In cautarile mele pe internet din anii acestia de lupta cu monstrul (care s-a dovedit a fi doar o balena, uneori simpatica) numit autism, i-am gasit pe ei: cei care reprezinta “partea frumoasa” a monedei, autistii geniali, talentati, dotati;
Stiu ca sunt informatii pe care oricine le poate gasi pe internet, ca nu e mare brinza
![[:)]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile.gif)
sa dai un search pe google si sa citesti wikipedia, dar mai stiu ca putini o fac pe tema asta; In conditiile in care in Romania acesti copii sunt vazuti inca drept ciudati, marginalizati de o societate care oscileaza intre a-si scuipa in sin spunind "Domane Fereste" si a-si pune odraslele cit mai la distanta si adapost de acesti copii problema, daca macar un parinte reuseste sa nu-si mai traga copilul in parc/scoala departe de ei, inseamna ca tot am obtinut o mare victorie;
Imaginati-va ca copilul vostru vrea sa dea un "pup" altui copilas din parc, iar acesta va incepe sa loveasca brusc, sa plinga, sa impinga, drept reactie; imaginati-va ca intilniti o mama cu un copil total nepotrivit la ambient imbracat in parc, sau un copil care in loc sa stea cuminte la rind se trinteste pe jos si plinge pentru ca vrea sa fie primul; Ce va spuneti in gind, "rasfatati, ciudati"?
S-ar putea sa aveti dreptate, s-ar putea sa fie vorba despre acesti copii, care...sunt si ei ai nostri! Sa nu-i mai marginalizam!!!!