Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

tantrum pavor sau altceva?


5 raspunsuri la acest subiect

#1
Bianca_biaa

Bianca_biaa
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 08 februarie 2024 - 22:32

Buna fetelor sunt cam a doua oara pe acest forum si din disperare de cauza va intreb si pe voi poate stiti sau ati mai trecut prin asa ceva.povestea mea este urmatoarea.

Ma numesc Bianca si sunt mamica de Mathias 2 ani si 9 luni si a unui pui care urmeaza sa se nasca in 10 zile. pe mathias l-am obtinut dupa incercari de 2 ani si cand a venit a fost cel mai alintat copil de pe pamant a primit mereu ce a vrut si recunosc ca eu sunt vinovata de acest lucru insa de 2 saptamani nu imi mai recunosc copilul.....are momente cand tipa urla arunca tranteste si dureaza 30-40 min unele crize.nu pot sa vb cu el k nu ma asculta nu pot sa il ating k da din picioare ma bate nu vb doar strange pumnii si tipa.ma sperie atat de tare momentele incat am chemat si salvarea deoarece mi s-a facut rau.

de exemplu aseara a fost maxim la ora 1:30 noaptea s-a trezit din somn cu acest tantrum sau pavor si a durat 30 min timp in care nu am avut ce sa ii fac nu l-a calmat nimik nici tv nici jocuri nici vorbit cu el.

recunosc ca este un copil mofturos si pentru a manca sau a reusi sa fac ceva prin casa l-am lasat la desene la tv sau la tableta si acum ma chinui sa ii scot insa tipa k vrea mereu.

Decand stau acasa si numai merg la munca(de 2 sapt) e mai rau tipa la orice daca nu ii iese ceva tipa k nu poate tranteste arunca....acum imi e frik si sa dorm noaptea sa nu aibe vreo criza de genul.

mi-e teama ca si copilul meu sa nu aibe ceva mai grav:(((

multi imi spun ca asa se manifesta si la venirea noului fratior insa eu nu stiu cum sa gestionez situatia,va rog daca cineva a mai trecut prin ce trec si eu ajutati-ma ca o iau razna de 2 nopti plang si nu dorm imi e teama si sa nu ii fac ceva puiului din burtica:((

 



#2
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 09 februarie 2024 - 10:10

Mathias trece probabil prin perioada "teribila varsta de 3 ani", suprapusa peste dependenta de ecrane, rasfat, facut pofte, venirea bebelusului.

 

Stiu ca iti este dificil in aceasta perioada sa te deplasezi sau sa te ocupi de treburile casei, nu ai pe cineva care sa vina sa te ajute cu Mathias, sa-l scoata la plimbare, sa-i dea sa manance ? Cum vei proceda dupa ce nasti, are cine sa te ajute, macar in primele 3-4 saptamani ? Cine statea acasa cu Mathias cand tu erai la serviciu ? Sau mergea/merge la cresa/gradinita ?

 

Ia in calcul in viitorul apropiat si vizita la un psiholog pediatru, sa te ajute sa gestionezi/previi aceste manifestari. 

Nu uita, dupa ce vii de la maternitate, sa-i faci un cadou lui Mathias, ii spui ca este din partea bebelusului, este un truc ce ajuta la acomodarea/acceptarea noului membru al familiei.

 

https://psihologpent...la-de-la-3-ani/



#3
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 09 februarie 2024 - 16:25

Cand se scoala noaptea, este cam la aceeasi ora? Are programul de somn decalat din diverse motive (boala, prea mult TV, alergat prin casa seara)? Doarme suficient inclusiv ziua? Nu trebuie sa imi raspunzi, doar sa incerci sa prioritizezi odihna.

Fata mea cand era mica avea night terrors (pavor). Se trezea adesea la 2 noaptea si tipa/plangea. Am observat ca episoadele erau legate de somnul inadecvat.

La modul general, un program de somn previzivil si consistent face minuni (aproape:)...,cu atat mai mult in cazul unui copil) si te va ajuta indirect si dupa ce nasti pt. organizare. Pe unii magneziul ii "doboara".

PS. Am lucrat o vreme in SUA cu copiii de gradinita. Aveau spre sfarsitul programului 30 de minute de somn. Fara gres, micutii cei mai recalcitranti in timpul zilei se trezeau ca "alti copii". 


Editat de ML, 09 februarie 2024 - 16:26 .


#4
Bianca_biaa

Bianca_biaa
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 14 februarie 2024 - 18:44

Eu stau si cu mama mea si oricum sotul meu va fi o perioada de 2 luni în co sa ma ajute cu bebe. Cu ei nu se intama asa squ crizele sunt scurte și gata....cele mai nasoale sunt când sunt eu.nu merge la gradinita deoarece am zis sa.il dau după 3 ani:(adică din septembrie. Noaptea doarme cu tati pentru ca mie îmi este foarte Greu mai ales ca el doarme în orice poziție și ma loveste:((am mai avut și probleme în sarcina și de 3 luni nu reușesc sa mai dorm noaptea.

Am fost la pediatru și la psiholog care mi-a zis ca nu este nimic de speriat sa am răbdare sa vb calm....

