FASOLE VERDE LA BORCAN :
-5 kg. fasole verde
-3 kg. rosii(daca sunt acrisoare ajung 2 kg sau daca nu aveti rosii 1 litru de bulion)
-300 ml ulei
-frunze de telina si de patrunjel verde
Fasolea se spala f bine si se rupe cat de mare doriti voi,dupa care se pune pe un prosop(la uscat).
Rosiile se taie marunt(mie imi plac fidelutza).
Frunzele de telina +patrunjel se taie marunt,de asemenea.
Intr-o oala inalta,dupa ce pun cei 300 ml ulei, incep sa asez in straturi:fasolea,peste rosiile,sare,frunze si se repeta pana se termina materia prima(deasupra inchei de obicei cu rosii).
Se foloseste sare mare,grunjoasa,nu iodata.
Oala o acopar cu 2 capace,unul mic ce preseaza compozitia,iar deasupra il pun pe cel al oalei si se da la foc mic,se fierbe pana se inmoaie fasolea.
Eu pun f putin salicil,fasolea fiarta o pun in borcane de 800 gr(720ml),si sterilizez borcanele pline cu fasole(la foc mic),dupa care asez borcanele la "dormit" in haine...
ps: Este singura reteta care ne place,iarna este fff buna,fasolea isi pastreaza gustul,aromele,etc si in 10-15 min. supa este gata(sa nu puneti nimic in oala, in afara de smantana).
Ma iertati daca nu m-am exprimat f bine,oboseala...sper sa fiti multumite de reteta.
Va pup,o seara placuta!
Sare se pune dupa gust,la sf. fiecarui strat de ingrediente.
http://s106.photobuc...m250/puricoasa/