As vrea si eu o reteta de gogosi care sa iasa "pufoase", genul celor din comert.
Va multumesc.
Dory & Alexa
Retete de gogosi "pufose"
Deschis de
Dory232002
, oct 09 2008 02:09
19 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 09 octombrie 2008 - 02:09
#2
Postat 09 octombrie 2008 - 02:18
Dory, eu Gogosile astea le fac si ies super pufoase si nici nu se intaresc asa repede...sau mai fac gogosi din coca de cozonac si in loc sa-l pun in forme le fac bilute, le las la crescut si apoi le prajesc in ulei reteta de coca este Aici
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
#3
Postat 09 octombrie 2008 - 12:44
Eu le tai pe masa cu paharul.
Reteta mea e asta:
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 l lapte, zahar vanilat.
Se dizolva drojdia, untul, sarea, zaharul in lapte caldut.Se adauga galbenusurile, vanilia si incet incet faina.
Se framanta.Se lasa sa creasca.Se intinde foaia, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca putin. S eprajesc in tigaia cu ulei bine incins si mult la foc potrivit.
Sorana [gravi]32+ si [hagi]Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...sunt...lo1.
Reteta mea e asta:
Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cat o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 l lapte, zahar vanilat.
Se dizolva drojdia, untul, sarea, zaharul in lapte caldut.Se adauga galbenusurile, vanilia si incet incet faina.
Se framanta.Se lasa sa creasca.Se intinde foaia, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca putin. S eprajesc in tigaia cu ulei bine incins si mult la foc potrivit.
Sorana [gravi]32+ si [hagi]Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...sunt...lo1.
#4
Postat 09 octombrie 2008 - 17:37
Fetelor, va multumesc.
Cred ca o sa aleg prima varianta de reteta a Monicai, maine insa am sa le fac, pt. ca azi am uitat sa iau zahar vanilat farin
Dory & Alexa
Cred ca o sa aleg prima varianta de reteta a Monicai, maine insa am sa le fac, pt. ca azi am uitat sa iau zahar vanilat farin
Dory & Alexa
#5
Postat 09 octombrie 2008 - 19:07
Este adevarat ca MONICA este o gospodina desavarsita care a incercat fel de fel de retete.
Dar ma bag si eu cu un exemplu de reteta de gogosi pe care n-o ratez niciodata. Este super usoara, buna si ... se termina repede.[:D]
Eu am luat-o de pe Culinar, dar am inteles ca este a Marbellei, de pe alt site.
Uite-o aici pentru cine vrea s-o incerce!
Eu o recomand cu caldura si am si eu experienta cu cateva reteta de gogosi folosite inainte, dar asta ne place cel mai mult.
Ingrediente:
500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
"- drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centru' fainii, in care-am facut in prealabil o groapa,
- dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine ( cele 2 oua intregi + galbenusu'), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putzin laptele caldut
- cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatu' pe masa si il framantatzi f. bine , pana devine elastic. Trebuie sa va infainatzi mainile cat il framantatzi, nu f. mult, doar pana cand e aluatu' gata, nu insistatzi cu faina.
- coca se pune in castron pentru 30 minute,sa-si dubleze volumul
- am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framant
- se-ntinde o foaie mai grosutza, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici
- resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou
- se mai lasa formele de gosogi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit. Eu n-am avut tuci, am prajit gogosile intr-o cratitza teflonata. Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le punetzi cate 2-3 mx., se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafatza , deja bulbucate. Am incercat sa fac cateva poze, da' nu prea reusite, pana focalizam gogoasha , deja era prajita. Le-ntoarcetzi tot timpul.
- cand sunt prajite le scoateti pe un servetel absorbant.
- cand au fost toate gata, am pus zahar pudra intr-un castron si le-am tavalit acolo fara mila
- in afara de cele 500 gr. faina, cand infainatzi nu folositi mai mult de 50 gr. max in pus?"
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Dar ma bag si eu cu un exemplu de reteta de gogosi pe care n-o ratez niciodata. Este super usoara, buna si ... se termina repede.[:D]
Eu am luat-o de pe Culinar, dar am inteles ca este a Marbellei, de pe alt site.
Uite-o aici pentru cine vrea s-o incerce!
Eu o recomand cu caldura si am si eu experienta cu cateva reteta de gogosi folosite inainte, dar asta ne place cel mai mult.
Ingrediente:
500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
"- drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centru' fainii, in care-am facut in prealabil o groapa,
- dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine ( cele 2 oua intregi + galbenusu'), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putzin laptele caldut
- cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatu' pe masa si il framantatzi f. bine , pana devine elastic. Trebuie sa va infainatzi mainile cat il framantatzi, nu f. mult, doar pana cand e aluatu' gata, nu insistatzi cu faina.
- coca se pune in castron pentru 30 minute,sa-si dubleze volumul
- am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framant
- se-ntinde o foaie mai grosutza, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici
- resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou
- se mai lasa formele de gosogi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit. Eu n-am avut tuci, am prajit gogosile intr-o cratitza teflonata. Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le punetzi cate 2-3 mx., se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafatza , deja bulbucate. Am incercat sa fac cateva poze, da' nu prea reusite, pana focalizam gogoasha , deja era prajita. Le-ntoarcetzi tot timpul.
- cand sunt prajite le scoateti pe un servetel absorbant.
- cand au fost toate gata, am pus zahar pudra intr-un castron si le-am tavalit acolo fara mila
- in afara de cele 500 gr. faina, cand infainatzi nu folositi mai mult de 50 gr. max in pus?"
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#6
Postat 09 octombrie 2008 - 23:08
Miria, merci si tie pentru reteta, si a ta este simpla. Ma hotarasc maine dimineata pe care din ele o fac,
Dory & Alexa
Dory & Alexa
#7
Postat 10 octombrie 2008 - 00:09
Sa fie reusite si sa le mancati cu placere indiferent ce reteta vei face!
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
#9
Postat 10 octombrie 2008 - 18:00
Citat: |
citat din mesajul lui lorellay Deci?Ti-au iesit gogosile?Vreau si eu..macar jumate dintr-una.....Sorana [gravi]34+ si [hagi]Codrin 3 aniWhere there's a will there's a way![ Codrin]Poate va place poza mea...sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!! |
#10
Postat 10 octombrie 2008 - 18:02
miria, suna f bine reteta, multumesc si pentru aprecieri si pentru reteta
Dory, cum au iesit gogosile arunca si la mine una ca nu sunt departe
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Dory, cum au iesit gogosile arunca si la mine una ca nu sunt departe
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post