Dar eu sunt prea speriata nu stiu simt k mor când face crizele astea

 

 

 

 

Mathias trece probabil prin perioada "teribila varsta de 3 ani", suprapusa peste dependenta de ecrane, rasfat, facut pofte, venirea bebelusului. Stiu ca iti este dificil in aceasta perioada sa te deplasezi sau sa te ocupi de treburile casei, nu ai pe cineva care sa vina sa te ajute cu Mathias, sa-l scoata la plimbare, sa-i dea sa manance ? Cum vei proceda dupa ce nasti, are cine sa te ajute, macar in primele 3-4 saptamani ? Cine statea acasa cu Mathias cand tu erai la serviciu ? Sau mergea/merge la cresa/gradinita ? Ia in calcul in viitorul apropiat si vizita la un psiholog pediatru, sa te ajute sa gestionezi/previi aceste manifestari. Nu uita, dupa ce vii de la maternitate, sa-i faci un cadou lui Mathias, ii spui ca este din partea bebelusului, este un truc ce ajuta la acomodarea/acceptarea noului membru al familiei. https://psihologpent...la-de-la-3-ani/


#5
Bianca_biaa

Bianca_biaa
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 14 februarie 2024 - 21:47

Bună.

Pavor nocturn (trezit noaptea în țipete țipete urlete a avut de 3 ori în viata lui și cam da 1-2 noaptea) 

Are un program cam...ciudat: dimineața se trezesre 9-9:30 uneori chiar 10.....apoi doarme în jur de 2:30-3, îl las 1.30 h dar după el ar dormi și 3.apoi seara la 9:30 baie și adoarme abea la 22:30-23:((. Au fost zile când nu a dormit la prânz și chiar dacă l-am pus în pat la 8 tot la 22:30 s-a culcat.

Știu ca am făcut o groaza de greșeli ca nu i-am făcut un program dar încerc sa îndrept acest lucru și simt k totul este împotriva mea.uneori simt k clachez plang de imi vine sa urlu k numai stiu ce sa fac. Am ajuns sa cred ca dace dinadins cu mine.uneori face răutăți și zice supara-te hai:(((eu numai inteleg nimik am o frica maxima:((nu stiu unde e copilul meu de acum 2 luni:(((

 

 

 

Cand se scoala noaptea, este cam la aceeasi ora? Are programul de somn decalat din diverse motive (boala, prea mult TV, alergat prin casa seara)? Doarme suficient inclusiv ziua? Nu trebuie sa imi raspunzi, doar sa incerci sa prioritizezi odihna. Fata mea cand era mica avea night terrors (pavor). Se trezea adesea la 2 noaptea si tipa/plangea. Am observat ca episoadele erau legate de somnul inadecvat. La modul general, un program de somn previzivil si consistent face minuni (aproape:)...,cu atat mai mult in cazul unui copil) si te va ajuta indirect si dupa ce nasti pt. organizare. Pe unii magneziul ii "doboara". PS. Am lucrat o vreme in SUA cu copiii de gradinita. Aveau spre sfarsitul programului 30 de minute de somn. Fara gres, micutii cei mai recalcitranti in timpul zilei se trezeau ca "alti copii".


#6
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 16 februarie 2024 - 18:14

Bianca, fa tot posibilul sa ii reglezi orarul de somn. Daca continua dupa,  poate este altceva. Cred ca merita sa incepi cu asta.

Am avut o carte legata de somn pt. bebelusi si toddlers (copiii putin mai mari); scria acolo nu numai cate ore de somn ar trebui sa doarma la varsta respectiva ci, asta m-a ajutat cel mai mult cu copiii mei, cam cand ar trebui sa se trezeasca, doarma la amiaza si culce seara. Cam asa, vezi structura pt. somn pt un copil de 2 ani si 4 ani :

 

https://www.happiest...o-toddlers-need

 

Incearca sa te organizezi si prioritizezi programul lui de somn, urmarind schema asta. Eu l-as trezi in fiecare zi, treptat , cu 15 - 30 minute mai devreme pana cand ajungi la ora din schema, apoi as fi atenta sa doarma dupa amiaza (tot la ora rmentionata acolo, nu mai tarziu si nu l-as lasa mai mult pt ca isi deregleaza ora de culcarea de noapte) samd. Sa ai rabdare, ia timp si probabil ca va fi nervos la inceput , dar apoi ar trebui sa se linisteasca toate daca te tii de program. Dormi si tu putin cand doarme el dar nu depasiti orele DECAT daca este bolnav. Cand este bolnav se recupereaza, nu trebuie fortat. Din experienta, evita ca somnul de dupa amiaza sa treaca de ora 3! Nici macar pt. adulti nu este o idee buna. 

 

Somnul, mesele la aceeasi ora, rutina calmeaza pe oricine. Activitatile care il invioreaza, luminile aprinse in casa, iesitul afara la soare, galagia, mesele mai bogate sa fie facute dimineata si pe masura ce vine seara diminueaza-le pe toate in special lumini, TV care agita mintea.

Poate incerci sa ii citesti dintr-o carte sau spui tu povesti, pui muzica linistitoare in surdina, luminile mici, perdelele trase. Fa ce poti din toate astea, ai rabdare cu el (si cu tine), persevereaza si tine-te de orarul respectiv.    

 

PS Spune-mi daca sunt probleme cu  schema din link.  


Editat de ML, 16 februarie 2024 - 18:20 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -