Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Semne ale autismului


129 raspunsuri la acest subiect

#101
MoniqueSta

MoniqueSta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 30 mesaje

Postat 25 februarie 2012 - 20:36

Buna Ana Stroe,

L-a uitat pe colaboratorul lui, factor foarte important in aparitia cartii: Dr. Stephen Camarata, Professor of Hearing si Speeches Sciences de la Universitatea Vantedbilt.

Nu, nu continuam cu copii de cristal, indigo, pentru ca tin de o sfera ca nu poate fi cercetata si quantificata.

Sunt convinsa ca a fot o vreme la inceputurile cercetarii autismului cand sindromul nu era recunoscut medical.

Ce as vrea sa adaug despre ceea ce cartea numeste "sindromul Einstein", e faptul ca nu cred ca uite, copiii asta sunt genii si deci nu au nici o problema. Doar faptul ca e OK sa fii diferit, foarte diferit si ca asta nu totdeauna necesita "tratament medical".

Bird70, am citit de ceva vreme o carte, se cheama "House Rules" de Jodi Picoult, si caracterul principal avea Asperger's. Asa am ajuns sa inteleg, mai indirect, provocarile cresterii unui copil care gandeste asa de diferit.

Fetelor, sincer, imi pare rau daca am parut cam insensibila, mie mi s-a parut ca aduc vesti bune. Si eu am un copil "diferit".

Motivul principal pentru care suntem aici sunt copiii nostri, deci Chuny poate sa ia o chill pill.

#102
MoniqueSta

MoniqueSta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 30 mesaje

Postat 25 februarie 2012 - 20:39

Universitatea Vanderbilt, scuzati-ma.

#103
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 26 februarie 2012 - 01:55

Citat:
citat din mesajul lui MoniqueSta
Doar faptul ca e OK sa fii diferit, foarte diferit si ca asta nu totdeauna necesita "tratament medical".

Aici sunt de acord cu tine. Nici eu nu cred in interventii masive, in terapia ABA, in a invata copilul 'sa para' neurotipic. Eu o invat pe fiica mea sa fie mandra de ceea ce este si sa nu ii fie rusine sau sa se simta neadecvata.

Pe de alta parte nu vad ce ar putea aduce 'sindromul' asta. E ca si cum ai redenumi o anumita parte din copiii autisti cu alt nume. Pentru ca Einstein suna bine, ca are conotatii mai pozitive? E ca si cum ai spune ca e ceva rau sa fi autist. Si daca pui acesti copii in alta categorie, ce rezolvi? Nu schimba absolut nimic.

Monique,
eu cred ca tu ai dificultati de-a accepta diagnosticul baiatului tau. Cred ca vezi autismul ca pe ceva foarte negativ, ceva aproape rusinos si ai prefera sa spui lumii ca baiatul are 'sindrom Einstein' decat ca are autism, ai prefera sa-ti spui tie asta. Indiferent cum numesti 'problema' copilului, ea nu se va schimba. Cauta sa ajuti baiatul tau cu problemele pe care le are, sa intelegi de unde vin diferentele si sa iubesti si sa accepti ceea ce este. Eu iti doresc sa ai multa rabdare si intelegere cu baiatul tau. Povesteste-ne despre el, asta ajuta [:D].

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper



#104
bird70

bird70

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.631 mesaje

Postat 26 februarie 2012 - 02:05

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Bird, oricand as sta sa ascult despre fiica ta [olala] atata vreme cat nu incepi sa explici ca doar ce ati facut voi e bine si numai voi stiti reteta perfecta a abordarii autismului [flo]. Sper ca sunt destul de clara si sa nu crezi nici macar o secunda ca nu vreau sa ascult despre copiii nostri :-)

Nu am zis ca eu am reteta succesului si ca numai ce fac eu e bine. Stiu ca inot impotriva curentului, ca nu sunt de acord cu ceva atat de acceptat si de recunoscut, dar nu sunt singura [:D]. Eu nu sunt impotriva ABA, doar ca nu sunt de acord cu ea. E parerea mea. Eu respect si accept parintii care au alte pareri. Nu vreau decat acceptare. Atunci cand povestesc ce am facut eu cu fiica-mea si a mers, poate incearca si altcineva si merge si la ei. La fel cum si eu am mai folosit constient sau nu, tehnici ABA in cresterea ei, atunci cand altceva nu a mers. In fond toti ne dorim acelasi lucru, sa crestem copii echilibrati si cat mai independenti si capabili sa se descurce in viata [flo].

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper



#105
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 26 februarie 2012 - 02:50


Monique, eu am citit in fuga si nici nu traiesc in mediu anglofon dar din cite inteleg sindromul l-a `inventat` tipul ala economist, el bazindu-se pe un studiu al profesorului de care spui, care nu e autor la carte; omul din cite vad are destule cercetari la activ despre autism, nu despre sindroame inventate.





http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#106
AB_AC

AB_AC

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 26 februarie 2012 - 03:38

Monique daca al tau copil nu are alte semne decat cele citate... apai stai domol ca n-are copilul nimic! Daca cumva dpdv social nu doar ca nu-i foarte sociabil, dar si panicheaza, nu poate invata impreuna cu altii, daca ..., daca... atunci mai las-o balta cu beletristica!



#107
bebeaca

bebeaca

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 131 mesaje

Postat 27 februarie 2012 - 10:34

Oarecum,Monica,m-ai facut sa zambesc cu prima postare....dupa americani,cam 80% din romani am fi autisti(eu si majoritatea din jurul meu inca spunem 'sarut-mana!' celor in varsta,inca vorbim cu ''dumneata'',inca...ne stim locul in orice context,ca sa zic asa).Nu ar trebui sa privesti problema asa.Numarul autistilor intr-adevar a inceput sa creasca dar nu pt ca sunt diagnosticati gresit ci pt ca exista o problema reala pt care numarul lor creste.Am fost internata cam o data la sase luni cu copilul,timp de 5-7 zile,si in fiecare zi veneau cel putin 4 cazuri noi!Si asta numai unde eram eu internata.Avand un copil cu autism te asigur ca acei copii nu erau diagnosticati gresit cu autism.
Probabil ca inca esti in perioada de negare(eu ii spun asa pt ca toate trecem printr-o lunga perioada in care spunem ''copilul meu nu-i autist,face asa din alt motiv''),esti inca in perioada in care cauti un alt raspuns.
Eu una am acceptat diagnosticul,incerc sa-mi inteleg copilul asa cum e,incerc sa-l fac sa se simta confortabil in orice situatie.Incearca sa citesti carti scrise de parinti,de cei care stiu cu adevarat ce inseamna sa ai un autist langa tine,nu scrise de unul care s-a inspirat din studiile altora(nu stiu nimic de cartile pomenite de tine dar iti recomand ''lasa-ma sa-ti aud glasul'' de ex).
Aaa..inca ceva..si mie imi e greu sa privesc in ochi,mi se pare fara rost daca vorbesc o jumatate de ora cu cineva sa stau ochi-in-ochi,cand vine vorba sa cunosc pe cineva devin foarte agitata,dar..nu sunt autista,eu stiu sa gestionez situatia,pe cand copilul meu cu autism nu stie si ca sa scape de frustrare se musca de incheietura,se leagana sau tipa.

#108
MoniqueSta

MoniqueSta

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 30 mesaje

Postat 27 februarie 2012 - 19:34

Buna fetelor,

Sa va povestesc cum am ajuns eu la acest blamat sindrom Einstein: baietelul meu la aproape doi ani nu spune mare lucru. E "vorbaret", dar nu se intelege nimic clar.

Cartea "Sindromul Einstein" se cheama de fapt "Sindromul Einstein: Copii isteti care vorbesc mai tarziu". De aceasta m-a atras, pentru ca se refera la vorbirea mai tarzie. Nimeni niciodata nu mi-a dat de inteles ca copilul meu ar avea semne de autism si nici nu cred ca are.

In carte am vazut cati copii au fost initial diagnosticati cu autism de fapt au avut unele functiuni ale creierului care s-au dezvoltat la o rata mai inceata pentru ca toate resursele erau luate de o parte a creierului care se dezvolta intr-un ritm fenomenal. (Asta e explicatia in mare din carte.)

Greseala mea e ca nu m-am documentat mai bine despre cum se pune diagnosticul in Romania, ci doar dupa tentintele de diagnosticare din Statele Unite.

Eu il ador pe baietelul meu si imi place foarte mult felul lui de a fi. Se pare ca altii ar avea o problema cu el. (Stiti, binevoitorii...vai, nu merge in picioare la un an, nu-ti faci griji? Vai, nu vorbeste la 2 ani, nu-ti faci griji?)

Despre negare, ce sa zic, as vrea sa nu par aroganta, dar nu cred ca e cazul de asa ceva...daca se schimba ceva, va spun. Avem controlul de 2 ani si am vrea sa mergem si la un logoped. Cred ca perioada asta va fi concludenta.

Ana Stroe, deci daca am inteles eu bine, tu nici nu ai avut timp, nici nu ai inteles prea bine? Hmmm...[:)]

Am sa caut cartile recomandate pentru ca ma intereseaza subiectul. Vreau sa imi si fac timp si sa si inteleg ca lumea.

Deci, mai revin! [:)] Si cu date concrete dupa vizita de 2 ani si cu ceva mai multe carti la activ!





#109
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 27 februarie 2012 - 21:48

Daca copilul tau nu e diagnosticat si nici tu nu crezi ca are autism, care e rostul valurilor pe topicul asta unde incercam sa ne tinem deoparte de frivolitatile beletristicii si a povestilor gen blaga a vorbit la 4 ani, doar diluarea lui?
semnatura mea trimite catre un topic cu povesti frumoase (si adevarate) despre copiii cu autism; poate cartea ta si-ar avea locul acolo.

http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#110
bebeaca

bebeaca

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 131 mesaje

Postat 27 februarie 2012 - 22:26

Vorbirea tarzie apare in general la baieti si cam in jurul varstei de trei ani incep sa turuie de nu se mai opresc.Din pacate ai atins un subiect ff sensibil pt noi,cred ca nu sunt singura care s-a lovit de replica ''copilul nu are nimic,tu iti doresti copil cu autism'',spusa de o doctora foarte cunoscuta la noi ca 'specialista in problema autismului'.Ca sa-ti dai seama daca are sau nu autism trebuie sa-l urmaresti f atent(sunt sigura ca o faci deja),iti enumar cateva din simptomele prezente la copilul meu:nu priveste in ochi,nu vorbeste,zdrangane masinutele(nu se joaca adecvat cu ele),flutura manutele/face morisca/se musca de incheietura cand se bucura f tare,tipa cand e nemultumit,se teme de spatii noi(am urcat pe munte cu el in carca pt ca se temea sa calce pamantul-loc necunoscut pt el),are o fixatie pt culoarea verde-tot ce e verde e frumos si studiaza,are perioade cand nu doarme mai mult de o ora din 24 de ore(asta e cosmarul meu),anumite alimente le mananca numai de la tati,sucuri nu bea,ii place sa stea langa copii dar nu se joaca cu ei doar ii priveste,uneori pare sa nu auda cand il strigi.Astea sunt 'doar' cateva.
Daca doar nu vorbeste eu cred ca ar trebui sa consulti un logoped,eventual un neuropsihiatru pt linistea ta.


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -