Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Agitatie si zapaceala


277 raspunsuri la acest subiect

#1
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 18:16

Deschid acest subiect pentru ca am observat in comportamentul Dariei niste lucruri care ma nelinistesc, ma ingrijoreaza, si vreau sa stiu daca se vor corecta de la sine sau trebuie sa intervin, si, daca da, cum. Mamicile cu copii mai mari, daca ati trecut prin asta si va amintiti cum a fost, fatza de cum e acum, va rog sa imi impartasiti experienta voastra.



Daria are 3 ani si 2 luni, e un copil f. f. activ, un copil caruia ii plac mult activitatile fizice - sa tzopaie, sa sara, sa fie data peste cap, rostogolita, invartita, aruncata in aer. Ii mai place mult sa construiasca edificii din cuburi si sa cante la pian.



I-am asigurat, pe cat posibil, mijloacele necesare pentru desfasurarea acestor activitati.



Ce ma nelinisteste pe mine este ca este un copil... care nu se poate concentra cum trebuie atunci cand face o activitate. Are momente in care, intr-un minut, imi cere 4 lucruri diferite si isi pierde rapid rabdarea daca nu i le pot rezolva pe toate 4 imediat. Cere sa se uite la desene animate, se uita putin, dupa care incepe alte doua activitati, daca ii inchid desenele, se supara. Nu are rabdare sa fie atenta la actul mancatului in sine, acum nu mai fuge prin casa cu mancarea in gura, dar cauta sa aiba pe langa ea jucarii cu care sa isi ocupe mainile in timp ce mananca (nu mereu accepta sa manance singura). Daca nu are jucarii, da din picioare si uita sa mestece. Tre' sa ii aduc eu aminte. Azi a cerut sa picteze, a tras cateva linii pe foaie, hop, fuga la altceva. Cand vine de afara, tre' sa ii aduc aminte sa aiba rabdare pana ne dezbracam/descaltam, spalam pe maini, schimbam de hainele de afara.



Zapaceala asta, agitatia asta, saritul de la o activitate la alta, vreau si asta, dar si ailalta, si pe-a treia, si cuburi, si carti, si muzica, si desene... asta ma ingrijoreaza.



Nu ii place sa adune jucariile, rastoarna cuburile, pe urma aduce si papusile si poneii, ba si cartile, face un galamoz de lucruri pe aici si asa le lasa... Ba uneori incepe sa arunce cu cuburi, ca "e distractiv"...



Mie (eu sunt cu ordinea) mi se pare ca dezordinea asta in actiuni arata o dezordine mentala... Nu as vrea sa ajunga la varsta scolara si sa fie asa imprastiata, agitata, sa nu se poata concentra la ce face...











Blogul meu - de la noi, pentru ei!



Bazar general - fiecare implicare conteaza!



Lucrusoare de vanzare...



Martisoare de vanzare...









#2
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 18:17

Zic ca nu se poate concentra pentru ca: de mai multe ori mi-au spus alte mamici ca, atunci cand am de facut treburi casnice (spalat vase, gatit), sa o implic si pe ea in treburile astea, sa stea pe langa mine. Am implicat-o, chiar ii place sa "spele" vasele (de fapt, sa se joace cu apa, o alta placere de-a ei). Insa oricat ii delimitez spatiul ei de "ajutor" (asta e canita ta, cu lingura asta mesteci, uite o lingurita de faina, uite una de zahar, uite niste boabe de orez), nu il respecta. De exemplu, ii explic si rasexplic ca vasele se spala in chiuveta, apa ramane in chiuveta, e destul loc. Ii las si un vas mai mare cu apa, in care sa spele ea ce vrea. Degeaba, apa ajunge pe jos, ia buretele, il imbiba cu apa si il stoarce pe langa chiuveta...



Despre scris peste tot pe unde a apucat, in ciuda existentei caietelor si blocurilor de desen si foilor, am mai spus.



Si mai am o intrebare: mi s-a spus ca agitatia mamei din timpul sarcinii poate influenta copilul. Este adevarat? Este vreo legatura intre agitatia mamei din timpul sarcinii si perioada imediat de dupa nastere (starea de spirit a mamei) si comportamentul ulterior al copilului? Daca da, cum se poate corecta aceasta influenta?



Cam atat, deocamdata.



Blogul meu - de la noi, pentru ei!



Bazar general - fiecare implicare conteaza!



Lucrusoare de vanzare...



Martisoare de vanzare...









#3
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 18:50

Selene, este doar un copil de 3 ani, crescut doar langa fusta mamei. Dupa ce o vei da la gradinita, se va schimba. Eu, pe fii-mea, o lasasem la program prelungit tocmai pt a-si umple timpul cu copiii de varsta ei; de mine se plictisise si riscam sa cresc un copil mult prea rasfatat si dependent de mine.
Ceri prea mult de la un copilas atat de mic, care nu stie ce inseamna colectivitatea si viata alaturi de straini. Este normal sa se rasfete si sa nu te asculte. Tu esti si deprimata si agitata si, astfel, ii transmiti starile tale. Intai, sa ai pretentii de la tine, apoi de la fetita ta care nu are decat 3 ani si 2 luni. Fii mai calma, mai echilibrata si asa va fi si ea. Stiu ca primii ani din viata copilului pot fi stresanti pt mame, dar vor creste, nu vor ramane la varstele astea mici. [:)]






allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.


#4
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.459 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 19:21

care e problema mare, asta cu dezordinea ? [flo]


_______________________________________________


#5
Alex@Sara

Alex@Sara

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.662 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 19:23

Selene,nu am ce sfaturi sa iti dau,ca ai mei asa sunt toti 3...si e o "distractie" continua pe mine mai ales cand cer fiecare cate altceva,in acelasi timp .In cursul saptamanii mai e cum e ,dar nu cred ca vrei sa vezi cum arata casa noastra dupa un we,mai ales daca nu iesim nicaieri-au mai fost we deastea,acum cu zapada asta si gerul care a fost [bang].Se joaca 2 minute cu papusile,apoi alte 2 minute deseneaza/coloreaza/apoi se uita 2 minute la desene..apoi deschid dulapurile sa isi aleaga de imbracat fetele lu' mama ,etc etc.Cand intram in casa,la fel,trebuie sa alerg dupa ei prin casa sa ii dezbrac(de descaltat e lege ca ne descaltam la usa afara ),sa stau dupa fiecare sa vad ce isi alege pentru inceput activitatile de acasa.Pitica nu mananca decat daca are jucarii sau IPadul pe masa(sau chiar 2 IPaduri simultan,sa se joace )dar in alta parte,la gradi sau la socrii nu sunt asa,deci,se poate sa fie si altfel decat "dezordonati,neatenti si agitati ".Sunt copii,ii las sa isi traiasca copilaria asta superba,fara prea multe reguli(decat cele care tin strict de siguranta si integritatea lor fizica si psihica-la asta pun desenele aiurite de pe cartoon [bang]).Vor avea o viata inainte sa aiba reguli si sa fie ordonati si ascultatori "sfinti de inchinat la ei"Eu am mare incredere in copiii mei ca daca e sa faca ceva ce intra in normal,o vor face chiar daca acum sunt lasati sa isi reverse nebuniile si traznaile [flo].Multa lume ma intreaba cum ma descurc cu 3,mai ales ca sunt aproape intr-o minte toti 3 ....simplu...ma pun la mintea lor,la fiecare in parte si incerc pe cat posibil sa le rezolv doleantele ,nu sa imi impun eu reguli generale pentru toti 3 .Si zau ca pot merge absolut oriunde cu ei,in public,in vizite,sunt de pus la rana [olala],parca sunt alti copii

ca nu mai prea am timp si pentru mine ...asta e altceva,dar eu zic ca asta mi-e menirea pe Pamantul asta..sa fiu MAMA,sa ma dedic 1000% copiilor mei si familiei,restul chiar nu mai conteaza pentru mine.

Sfatul meu e sa te relaxezi,si sa nu mai cauti conotatii ascunse comportamentului fetei ,ca e un copil absolut normal [pup][pup]



Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Merita sa bagati un ochi ....



#6
papanash

papanash

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.197 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 19:26

Selene, ai un copil normal, stai linistita !
Desenatul pe pereti si joaca cu apa place oricarui copil si incearca tot ce nu ne trece noua prin cap.
Sunt inventivi si parerea mea este ca trebuie sa le pastram cat mai mult naivitatea si inventivitatea, sa nu-i incorsetam de reguli de mici. O sa inceapa gradinita si sa vezi acolo reguli, pedepse si frustrari.
Acasa trebuie sa fie locul unde se pot manifesta in voie, eu una asa mi-am crescut copilul. Vrea sa deseneze pe perete, n-are decat. Am dat peste 1 an cu lavabila (cu mare parere de rau) si gata.
Vrea sa spele vase ? pai sa spele, cu tot ce inseamna asta: stropit, udat, spart etc.
Vrea sa picteze cu degetele ? (apropo, asta fac si la gradi), ii pun la dispozitie tot ce trebuie si gata. Se mazgaleste peste tot si il bag direct in cada dupa asta.
De cate ori ma mai ia valul si il cert pt ceva, imi pare rau si imi aduc aminte ca am un copil minunat ( si el mai tipa, mai tranteste, mai sparge, isi pierde rabdarea, ca toti copiii ) si sunt absolut multumita si fericita ca este sanatos , ca altfel n-ar face toate astea.
Eu am observat ca , daca nu pornesc deloc tv cand stam acasa, e mult mai linistit. Sau deschis la programul de muzica clasica.

..............................................................
Mama de papanas Andreiutz [bonjovi] ( 02.10.2007 )






#7
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 20:18

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany
care e problema mare, asta cu dezordinea ? [flo]_______________________________________________
NU.Blogul meu - de la noi, pentru ei!Bazar general - fiecare implicare conteaza!Lucrusoare de vanzare...Martisoare de vanzare...

#8
Alex@Sara

Alex@Sara

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.662 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 20:23

Apropo de pereti mazgaliti...noi zugravim in fiecare an.Le-am luat tabla maaree de 1,5m/1m,u markere,cu magneti,cu bureti,cu solutii de curatat...am tinut-o un an pe perete,dar pacat ca nu am facut poze si la cum aratau si peretii.Am avut mazgalite si:mobila,e din PAL,covoarele,caloriferele,lenjeriile de pat,haine de-ale mele,de-ale lor ....ce nu a iesit la spalat a ramas de purtat prin curte sau pe la tzarania,restul s-a acoperit cu alta zugraveala....in octombrie si deja al meu a sters peretii de 2 ori cu CIF si a ramas culoarea mai decolorata [alcool].[:D]No problem...sunt fericiti?Asta e cel mai important,si nervii mei sunt la locul lor ,ceea ce e si asta ff important...sunt ZEN si intreaga la cap,ca altfel demult o luam pe coclauri [:D]



Luminita,mami de 3 nazdravani:

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005

shoricica Sara-Maria 30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Merita sa bagati un ochi ....



#9
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 20:27

papanash, am scris despre scrisul pe pereti si nu numai (si aspiratorul e desenat). La subiectul acela, sfatul a fost clar: ia-i toate obiectele de scris si da-i-le cand va intelege ca se scrie NUMAI pe foaie. Repet: stam in chirie, pana acum, proprietarul nu a vazut cum arata peretii, usile...



Referitor la spalatul vaselor si turnatul apei pe jos:



A alunecat pe gresie si s-a lovit.

Avem o gresie tampita, care retine mizeria, apa + mizerie = noroi.

Toarna apa si pe covor, fara griji.



Daca eu as lasa-o sa isi faca de cap fara nicio restrictie, ar insemna ca:



- in bucatarie sa fie un mic lac

- covorul sa musteasca de apa din loc in loc

- sa nu ma stresez de mizeria care se formeaza, am spus deja de ce, indiferent daca ea calca cu picioarele goale/sosetele in ea, dupa care alearga in camera si se suie in pat



"Normalitatea" asta e peste puterea mea de inghitire.









Blogul meu - de la noi, pentru ei!



Bazar general - fiecare implicare conteaza!



Lucrusoare de vanzare...



Martisoare de vanzare...









#10
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 20:35

Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara
Apropo de pereti mazgaliti...noi zugravim in fiecare an.Le-am luat tabla maaree de 1,5m/1m,u markere,cu magneti,cu bureti,cu solutii de curatat...am tinut-o un an pe perete,dar pacat ca nu am facut poze si la cum aratau si peretii.Am avut mazgalite si:mobila,e din PAL,covoarele,caloriferele,lenjeriile de pat,haine de-ale mele,de-ale lor ....ce nu a iesit la spalat a ramas de purtat prin curte sau pe la tzarania,restul s-a acoperit cu alta zugraveala....in octombrie si deja al meu a sters peretii de 2 ori cu CIF si a ramas culoarea mai decolorata [alcool].[:D]No problem...sunt fericiti?Asta e cel mai important,si nervii mei sunt la locul lor ,ceea ce e si asta ff important...sunt ZEN si intreaga la cap,ca altfel demult o luam pe coclauri [:D]Luminita,mami de 3 nazdravani:tero Stefan-Alexandru 02.09.2005shoricica Sara-Maria 30.05.2008trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009 Merita sa bagati un ochi ....
Inventariez si eu:- ea- hainele- peretii- usile- parchetul- covorul- lenjeria de pat- patutul nou- jucariile- caloriferele- aspiratorulBlogul meu - de la noi, pentru ei!Bazar general - fiecare implicare conteaza!Lucrusoare de vanzare...Martisoare de vanzare...


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -