Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

TERAPIA COMPORTAMENTALA PENTRU COPIII CUD/ADHD


1 raspunsuri la acest subiect

#1
autism_adhd

autism_adhd

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 23 iulie 2012 - 18:04

TERAPIA COMPORTAMENTALA PENTRU COPIII ADD/ADHD



Terapie comportamentala, de asemenea, cunoscuta sub numele de modificare a comportamentului, a fost dovedit a fi un tratament foarte de succes pentru copii cu ADD / ADHD. Este benefic in special in calitate de co-tratament pentru copiii care iau medicamente stimulante si poate permite chiar sa reduca doza de medicament.

Terapia de comportament implica intarirea comportamentelor dorite prin recompense si laude si in scadere comportamente problematice prin stabilirea de limite si de consecinte. De exemplu, o interventie ar putea fi faptul ca un profesor recompenseaza un copil care are ADHD pentru luarea de masuri mici, spre a ridica o mana inainte de a vorbi in clasa, chiar daca copilul inca face un comentariu. Teoria este ca recompensarea lupta spre schimbare, incurajeaza comportamentul complet nou.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, sunt trei principii de baza pentru orice abordare de terapie comportamentala:

Stabilesc obiective specific: stabiliti obiective clare pentru copilul dumneavoastra, cum ar fi ramaneti concentrat pe temele pentru o anumita perioada de timp sau jocuri cu prietenii.
Oferiti recompense si consecinte. Da copilul dumneavoastra o recompensa specifica (consolidare pozitiva), atunci cand el sau ea prezinta comportamentul dorit. Da-i copilului o consecinta (rezultat nedorit sau pedeapsa), atunci cand el sau ea nu reuseste sa indeplineasca un obiectiv.
Pastrati comportamentele folosind recompense si consecintele lor. Utilizarea recompensele si consecintele in mod constant pentru o lunga perioada de timp va modela comportamentul copilului dumneavoastra intr-un mod pozitiv. Ca parinti, puteti seta un program personalizat modificare de comportament pentru copilul dvs. care are ADD / ADHD, cu ajutorul de specialist de comportament, cum ar fi un terapeut cognitiv-comportamentala. Un terapeut cognitiv-comportamentala se concentreaza pe solutii practice la problemele de zi cu zi. Acest tip de terapeut poate stabili un program de modificare comportamentala de recompense si consecinte pentru copilul dumneavoastra acasa si la scoala si va sprijinim in formarea comportamentului copilului dumneavoastra.

Rabdarea este cheia cu terapia comportamentala, deoarece oamenii cu ADD / ADHD sunt de notorietate proverbiala in simptomele lor. Intr-o zi, copilul dumneavoastra poate se comporte frumos, si urmatoarea, intra inapoi in vechile tipare. Uneori poate parea ca in cazul in care formarea nu este de lucru. Cu toate acestea, in timp, tratamentul comportamental va ameliora simptomele de ADHD.

De formare a abilitatilor sociale

Deoarece copiii cu tulburare de deficit de atentie adesea au dificultati cu interactiuni simple, sociale si de lupta cu stima de sine scazuta, un alt tip de tratament care poate ajuta este de formare a abilitatilor sociale. In mod normal, desfasurat intr-un cadru de grup, de formare a abilitatilor sociale este condus de catre un terapeut care demonstreaza comportamente adecvate si apoi pune in practica copiilor repetarea lor. Un grup social de competente ii invata pe copii cum sa "citeasca" reactiile celorlalti si cum sa se comporte mult mai acceptabil. Un grup social de competente ar trebui sa functioneze, de asemenea, la transferarea acestor competente noi, in lumea reala.

Pentru un grup social mergi la un psiholog specializat sau scolar sau la un Centru de recuperare terapeutica ADD/ADHD.

ADD / ADHD tratament si de ajutor:

Sfaturi pentru sprijinirea tratamentul copilului tau

Copiii cu ADD / ADHD au adesea probleme cu traducerea a ce l-am invatat de la un context la altul. De exemplu, acestea pot fi invatat cum sa va controlati iesirile impulsive de la scoala, dar intrerupe nerabdator altele la domiciliu.

Coerenta este cheia

In scopul de a incuraja o schimbare pozitiva in toate setarile, copiii cu ADD / ADHD au nevoie de consistenta. Este important ca parintii copiilor cu ADD / ADHD sa invate cum sa aplice tehnici comportamentale de terapie la domiciliu. Copiii cu ADD / ADHD sunt mult mai susceptibili de a reusi in completarea sarcinilor atunci cand sarcinile apar in tipare previzibile si in locuri previzibile, astfel incat acestia sa stie la ce sa se astepte si ce ar trebui sa faca.

Urmeze o rutina. Este important sa se stabileasca un timp si un loc pentru tot pentru a ajuta un copil cu ADD / ADHD sa inteleaga si sa raspunda asteptarilor. Stabilirea ritualuri simple si previzibile pentru mese, teme, jocuri, si pat.
Folositi ceasuri si cronometre. Luati in considerare introducerea de ceasuri toata casa, cu unul mare in dormitorul copilului. Permite o multime de timp pentru ceea ce copilul tau are nevoie sa faca, cum ar fi teme pentru acasa sau pentru a fi gata in dimineata.
Simplificati programul copilului tau. Evitarea timpului inactiv este o idee buna, dar un copil cu ADD / ADHD poate deveni chiar mai distras si "lichidat", in cazul in care exista prea multe dupa-activitati extrascolare.
Creati un loc linistit. Asigurati-va ca copilul dumneavoastra are un spatiu linistit, privat al lui sau ei. Un pridvor sau dormitor poate lucra prea bine, atata timp cat nu este acelasi loc in care copilul merge pentru un time-out.
Setati un exemplu pentru o buna organizare. Configureaza casa ta intr-un mod organizat. Asigurati-va ca copilul dumneavoastra stie ca tot ceea ce arela locul sau. Fiti model de ingrijire si organizare pe cat mai mult posibil!

Importanta dea lauda!

Adesea parintii obositi de comportamentele inadecvate ale copiilor fac greseli mari uitand atunci cand acestia fac lucrurile corect sa si laude! Si copiii primesc aceste semnale ca un semn al atentiei captate si drept raspuns vor actiona inadecvat stiind ca doar atunci parintele ii va da atentie. In consecinta faptul ca parintii nu lauda, recompenseaza comportamentele positive ele vor fi din ce in ce mai putine pierzand teren in fata celor negative la care sigur vor reactiona. Copii ADD/ADHD au nevoie de atentie si intarirea faptului ca fac un lucru bun mult mi mult decat ceilalti copii datorita faptului ca ei primesc foarte des critici, etichetari, marginalizari.Au nevoie sa fie laudati, sa primeasca atentie. Dupa ce se va stabili o structura coerenta si de rutina, este important sa nu uitam ca copiii cu ADD / ADHD primesc de multe ori critici. Fii cu ochii in patru pentru comportamentul bun-si lauda-l. Lauda este importanta mai ales pentru copiii care au ADD / ADHD, deoarece ei au parte foarte putin de ea. Un zambet, un comentariu pozitiv, o imbratisare, sau alte recompense mici sociale sau materiale pot imbunatati problemele copilului precum cele de: atentie, de concentrare, si controlul impulsurilor. Lauda pozitiva va determina copilul pentru un comportament adecvat si finalizarea sarcinii incepute, capitol la acre este deficitar, oferind in acelasi timp cateva raspunsuri negative, cum ar fi posibil sa se schimbe comportamentul inadecvat sau performanta slaba activitate. Recompensa copilului dumneavoastra pentru mici realizari, acestea vor duce la succese mai mari peacest drum.

Lucrul cu scoala copilului dumneavoastra interventiile scolare sunt importante in tratamentul ADD / ADHD la copii. Ca un parinte, se poate lucra cu copilul tau si profesorul lui sau ei de a pune in aplicare strategii practice de invatare speciala atat in #8203;#8203;interiorul cat si in afara din salii de clasa. Profesorul va sti ca un ADD/ADHD functioneaza mai bine la laude si nu la critici, ca va raspunde pozitiv la o atingere recompensand-o cu un comportament pozitiv etc. Cercul de tratament a copilului dvs. ADD/ADHD : familie; terapeut; scoala; mediul social trebuie inchis altfel undeva va ramane mereu o mica portita deschisa catre un comportament inadecvat.

Psh Sanda Gligu


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -