Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Australia


42 raspunsuri la acest subiect

#31
3x3

3x3

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 749 mesaje

Postat 15 octombrie 2013 - 16:01

Pearl84, Australia este un taram de vis. Sistemul social este foarte bine organizat. Ofera mari sanse unui copil ca perspectiva. Daca vrei sa muncesti, gasesti de munca. Important este doar sa vrei. Trebuie sa tii cont de faptul ca vei trece prin schimbari majore. De exemplu, este posibil ca diplomele sa treaca un test de credibilitate al statului. Cu alte cuvinte, pregatiti-va de extra examene de dat, pornind de la carnet de condus, limba engleza, daca intrati in contact cu domeniul academic. Sunt foarte multe de spus. Fiecare stat are legea lui. In capitala nu sunt focuri foarte dese, nu am vazut nici un uragan, taifun sau alt vant salbatic, nu inundatii, criminalitatea scazuta, ca de, este statul politicienilor tarii.
Se poate detalia foarte mult un subiect in discutie.
Kittymummy, sa fiti fericiti, ca romani veti intalni voi. Aici in Canberra, ambasadorul organizeaza adunari, da petreceri, etc. O sa te tin la curent.
Australia este o sursa de viata, dar si de sperante care pot deveni realitate. Respectul omului este un element cheie al emanciparii societatii australiene. Nu am crezut ca o sa traiesc si sa vad o societate caruia in pasa la modul cel mai serios de cetatenii ei.
Numai bine tuturor.

Editat de 3x3, 15 octombrie 2013 - 16:07 .


#32
broome

broome

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 78 mesaje

Postat 11 decembrie 2013 - 04:00

Scuza-ma ca intervin 3x3, tu esti in Australia? Pt cineva care viseaza la Australia suna tare bine ce zici tu acolo dar.. este intr-adevar asa? Taramul de vis? Eu nu cred ca exista taramul de vis, ori daca exista este de neatins noua celor care scriem pe acest forum...



#33
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.704 mesaje

Postat 03 aprilie 2014 - 21:23

fetele, din Noua Zeelanda e cineva?



#34
Loki

Loki
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 15 aprilie 2014 - 23:10

  [si-eu] [hia]  

 

Si eu locuiesc in Australia de ceva timp. In curand voi obtine si cetatenia, abia astept  [:)]

 

3x3, sunt de acord cu tine: Australia este o tara frumoasa si foarte bine pusa la punct si cred ca pentru multi romani, in special cei care au trait multi ani in Romania, odata ce vin chiar si in vizita in Australia, probabil li se pare un taram de vis. Tatal meu s-ar putea sa ma viziteze anul acesta aici si sunt foarte curioasa sa ii vad reactiile vis-a-vis de viata de aici.  [:)]

Dar fiind aici de mai multi ani, pot sa spun ca nici macar Australia nu este o tara perfecta; cred ca pana la urma nici o tara pe lumea asta nu este; dar viata omului de rand, per total, cred ca este mai buna cam din toate punctele de vedere aici, comparativ cu alte tari. Sunt intr-adevar multe de zis. 

 

Nu stiam/auzisem de obiceiurile ambasadorului din Canberra; bine de stiut  [flo2]

Eu stiu ca este aici in Sydney consulatul Romaniei; chiar trebuie sa ajung pe acolo in curand. Stie cineva ceva despre consulul Romaniei din Sydney si despre consulat, daca sunt prietenosi, etc.?

 

Broome, eu cred ca Australia este un taram de vis comparativ cu Romania si alte tari, dar nu cred ca este nici pe departe o tara perfecta. Are si Australia defecte si personaje negative; dar per total, da, pot sa afirm ca viata aici este mai buna, mai usoara, mai dreapta decat in multe alte tari. 

Viata in Noua Zeelanda este foarte asemanatoare cu cea din Australia; dar cred ca sunt mai multe oportunitati de angajare in Australia, fiind tara mai mare si ca populatie si ca suprafata, decat Noua Zeelanda. 

 

Daca sunt persoane si din Noua Zeelanda, poate putem avea subiect comun, Australia-Noua Zeelanda? [biz]

 

Eu as mai vrea sa va intreb pe cei care locuiesc in Sydney, daca mi-ati putea recomanda o biserica ortodoxa romaneasca? Caut de ceva vreme si nu gasesc; tare as vrea sa ajung de Paste sa iau Lumina, mi-ar aminti tare mult de anii din Romania  [:)]

 

Sunt si eu curioasa daca nu va e cu suparare: de ce/in ce imprejurari v-ati mutat aici/de ce ati ales tocmai aceasta tara? [flo2]



#35
broome

broome

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 78 mesaje

Postat 10 iulie 2014 - 05:08

Loki, sa nu ma intelegi gresit, I love Australia! Am vrut doar sa mentionez, ca nu este chiar un taram de vis, are bune si rele ca orice alta tara, numai ca suma lor este pozitiva.

 

A venit tatal tau in vizita? Impresii?

 

Noi ne-am mutat prin emigrare definitiva - skilled visa. Am ales Australia poate tocmai ca din Romania, la vremea aia, parea "taramul de vis".

Tu?



#36
pearl84

pearl84

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 514 mesaje

Postat 15 mai 2015 - 16:39

Buna! Revin cu tot cu viza :) la acest subiect. Dupa cum ne si asteptam, am fost eligibili, si am luat viza acum 3 luni. La toamna sotul meu va pleca primul spre Canberra. Oare este cineva pe acolo dintre voi? Cum e?



#37
Alexia27

Alexia27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.247 mesaje

Postat 17 mai 2015 - 22:54

Scump. Acum, depinde de situatia voastra. Daca ael are deja servici acolo, e ok. Daca merge sa isi caute, parerea mea e ca are mai multe sanse in orasele mari, gen Melbourne, Sydney sau Brisbane. Dar depinde mult si in ce industrie este calificat. Tu o sa vrei sa lucrezi? Daca da, ce? Si asta conteaza, Canberra are joburi pentru anumite industrii, in altele nu iti gasesti usor, mai ales daca nu ai experienta australiana. Aveti copii? Vor merge la gradinita? Daca da, sa caute o gradinita ok langa casa sau servici si sa ii puna pe lista de asteptare. Poate dura intre 6 si 12 luni sa prinzi un loc. Casa: o sa va luati masina imediat? Daca nu, mai bine inchiriati ceva mic si ieftin mai departe de CBD dar aproape de o linie de tren. 

In fine, eu nu sunt in Canberra, ne batea gandul la un moment dat sa ne mutam acolo, dar am renuntat. Da si tu mai multe detalii, asa nu stiu ce anume te intereseaza sa stii.



#38
pearl84

pearl84

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 514 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 15:23

Nu, sotul nu are job, dar isi va cauta. El e inginer constructor, am sperante ca isi va gasi ceva decent. Ma gandeam ca fiind capitala, si Canberra e un oras mare...nu e? Noi trebuie sa mergem acolo primii doi ani, ca avem sponsorship din partea statului. 

Eu sunt in invatamant aici, profesoara, si sper sa pot lucra pe ceva post de assistant teacher macar. La inceput, binenteles, orice job decent va fi ok. Avem un baietel de 4 ani, am inteles ca scoala incepe la 5 ani.....si e gratuita?

Despre masina inca nu stim, sotul va merge primul si va vedea care sunt distantele si chiriile si alte treburi de acestea.

Despre scoli daca mai stii cate ceva, te rog mult spune-mi, sunt nelinistita pentru baietelul meu :). Multumesc mult de raspunsul anterior!



#39
Alexia27

Alexia27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.247 mesaje

Postat 23 mai 2015 - 14:17

Pearl, da scoala publica e gratuita si incepe la 5 ani. Primul an, Reception e o tranzitie intre gradinita si scoala, asa ca baietelul tau o sa aiba timp sa invete limba si sa se acomodeze. Canberra este capitala administrativa a Australiei, dar fiecare stat are propria capitala, de ex Melbourne e capitala statului Victoria. Voi, ca rezidenti permanenti aveti dreptul sa munciti ce vreti voi, chiar daca sunteti legati de Canberra pentru 2 ani. Parerea mea e ca sotul tau, sa isi caute job de inginer, dar sa accepte sa lucreze orice altceva prinde la inceput. Experienta australiana si mai ales referinte de servici de aici conteaza enorm la un interviu. SI in cazul tau la fel. Nu stiu ce trebuie sa faci sa lucrezi ca invatatoare, la modul general, din cate am auzit, si nu vreau sa te sperii, dar cam orice noua invatatoare lucreaza la inceput in zona rurala, ca in orase e mai greu de gasit post. Acum, ia chestia asta cu un graunte de sare, nu stiu exact si personal situatia cadrelor didactice.

 

Inainte sa veniti, faceti putina munca de detectiv in privinta zonelor unde sa locuiti. Sunt zone mai bune, mai putin bune, mai scumpe, mai ieftine...gasiti pe internet forumuri si va faceti o parere despre chirii, criminalitate, scoli etc. 

 

Exista o biserica romaneasca in Canberra, si una in Sydney. Daca vrei sa cunosti romani si eventual sa te mai ajute cu un sfat, ma gandesc ca ai putea contacta biserica, si ei, fiind din Canberra pot sa iti dea sfaturi concrete.

 

Daca ai intrebari, si te pot ajuta, cu placere. 



#40
pearl84

pearl84

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 514 mesaje

Postat 25 mai 2015 - 15:49

Multumesc pentru pontul cu bisericile, cu siguranta ma voi interesa unde este, ca o sa am nevoie de un loc unde sa ma linistesc :). Ne-am gandit si la varianta aceea, ca sotul sa lucreze altceva, daca nu isi gaseste in domeniu. Totusi, desi nu are experienta in AU, are in alte tari, in afara de Romania, si sper sa conteze. 

Stii cumva vreun site cu zonele din Canberra? Ma gandeam ca poate e cineva de pe forum acolo, sa zica de la fata locului...

Bun, m-am mai linistit cu scoala...el si acum e la ceva gradi in engleza, dar na...nu stie decat "Can I go to the bathroom" si "the yellow submarrine" :)

Eu nu invatatoare ma gandesc, pt ca nu stiu daca imi accepta studiile si modulul, si assistant teacher, adica personal auxiliar care ajuta profesorul principal. Oricum, pana acolo mai este mult.

Multumesc mult pentru raspunsuri, si daca e cineva prin Canberra, sa rdice mana sus :)




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -