Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

HELP - scolar cu ADHD ?!?!


228 raspunsuri la acest subiect

#41
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 17 octombrie 2008 - 02:01

sistemul de punctare, cu bile rosii, verzi, albastre si portocalii, (nu am ales negrul ...) l-am folosit si eu cu succes la ambii copii.
imaginati-va ca la mine era nebunie...nu cu temele, ca le faceau la scoala, dar cu altele....
in fine, am scris pe o coala de bloc, cateva "reguli" , la care ei erau deficitari, lenesi, sau pur si simplu nu vroiau sa le faca...
de ex:-ma schimb cand vin de la scoala fara sa fiu rugat!
-ma spal pe dinti dupa fiecare masa!
-citesc cartea preferata, fara sa mi se ceara!
-nu vb urat cu sora mea!
etc, etc.
si la toate astea am facut un chenar si puneam zilnic o bulina, coloram cu creioane colorate un cerculet.

a functionat foarte bine, copii erau incatati! cand observam ca si-au insusit o deprindere si o respecta, o stergeam si treceam alta. dupa cateva luni de zile , ma renuntat. recompensele constau in carti, jocuri logice...iesire in oras, chiar si cate o jucarie.

mentionez, cum de fapt am mai spus, nu am avut problemele care se discuta aici cu copii mei,(adhd, deficit de atentie) dar fiind plini de energie si in disputa o parte din timp, am considerat ca trebuie sa iau masuri, pentru consolidarea lor!



Kari

#42
carmen1967

carmen1967

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 17 octombrie 2008 - 16:39

Buna,

Ana [flo],
multumesc pentru interventie, in sfarsit [:)] cineva care puncteaza la obiect, adica subiect [colegi].
Nu ai precizat ca varsta are baiatul tau, dar cred ca ceva mai mic ca al meu.
Si eu am urmarit emisiunile cu Super Nanny si sfaturile ei, si acum imi amintesc ce "exemplare" am vazut pe acolo [}:)]...
Cand faceam logopedie, am mers si la niste sedinte de consiliere psihopedagogica, doamnele de acolo m-au "instruit" cum sa procedez: sa-i fac un program/orar clar, sa-l laud pentru orice realizare, oricat de mica, sa-l incurajez,
Mi-am comandat pe Internet o carte - Copilul hiperactiv si incapatanat - ghid de interventie pentru parinti in care se vorbeste pe larg de sistemul de recompense/pedepse, cred ca acolo ceva de tipul: fetze zambitoare, fetze triste.
Numai ca acest sistem, dupa un timp, numai este asa atractiv si e devine depasit.
Noi am cam ajuns in acest punct....pauza metoda intervetie.
Apropo de prieteni, ai scris "nu are prieteni", voi sunteti la scoala in alta tara, printre randuri citind, mie asa mi-a parut sau e vorba de socializarea unui copil "special", ca in cazul nostru.(scuze daca gresesc)
Referitor la diagnostic, de ce zici ca "urmeaza: sa-l incadreaza la tulburari de atentie", sa inteleg ca ati parcurs o perioada de evaluare in vederea unui diagnostic?
Este si un copil hiperactiv?

Ariel [bere],
voi folosi adresa de email, sa vedem ce succes o sa am. Pe lista de homeopati nu l-am adaugat inca, sa vad ce imi raspunde.

Kari,[pup]
copilasii tai ce varste au?

Daca nu ati citit asta, va recomand cu caldura articolul de mai jos, cred ca eu nu am fost explicita vis-a-vis de a traduce dorinta de a invata la varste fragede.
http://www.homeopati...ii_problema.htm

Un weekend placut tuturor,
Carmen



#43
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 17 octombrie 2008 - 21:48

Carmen, fiul meu are opt ani, e in clasa a treia; a fost diagnosticat de o comisie de vreo cinci persoane de specialitati diferite care l-au observat citeva zile la rind, asta in urma observarii la gradinita/a noastra (de fapt eu de asta am plecat din Romania, desi avea doi-trei ani atunci si toata lumea spunea ca-s paranoica- nu vorbea, si avea si comportmanentul diferit- si am vazut ca are o problema)
nu este superactiv, are doar deficit de atentie si mici...ciudatenii [:)];

la noi NUMAI incadrarea/orarul clar functioneaza; uraste surprizele si schimbarile de program, si de asta incerc sa-i planific timpul cit mai detaliat, sau sa-l pregatesc inainte de eventuale schimbari;
stiu ca se spune despre conditionari si recompense ca dreseaza copilul-dar eu aplic metoda, si in disciplina, si recompensele, si functioneaza foarte buna- si fiu'meu e oricum numai dresat nu!

nu prea are prieteni- cu exceptia copiilor a doua familii de amici-dar care din pacate locuiesc departe de noi- cauza principala provine de la prejudecatile unor romani care au trecut oceanul cu tot cu ele; e o intreaga poveste- are in schimb prieteni localnici- a caror mentalitate din fericire e extrem de diferita- dar mai bine nu detaliez; oricum m-am impacat cu toate: copil unic/copil diferit/emigrare pentru el, etc- dar cu mentalitatea noastra romaneasca mi se pare cel mai greu-lupta cu morile de vint.

http://www.floriinro.ro/




#44
speed

speed

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.334 mesaje

Postat 18 octombrie 2008 - 15:18

carmen,eu nu am copil cu adhd si nici specialista in domeniul asta nu sunt dar lucrez destul de frecvent cu copii cu adhd.sincer nu vad de unde revolta asta impotriva diagnosticului de adhd,cel putin aici copiii cu adhd au parte de tratament special in scoli (si nu numai) care e extrem de benefic pentru ei.inteleg ca unii parinti se revolta impotriva etichetarii copilului lor dar cred ca as prefera "eticheta" adhd decit "retardat","prost-crescut","aiurit" etc ca una suntem noi "doamnele" din spatele monitoarelor si alta e realitatea din scoli si de pe strada.(ca o paranteza,imi amintesc odata intr-un magazin o mamica cu un tricou pe care scria "copilul meu nu e prost crescut,ci are adhd" -traducere relativa din engleza).in situatia ta as lua legatura si as asculta sfaturile celor ca ana stroe,natasa etc care stiu despre ce vorbesc-una din perspectiva parintelui iar alta din cea a dascalului.

in alta ordine de idei,eu una nu am incredere in homeopatie si nu cred ca rezolvarea problemei tale consta intr-un tratament homeopatic. (toate studiile serioase arata ca tratamentul homeopatic nu da rezultate mai bune decit placebo),cred ca si tu iti dai seama ca citeva picaturi de apa/boabe de zahar luate regulat nu vor schimba cu nimic situatia.Din restrinsa mea experienta, munca sustinuta(cu inteles de rabdare,consecventa),acasa si la scoala si ajutorul de specialitate dau rezultate pozitive. ia legatura cu vreun grup de suport pentru copiii cu adhd,pentru materiale si experienta,daca exista vreunul in apropierea ta,sau macar unul virtual,de genul astuia (care e irlandez,l-am dat doar pentru exemplificare)

#45
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 18 octombrie 2008 - 16:14

Citat:
citat din mesajul lui speed
carmen,eu nu am copil cu adhd si nici specialista in domeniul asta nu sunt dar lucrez destul de frecvent cu copii cu adhd.sincer nu vad de unde revolta asta impotriva diagnosticului de adhd,cel putin aici copiii cu adhd au parte de tratament special in scoli (si nu numai) care e extrem de benefic pentru ei.inteleg ca unii parinti se revolta impotriva etichetarii copilului lor dar cred ca as prefera "eticheta" adhd decit "retardat","prost-crescut","aiurit" etc ca una suntem noi "doamnele" din spatele monitoarelor si alta e realitatea din scoli si de pe strada.(ca o paranteza,imi amintesc odata intr-un magazin o mamica cu un tricou pe care scria "copilul meu nu e prost crescut,ci are adhd" -traducere relativa din engleza).in situatia ta as lua legatura si as asculta sfaturile celor ca ana stroe,natasa etc care stiu despre ce vorbesc-una din perspectiva parintelui iar alta din cea a dascalului.in alta ordine de idei,eu una nu am incredere in homeopatie si nu cred ca rezolvarea problemei tale consta intr-un tratament homeopatic. (toate studiile serioase arata ca tratamentul homeopatic nu da rezultate mai bune decit placebo),cred ca si tu iti dai seama ca citeva picaturi de apa/boabe de zahar luate regulat nu vor schimba cu nimic situatia.Din restrinsa mea experienta, munca sustinuta(cu inteles de rabdare,consecventa),acasa si la scoala si ajutorul de specialitate dau rezultate pozitive. ia legatura cu vreun grup de suport pentru copiii cu adhd,pentru materiale si experienta,daca exista vreunul in apropierea ta,sau macar unul virtual,de genul astuia (care e irlandez,l-am dat doar pentru exemplificare)
eu nu cred ca cineva dintre noi s-a impotrivit diagnosticului, (daca citeai, toate postarile ai fi inteles BINE ce spunea fiecare dintre noi!....poate ca le-ai citit!) ci faptului ca se pune un diagnostic cu foarte mare usurinta...de catre medici care stiu MULT prea PUTINE despre adhd. e o mare , MARE diferenta intre tara unde esti tu si Ro! nici poveste de sustinere in scoala roamneasca, de programe speciale pentru copii cu adhd sau alte afectiuni de gen. daca un copil e mai slab la invatatura sau mai introvertit sau chiar are un diagnostic adhd, este STIGMATIZAT in scoala din RO, de catre toti de la profesori pana la copii cei mai mici. prea putine cadre scolare sunt capabile sa inteleaga si sa se poarte pe masura cu un asemenea copil.am mai spus , nu stiu cati specialisti in adhd sunt in Ro, cati medici care au studiat problema aceasta...care este relativ noua, s-a descoperit doar de cativa ani....nu stiu exact...dar nu dateaza de 20 de ani, cel putin nu in Ro. in Ro, copii cu dizabilitati, cu diferite probleme, mai mult sau mai putin psihice, sunt de obicei impinsi la margine...sunt foarte greu acceptati in societate...este un adevar pe care il stie toata lumea. sunt putine cercurile unde isi gasesc locul, sau au un grup de suport.asa ca parintii, se lupta nu numai cu afectiunea copilului ci si cu mentalitatea vecinilor, prietenilor, profesorilor etc.Karidragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!

#46
carmen1967

carmen1967

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 18 octombrie 2008 - 18:14

Buna tuturor,

Speed [olala],
merci pentru interventia ta. "M-ai citit ce vreau eu de fapt" mesajul meu de HELP !!! , ca de altfel si Ana, Natasa, Betiana, Antonia. Va multumesc inca odata.[asia][flo] [colegi]
Spune=mi te rog, ca medicatie ce se foloseste acolo? Strattera, Concerta sau altceva. Sunt eficiente ?(ai spus ca lucrezi cu astfel de copii).
Cat despre programe speciale de sustinere...pauza. Avem sansa unei invatatoare cu experienta, care ne intelege, ne sustine(oricum nu a fost tot timpul asa "roz"), care m-a tot incurajat si sper sa terminam clasa a IV rezonabil.
Dar privind in viitor, dpdv scolar recunosc ca sunt ingrijorata ! Si apoi nu e numai scoala, ci si socializarea cu alti copii...
In ceea ce priveste homeopatia, eu vreau sa mai incerc, pentru ca macar nu e "o arma cu doua taisuri", asa cum sunt neurolepticele.
Andrei , cand lua Strattera, avea niste manifestari agresive chiar [q]... nu mi-au placut si au incetat la intreruperea medicatiei.
Mai nou, am auzit de bioenergoterapie (asta presupune niste serii tratament si nu am timpul fizic, poate in vacanta).
Dar din pacate nu am gasit nicaieri postari de "succese" prin cele doua terapii (exceptand pe dr RN si rezultatele in autism, nu in adhd).
PS. m-am uitat un pic in site-ul recomandat,sper sa ma descurc.

Ana [olala],
spune-mi te rog, daca luati ceva medicatie. Sau alte terapii.
Ciudatenii are si Andrei, e mai naiv in intrebari, repetitiv uneori, avem discutii interminabile pe lucruri "banale",e cam zgomotos, prea vorbaret si parca nu oboseste "niciodata" (noi da....[:D])
Am mai scris ca are un prieten mai mare, nu pot spune ca nu e motiv de ingrijorare pentru mine, desi nu am motive reale, el il vede ca un frate mai mare, care il protejeaza si oricum il stiu in siguranta cu el. Dar nu inteleg pe celalalt, sa ai un prieten mai mic... de curand discutand cu el imi spunea ca el nu e genul de adolescent " mai golanas " (baut, fumat, etc). Lui Andrei incerc sa-i explic ca are nevoie de prieteni da varsta lui, sa aiba precocupari comune,etc , am discutat asta si cu medicul de familie, dar si dansa mi-a spus ca e mic si e greu sa-l fac sa inteleaga...

Kari [pup],
si eu ma framant vis-a-vis de acest diagnostic si uneori il refuz chiar, pentru ca daca alte mame au explicatii la el (nastere grea, probleme pe timpul sarcinii, ereditar) eu nu am avut NIMIC. Sarcina usoara, nastere la fel, ereditar nu. Atunci, DE CE? ( in cazul asta nu-mi ramane decat sa-l banuiesc pe sotul meu [toanerele...
Da' cand il vad pe "tontul" meu ca se incurca la adunari banale sau raspunde invariabil "nu stiu" [batcap] ma trezesc brusc la realitate.
Nu mi-ai spus ce varste au copilasii tai.

Ariel, [detectiv], pe unde esti?

Toate cele bune,
Carmen


#47
ariel_7000

ariel_7000

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.517 mesaje

Postat 18 octombrie 2008 - 22:55

carmen, aici sunt:) stau la "umbra" si lecturez...am vazut ca ai raspuns despre "prietenul mai mare" si ca ai aceeasi opinie ca si mine...
am citit si restul postarilor, sunt interesante, puncte de vedere...
nu ma pot abtine insa sa o intreb pe speed de ce afirma ca homeopatia este un fel de "placebo"....?
in rest...ne-a lovit viroza...mai intai pe teo si acum pe mine. suntem singurei acasa, sotul intr-o deplasare, ai mei la tara, noroc ca au luat-o pe cea mica, altfel cu stiu cum ma descurcam...si asa mi-e groaznic de greu, doar cu 3 ore de somn, pe zi si mancat cand...reusesc sa desfac rapid punga de pufuleti...hai ca am deviat. pup.[pup]

mami de alexutza (10.04.2003)[zana]si [bebic] Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!


#48
speed

speed

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.334 mesaje

Postat 19 octombrie 2008 - 01:42

carmen,si aici am vazut ca se foloseste ritalin,strattera,concerta.la unii au rezultate foarte bune,la altii mai putin bune si le-au abandonat.au si multe efecte secundare si trebuie facute analize de singe regulat in timpul tratamentului.cauta un doctor care stie ce prescrie,si mai ales daca e cazul de medicatie la baietelul tau,si sa-l tina sub supraveghere continua.numai bine.

#49
carmen1967

carmen1967

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 19 octombrie 2008 - 17:53

Buna,

Speed [flo],
deocamdata "pass" la neuroleptice.Ti-am scris anterior si de ce, eu consider ca facem fata cu bine la hiperactivitatea lui, in descrestere de altfel, manifestata mai pregnant acasa ( e si un rasfatel...)[copil], la scoala am mai zis asta e cumintel, cind ma gandesc la reclama TV de la Strattera cu copilul acela "agitat rau" am mari dubii la diagnostic (sic ...)
O intrebare :spune-mi de RISATARUN ai auzit ca fiind benefic in aceasta afectiune? (o mamica care stiu ca are un baietel in clasa a-V-a cu acest diagnostic cauta medicatia respectiva, eu mai corespondam cu ea cand si cand, i-am scris de curand, dar din pacate nu mi-a raspuns si imi parea ,dupa intrebarea lansata, foarte ingrijorata...)
Din tot ce am citit [:-@], hiperactivitatea are un maxim de manifestare intre 6 - 12 ani (deci mai avem 2 ani de tras [:D], dupa statistici ), apoi odata cu trecerea timpului intervine maturizarea creierului si ne apropiem de oarecum de "normalitate".
Ai avut timpul fizic (nu stiu de cand lucrezi in preajma acestor copii) sa constati imbunatatirea situatiei lor ?.

Ana [flo],
printre altele, as vrea sa-mi spui in clasa cum se descurca Tudor.
A citit usor ? Dar la matematica? Reuseste sa tina ritmul clasei?
Banuiesc ca ai abordat problema cu invatatoarea lui.
Acolo sunt mai familiarizati cu diagnosticul, il accepta ? Ca eu in general nu aud decat de "rasfat"....
Cu colegii de clasa cum relationeaza?
Si mai ales ce terapii folositi ? (alopata, naturista, psiholog)

Natasa,
daca mai parcurgi acest subiect, m-ar interesa amanunte despre certificatul CES , in ce conditii se obtine.
Din experienta ta, copii astia cu "antecedente" in ADHD difera mult de ceilalti?.
Eu am citit ca daca au inteligenta peste medie si se lucreaza cu ei sustinut si cu multaaaaaaa rabdare, rezultatele nu intarzie sa apara..

Ariel [cheers] ,
nu pot sa nu remarc cu cata "delicatete" ai intrebat:
nu ma pot abtine insa sa o intreb pe speed de ce afirma ca homeopatia este un fel de "placebo"....?
Sa inteleg ca ... deja "ti-ai umplut camara" ??? [biz]

Toate cele bune,
Carmen

#50
speed

speed

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.334 mesaje

Postat 19 octombrie 2008 - 19:33

carmen,eu nu am auzit de risatarun,aici nu se foloseste.in legatura cu efectul celorlalate medicamente mi-e greu sa raspund,n-am studii aprofundate pe tema asta.cum am mai spus,unii parinti sunt foarte multumiti,altii au abandonat tratamentul din cauza efectelor secundare.eu nu m-as arunca sa recomand nimanui tratamentul medicamentos dar daca un specialist il recomanda si tine copilul sub supraveghere iar rezultatele sunt vizibile atunci n-as avea motive sa fiu contra.


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -