Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Tiroidectomie (extirpare tiroida)...


72 raspunsuri la acest subiect

#51
etu

etu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 09 august 2007 - 23:55

Buna SANSE!
Am scapat de examen, am luat la sala 26 de puncte si la traseu a fost la inceput cu emotii, dar mi-am revenit repede si militianul[jamaica]a fost multumit de cum am condus.
In legatura cu analizele tin sa-ti spun ca si mie imi ieseau la fel de bune (in limite normale), de aceea nu a putut sa-mi dea tratament cu Eutirox inainte de operatie.Tie de ce ti-a dat?
Acum, dupa operatie trebuie sa iau Eutirox toata viata (50mg).Insa, nu pot sa spun ca ma simt excelent cu pastilele astea, parca sunt ametita, lesinata tot timpul.I-am spus doctorei si mi-a spus ca totul porneste de la psihic, deoarece analizele sunt foarte bune.
Te astept cu noutati!
Pupici[pup][pup]

#52
sanse

sanse

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 414 mesaje

Postat 10 august 2007 - 01:20

Felicitari pentru examen[flo][sofer]



Eu tratamentul cu Eutirox il iau de 4 ani .Mi la recomandat medicul ginecolog cu care am nascut in urma unor analize(cred ca hormonale).Atunci nu le-am luat in seama iar dupa aceea nu le-am mai repetat.Acum cand le-am facut au iesit in limite normale .



Dar de ce trebuie sa iei Eutirox acum ?Ni se taie si din glanda tiroida la operatie?

Si eu prima data ma simteam aiurea de la Eutirox dar acum nici nu mai simt ca-l iau.



Sper sa termin o data cu nebunia asta[batcap]....





Te pup[pup]



Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA

POZICI

POZE NOI

#53
etu

etu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 10 august 2007 - 13:51

Buna!
Pai tocmai asta este problema ca in urma operatiei, in functie de cum este pozitionat nodulul,iti scoate lobulo respectiv, in cazul meu a fost lobul drept al tiroidei.Sunt foarte putine femeile carora le mai ramane ceva din acel lob, ti-am spus in functie de cum este pozitionat nodulul.Din acest motiv, pentru a "ajuta" lobul stang, se ia Eutirox toata viata si pentru a praintampina formarea de noduli si pe lobul stang.Cam asa sta treaba cu tiroida asta.Oricum dr. Ghemigean desi chirurg, cum am mai spus nu te taie daca nu este necesar.Si din cate am inteles eu nici nu este recomandat ca acel nodul sa stea acolo.
Era o doamna in spital careia un astfel de nodul ii afectase vederea si nu mai vedea aproape deloc cu ochiul stang.Nu este de glumit cu ei.Sa te duci cu ecografia si analizele la doctor si vezi ce iti va spune!
Ne mai auzim.Pupici![gravi]

#54
etu

etu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 15 august 2007 - 12:10

Buna SANSE!
Sper ca esti bine!Motivul pentru care nu ai mai scris sper sa fie datorita faptului ca esti in concediu si nu altceva!Te pup si sa-mi scrii can vei reveni!

#55
aidaciolac

aidaciolac

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.652 mesaje

Postat 15 august 2007 - 16:14

sanse , ce faci?
Cum esti?
Asteptam vesti de la tine.
[pup]

Aida - mama de pisica mica.
[pis][flo][pis]

#56
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 21 august 2007 - 03:30

Hai ca intru si eu in club.
Mi s-a facut tiroidectomie totala in urma cu doua luni si jumatate, inca bajbai la dozajul eutiroxului.
Am avut un nodul(adenom folicular) un pic mai mare de 3 cm cu oncociti pe lobul stang si tiroidita Hashimoto.
La inceput am luat 50mcg,apoi mi-au spus sa iau 100,dupa trei saptamani in care am fost ca pusa pe ace ,enodcrinologul a zis sa iau 75 (fara sa-mi faca analize).Timp de vreo zile am stat cu tahicardii, somnolente alternate cu perioade de insomnie,tremuraturi puls 130 si nervii in patru ace.
Dupa zilele astea am zis gata nu se mai poate,mi s-a promis ca n-o sa am probleme, dar probabil ca ori unii vorbesc din auzite,din carti sau din lipsa de experienta proprie,ori eu fac parte din categoria alora ce se manifesta atipic la lipsa tiroidei si inlocuirea ei cu eutirox.
M-am dus iar la medic si-am facut un pic urat,mi-a cerut sa-mi fac analizele.Putea sa mi-o ceara mai repede.Intrasem in hipotiroidism.
Iau eutirox 150 de o luna si cam peste 15 zile o sa-mi fac iar analize sa vad ce iese.

Nu-i o problema cicatricea se vede bine merci, o socot o nota de charm in plus.
Cel mai bine-mi sta cand ma imbrac in maieu negru combinat cu o pereche de pantaloni din aia verzi militaresti cu o gramada de buzunarase cu catarame si snururi...o motocicleta rosie si-un tatuaj imi lipseste.[bonjovi]
In rest o apar de soare mereu ,o tot dau cu creme cicatrizante( e foarte important sa nu vada soarele ca sa se evite pigmentarea)si cand ies la o masa in oras seara o dau frumusel cu fond de ten si nu se mai vede mai deloc.

Etu,tu cum stai cu vocea? Ai avut alteratii ale vocii? Eu si acum vorbesc "pe-o coarda",am pierdut tonalitatea vocii,cand intreb zici ca raspund.A zis chirurgul ca o sa-mi revina vocea dar pana in prezent prea mici ameliorari vad.



#57
etu

etu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 23 august 2007 - 00:21

Buna Marcellinna!
Eu nu am avut probleme cu vocea dupa operatie, dar dupa cum ai citit in mesajele mele, am avut altele.....[bang].Desi au trecut 5 luni de la operatie, inca ma mai ustura si imi creeaza o stare de disconfort(ma gandeam ca se cicatrizeaza mai repede, doar am 30 de ani),iarEutirox iau 50, dar nu ma simt excelent.Sincer imi pare rau ca m-am operat si daca se poate evita recomand tuturor sa nu o faca.
Marcellinna, analizele de tiroida Tsh, T3 si T4 imi ies intotdeauna foarte bune si doctora spune ca la mine totul porneste de la psihic.
Mie medicul chirurg mi-a spus ca pot sta cu operatia la soare.
Apropo, cu ce fel de creme iti dai?Eu caut cu disperare CONTRATUBEX, cica este foarte buna dar se pare ca la noi in farmacii nu se gaseste......mai insist[bis]si ne mai auzim!
Sanatate multa!
Imi place ca ai psihicul foarte bun in legatura cu cicatricea...eu la capitolul asta sunt mai pesimista si tot astept momentul in care nu se va mai observa sau voi putea sa port un lantisor la baza gatului cel putin (acum nu pot deoarece mi swe irita pielea din jurul operatiei).
Te pup[vom]

#58
roxi2004

roxi2004

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 96 mesaje

Postat 23 august 2007 - 01:08

da, apropos de bajbait la dozaj - si eu am luat 100 din start, cam la 2 luni se stabilizeaea TSH-ul cu doza si este indicat sa faci analizele sa vezi cum stai, mi-a marit la 150, iar analize, apoi mi l-a facut 125, 100 din nou si in final iar 125 la care am ramas de cca 1,5 ani!!! Am mai intrebat odata - dintre fetele cu extirpare totala - aveti probleme cu Calciul??? Eu am si vreau sa vad daca se mai confrunta ineva cu aceasta problema.

#59
marcellinna

marcellinna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 230 mesaje

Postat 24 august 2007 - 04:29

Fetelor eu am vorbit pe net cu multe persoane tiroidectomizate din Italia.
Cam aceleasi probleme au toate,unele probleme cu calciul, altele reclama (ca si mine ) agitatie alternata cu stari de somnolenta sau insomnii(ma vedeti la ce ore scriu[:)]),uneori tahicardii sau usoare tremuraturi.
Nu trebuie sa va alarmeze,e neplacut,de-acum stiu si eu dar asta e .Trebuie sa mergem mai departe.
Eu probleme cu calciul am avut dar sincer n-as sti pe seama cui sa le pun.

Am avut o perioada ingrozitoare ,la destul de scurta vreme dupa operatia mea a fost operata fiica mea de o mica tumoare pe creier .
Din fericire ,multumesc lui Dumnezeu a fost o tumoare benigna si medicilor de aici ,a mers totul bine, dar va cam dati seama care a fost starea mea.
Am luat niste calciu ca ajunsesem sa tremur toata si simteam ca am furnici peste tot si mi-a trecut deocamdata.S-ar putea sa fi fost doar stresul acelor zile.

Despre cicatrice :mi-a fost recomandat Dermatix,nu stiu daca se gaseste in tara e extraordinara zic dermatologii,aici este dar costa cat un ochi din cap(un tub de 5 grame vreo 38 de euro).Nu l-am cumparat pt ca nu-i asa de minunat incat sa rezolvi treaba cu 5 grame.
Chirurgul mi-a recomandat Kaloidon ,l-am cumparat pe asta e un cicatrizant special.
Dar nu-l folosesc doar pe asta.Am tot felul de creme prin casa,pt fatza pt contur de ochi,hidratante ,elasticizante etc cand ma apropii de una,depinde in ce camera sunt dau cu crema peste cicatrice plus Kaloidon.[:)]
Fetele cu care am vorbit pana acum imi spun ca unele au folosit metoda asta si e cea mai buna.Important e ca pielea sa fie mereu hranita cu ceva .Unele din ele au rezolvat chiar si doar cu simpla Nivea.

Cicatricea se vede inca, e roz si ma rog, pt mine nu e important daca oarecui i se pare inestetica (asa-i ce parere buna am despre mine?).
Ce ma deranjeaza e ca e sensibila,inca si acum ma ustura uneori daca cumva o ating ,ma deranjeaza anumite gulere,esarfele oricat de fine imi dau o senzatie neplacuta si nu le suport.
Cat despre soare mi s-a contraindicat categoric si de catre medici si de catre fetele cu care am vorbit.
Evitati expunerea la soare pt ca se pigmenteaza si apoi va ramane un "cordon" .
Eu v-am spus ca nu suport esarfele,le-am folosit pana acum si le folosesc ude doar cand ma duc la mare.
In rest pun crema solara cu protectie maxima INTOTDEAUNA inainte sa ies din casa.

Mai am o anumita insensibilitate a gatului cam de sub barbie mai mult pe partea dreapta.
Mi-au explicat si medicii si fetele ca se poate intampla sa fie asa din cauza ca inevitabil uneori se ating niste terminatii nervoase ,tot asa cum inevitabil se poate intampla ca si corzile vocale sa fie stresate in timpul operatiei si sa-si revina cu timpul.
Medicul mi-a spus deasemenea sa fac exercitii de gimnastica,sa rotesc capul si gatul pt a antrena musculatura .Intr-adevar la miscari extreme simt o rigiditate ce inainte nu era.

Eu nu sunt fericita ca a trebuit sa ma operez dar in cazul meu tot fara tiroida as fi ramas mai devreme sau mai tarziu.
Am avut tiroidita autoimuna plus nodulul ala suspect(in alte cuvinte tiroida mea se atrofia).
Acum vreo 4 saptamani am intalnit aici o fata de 21 de ani.De ani de zile ii canta medicul ei sa nu se opereze ca nu e cazul ,ba las ca la ce sa se opereze ca nu-i nimc grav si cand a schimbat medicul si-a facut analize si punctie,s-a operat si la histologic i-a iesit ca avea carcinom .
Fetelor nu-i de gluma,sunt aici si fetite de 11-14 ani cu tiroida scoasa pt noduluri suspecte care s-au adeverit doar la histologic ca aveau carcinoame.
Nu cred ca medicii cand spun "scoate tiroida" o spun doar de rutina.

Sa nu uit sa zic .Mie mi-au facut inainte de operatie ceea ce aici se numeste agobiopsie ecoasistata asta in traducerea mea si banuiesc ca la asta i se zice punctie mai pe romaneste.
Totul a fost perfect,nu am simtit durere decat o intepatura ,mi-au recoltat un pic de tesut din nodul,l-au analizat si dupa vreo 40 de zile mi-au dat rezultatul.
Cineva intreba de probleme cu greutatea.eu una trebuie sa fiu foarte atenta.M-am ingrasat, deja am vreo 3 kile in plus decat aveam inainte de operatie.





#60
blondi_m17

blondi_m17

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 47 mesaje

Postat 25 august 2007 - 17:42

buna tuturor,
cand ai probleme incepi sa cauti pe net...asa am ajuns aici! desi subiectul este despre o operatie, as vrea sa stiu daca cineva imi poata da si mie un raspuns in privinta euthyroxului. a luat cineva pe timpul sarcinii? afecteaza?
si mai am o nelamurire din ceea ce am citit in raspunsurile de aici. dr ghemigean...e barbat sau femeie? sunt 2? eu am fost la clinica sandra si acolo e doctorita Ghemigean. exista si un alt chirurg cu acelasi nume?
nu mi-a specificat ce am. tsh e normal insa ATPO e fffffff mult marit si iau euthyrox de 50 mg.
tot caut pe net pt ca....vreau un bebe!!!


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -