte frumos, dar sa-i faca si placere. O munca pe care o fac cu drag, dar din clasa a 5a ce ma fac???? Pentru ca la fizica, la matematica, la chimie nu voi face fata. Si profesorii nu fac nici ei. Voi teroriza copilul cu multe meditatii? Sper ca nu. Il voi da intr-o scoala particulara? Zambesc si nu intru in multe detalii, dar oricum, pentru 7000 de euro pe an ai un copil relaxat si laudat si cand e analfabet. Din lac in put. Deci ce astepari am? Nu am. Si testele PISA (Programme for International Student Assessment) arata cat de rau stam.
Si apropo de socializare si de invatat sa se descurce singur in societate. Scoala romaneasca mi se pare complet incapabila sa atinga asemenea obiective. Copilul meu sta 4 ore la scoala, cu pauze de 10 minute in care isi fac glumite care uneori degenereaza. Socializare maxima. De descurcat singur a invatat sa o faca, in sensul ca nu spui ce citesti si cat ca sa nu rada de tine ca esti tocilar, nu iei apararea unei fetite supraponderale de care isi bat joc colegii pentru ca vei deveni tu bataia lor de joc si tot asa...

Editez ca sa adaug o vorba a lui Mark Twain: I have never let my schooling interfere with my education. Adica nu lasati scoala sa strice educatia copiilor vostri. Trist dar adevarat in sistemul nostru de invatamant!


Panic Questions

  • Geanta Bebelusului

    irinan
    - sep 08 2024 17:31

  • Sarcina

    magdaandr
    - aug 31 2024 17:49

  • Stafilococul auriu

    Roxana2024
    - aug 28 2024 15:43

  • Sarcina

    barbumihaela123
    - aug 25 2024 16:44

  • Inseminare asistată

    Minnie4
    - aug 05 2024 15:28

Last Blogs

  • Ultimele pregătiri pentru bebelina

    MAM16
    - Ieri, 22:10

  • Ecografie 3D

    AlexandraBrt
    - Ieri, 16:36

  • Brâul Maicii Domnului

    Ramonna34
    - sep 09 2024 22:52

  • Ședință foto în 4

    MAM16
    - sep 09 2024 22:36

  • Bebe puternic în burtică

    Gyo98
    - sep 09 2024 22:14

Ultimele aprecieri

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    Elkia
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -