Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

autism


72 raspunsuri la acest subiect

#21
himera

himera

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 34 mesaje

Postat 13 octombrie 2011 - 22:51

Buna seara
Draga mea in ultimii ani copiii cu spectru autist au inceput sa fie din ce in ce mai des intalniti, unii au intr-adevar o problema.....altii au adhd...iar la altii exista un ritm propriu de dezvoltare.
In cazul tuturor cel mai important e implicarea parintilor. Cel mai bun terapeut e parintele, el se joaca cu puiul lui, el sesizeaza cele mai fine diferente, el apeleaza la specialist. Educatorul e super ok, e f importanta gradinita.....dar parerea mea este ca parintele sa aiba in primul rand asteptari de la el si apoi de la cei ce se implica in educatia copilului. Poate sunt mai transanta........te rog sa ma scuzi.............dar asta e parerea mea.


iris

#22
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 13 octombrie 2011 - 23:16


spectrul autist nu include adhd, nici `ritmul propriu de dezvoltare`, autismul nu inseamna neaparat retard in acumularea functiilor ci diferenta; care diferenta va ramine toata viata, indiferent de inteligenta, caracter, etc;
problema e ca destui (ne)profesionisti pun eticheta autismului pe orice tulburare de comportament sau retard in dezvoltare pe de o parte; pe de alta parte, s-a renuntat la unele diagnostice din trecut mai specifice, si copiii cu simptomele respective sunt pusi de-a valma in autism...`
autismul in sine include o varietate simptomatica, de la Rain Man cu memorie sau capacitate de calcul fenomenala darincapabil sa lege sireturi,la copilul cu inteligenta normala`afectat` usor, la nivel de rigiditati si eventual limbaj (impropriu sau sarac), pina ajungem la copilul non-verbal si in pampers la 10 ani, incadrat tot la diagnosticum de autism.
de aici si atita folclor, de la einstein si blaga care au vorbit la nspe ani, pina la copilul ciudat care stim noi sigur c-are autism.

http://forum.desprec...TOPIC_ID=137759

#23
Anne45

Anne45

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 629 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 00:25

PAREREA MEA ESTE CA AR TREBUI SA CONSULTI UN PSIHOLOG SI NEAPARAT UN LOGOPED .

NUMAI BINE !!


mami fericita de Giuliano
https://picasaweb.go...011ProtezaGiuli
[copil] sunt baiat mare



#24
Happiness_4_us

Happiness_4_us

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.961 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 08:33

Poate ca cel mai bine te- ar putea ajuta un psihopedagog, sa faca o evaluare si sa iti recomande ce e de facut! Multa sanatate!

P.S. Roxy, vezi ca si " intrii" scris la sfarsit de tine, se scrie cu un singur " i". [:D] E la fel ca albastri, nostri, etc.[pup]




#25
roxy

roxy

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.613 mesaje

Postat 14 octombrie 2011 - 10:13

Happiness_4_us multumesc pentru corectura, eu nu ma supar sa invat ceea ce gresesc , tocmai pentru ca sa ma pot corecta.Chiar daca de 10 ani nu mai vorbesc romaneste , inca sper ca stiu sa scriu corect, si incerc sa fac cat mai putine greseli .

Si spun din nou, eu nu am facut remarca sa jignesc pe cineva .Daca persoana respectiva s-a simtit jignita imi pare rau .Am crezut ca toata lumea e dornica ca si mine sa incerce sa-si indrepte greselile.Acum posibil toate vor citi ce voi scrie pe forum si se vor grabi sa ma corecteze.





Iar in ceea ce priveste autismul, doctorul psiholog care trebuie si e in masura sa stabileasca asta (nu vecina cea binevoitoare )are un set de formulare pe care completandu-le corect, adica la intrebarea ...te priveste in ochi ? raspunsul sa fie cel real nu ce ne-am dori sau banui noi...atunci la sfarsitul formularului in functie de cati de da sau nu rezulta , se vede daca se incadreaza copilul la autism, elemente de autism sau tulburari din spectrul autismului.Pentru ca un copil poate sa nu fie autist, adica sa nu aiba aceasta sa zicem boala (chiar daca nu e o boala )dar totusi sa prezinte simptome ale ei.

Asa cum un om care tuseste nu e obligatoriu bolnav de plamani...ca sa ma fac mai inteleasa.Sau daca stranuti nu ai musai guturai, poti fi alergic la ceva sau pur si simplu ti-a trecut ceva pe la nas si ai stranutat.De aceea e asa de greu sa pui pecetea pe viitorul unui copil.



Acum astept corecturile pe text [:D]





roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)



[i]









#26
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 15 octombrie 2011 - 02:42

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
adda, nu-i da copilului sirop fara sa citesti ce scrie in prospect.roxy, daca tot o urechezi ca nu scrie corect gramatical, poate iti corectezi si tu greselile gramaticale.Edit:
Citat:
i-a de aici siropul
BAZAR UMANITAR
??? Tu spui ca se scrie corect "I-a"???_____________________________________________Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella [fetita] 22.05.2008 VICTORIA

#27
alexpa

alexpa

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 66 mesaje

Postat 15 octombrie 2011 - 04:13

la ce neuropsihiatru ai fost?

#28
adda_lili

adda_lili

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 204 mesaje

Postat 15 octombrie 2011 - 15:12

dr Laura Ilascu de la policlinica de copii din Tatarasi Diagnosticul pus de ea este instabilitate psiho-motorie Nu iam luat siropel si nici nu cred ca o sai dau.O sa ma sfatuiesc si cu doctorul de familie ca e pediatru Ea cand mia dat trimiterea mia zis ca nu are cum sa fie ce spune de la gradi doar ca e un copil alintat(asa mia zis ea )ea il cunoaste de la 7 luni si am fost des cu el la medic deci cunoaste evolutia lui.

#29
Happiness_4_us

Happiness_4_us

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.961 mesaje

Postat 15 octombrie 2011 - 16:27

Diferenta intre psiholog, care nu e medic/ doctorr si psihiatru care este medic/ doctor, este ca psihologul face terapie iar psihiatrul prescrie medicatie.

Eu repet, daca ai ceva indoieli mergi la un specialist, care asa cum a zis si Roxy, va face o evaluare copilului, de regula toti fac testul Portage.
In functie de punctajul obtinut, se va putea spune daca are sau nu probleme, respectiv tulburari din spectru autist.
Nu te speria cand auzi de psiholog, psihopedagog, psihoterapeut. Important este sa accepti ca ar putea avea vreo problema si sa elucidezi enigma. Nu te lasa pacalita de ce spune medicul de familie sau pediatru,neuropsihiatru deja e altceva, daca tu ai aceasta indoiala in suflet.
Sanatate multa!


Roxy, si eu sunt plecata din Ro de 6 ani, insa limba romana o sa vb pana mor. Ma dispera oamenii care uita de unde au plecat si cand te intalnesti cu ei, vorbesc folosind cuvinte din alte limbi, sub pretextul ca au uitat, domnule! Pentru mine nu exista asa ceva! Te[pup] si sper ca nu te- ai suparat!




#30
roxy

roxy

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.613 mesaje

Postat 16 octombrie 2011 - 11:27

Citat:
citat din mesajul lui Happiness_4_us
Roxy, si eu sunt plecata din Ro de 6 ani, insa limba romana o sa vb pana mor. Ma dispera oamenii care uita de unde au plecat si cand te intalnesti cu ei, vorbesc folosind cuvinte din alte limbi, sub pretextul ca au uitat, domnule! Pentru mine nu exista asa ceva! Te[pup] si sper ca nu te- ai suparat!
Happiness_4_us [flo]nu m-am suparat , dupa cum am spus sunt mereu dispusa sa imi corectez greselile si sa invat .Nu am spus ca sunt plecata de 10 ani ca o scuza pentru greseli ci ca o dorinta de a incerca sa nu le fac chiar daca sunt plecata.Vorbesc romaneste cu ai mei, pe copii mei i-am invatat limba romana chiar daca o vorbesc doar cu noi si cu bunicii , deci nu ma feresc de aceasta limba care va ramane a mea mereu, oriunde as fi. Gandesc si visez inca in romaneste [:D]Tocmai de aceea, pentru ca doresc sa-i invat corect sa vorbeasca, neavand pe altcineva alaturi incerc sa fac cat mai putine greseli...sper ca am fost corect inteleasa .Acum gata cu off topicul sau cum se spune in romaneste...voi intra in subiect [:D]Primul meu copil a vorbit foarte greu, dupa 2 ani a inceput sa zica cateva cuvinte si deabia dupa 3 ani la gradinita a inceput sa lege propozitii.Toata lumea se lega de asta , mai ales ca a vorbit mult pe o limba neinteleasa de nimeni, dar pe care eu o ghiceam.Oricat am incercat sa-l fac sa zica cuvintele corect a dat gres.Nimic nu se intelegea.Pana intr-o zi cand am fost trimisa la ORL si in urma consultului s-a spus ca are polipi nazali foarte mari si de aceea vorbeste mai pe nas si neinteligibil si ca trebuie operati fiind deja foarte mari pentru alte tratamente.Mi-a fost cumplit de frica de operatia asta, dar am facut-o si apoi deja era altceva, cuvintele erau pe gura sa zic asa. A mai durat o peroada sa inceapa sa vorbeasca facand legatura intre cuvinte, dar asta nu mai era de domeniu ORL ci doar ca al meu e din fire mai incet, orice face mai incet, de ma dispera, in comparatie cu fratele lui mai mic care toate le-a facut mai repede decat normalul...parca sa-mi faca in ciuda.De aceea as adauga ca pe langa consultul psihologului, care in urma testuluzi Portage cum bine zicea Happiness_4_us [flo] iti poate spune clar daca are ceva de autism sau nu, si nu strica si un consult ORL pentru polipi.Operatia e extrem de simpla si e pacat daca asta ar fi o cauza sa va impiedicati de ea.[pup]roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)[i]


Panic Questions

  • Obezitate in sarcina

    Luciana96
    - mai 17 2024 14:51

  • Pete rozalii, saptamana 8

    Roxanna12
    - mai 02 2024 21:13

  • Trombofilie

    Criss05
    - apr 30 2024 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

Last Blogs

  • Sarcina 40 săptămâni

    Ste01
    - Astăzi, 15:18

  • Fetite gemene

    Bucheru01
    - Astăzi, 13:47

  • Pregătiri pentru venirea bebeluÈ™ului

    E241298
    - Astăzi, 11:37

  • Burtica pe etape - Trimestrul I 🤰

    Linaiubi
    - Astăzi, 09:36

  • Sarcină 36 de săptămâni

    Erika91
    - Astăzi, 09:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -