Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Toamna - "un moment magic" cu must must have


235 raspunsuri la acest subiect

#31
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 06 octombrie 2022 - 09:32

nu. A scris Silvi ca e ok

 

Ah Ok, am citit acum. Am pierdut cumva, informația. 
 

Am văzut filmul Blonde, in 2 etape căci e lung. Și e greu. Dar mi-a plăcut mult jocul actriței. Cred ca nu am mai văzut un film in care personajul principal sa plângă atâta. Și mi-a plăcut mult imaginea, foarte mult. Și regia. Un film aparte, cu siguranța. 
 

Si am fost aleasa intr-un program de 30 de zile de antrenament și mâncare. M-au sunat ieri și mi-au zis ca m-au ales. Ma înscrisesem acum câteva zile. Încep miercurea viitoare. Sunt nerăbdătoare :). 
 

Azi am o zi stresanta. Abia aștept sa se termine…sunt liberă trei zile, mâine merg sa fac vaccin. 



#32
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 06 octombrie 2022 - 11:43

Servus pinguini

 

Astept cu nerabdare weekend-ul, sa ma odihnesc  [:)] a fost nebunie la job zilele astea, am terminat la 10 seara  [zirea] luni am ratat si fitness-ul din cauza asta...azi voi merge, deja imi intrasem in ritm. 

 

Viv, bine ai zis  [pk]  pt mine a fost mereu important cum se simte copila, nu ce note ia etc...ea invata doar la materiile care i-au placut [:D] de fapt nici nu invata, doar citea...a invatat doar la testul de economie, pe care altfel nu-l lua...ea a ales ce vrea sa faca, a strans bani ca sa studieze in Seoul, acum o sustin si eu (primesc inca alocatie pt ea, atata timp cat studieaza..dar pana la 25 ani)...e fericita, multumita cu viata ei...nu stie ce va face atunci cand va reveni  [ph34r] ar vrea practica la o agentie de turism si in paralel vrea sa faca si un curs de manichiura...si din cand in cand vrea sa mearga in Coreea pt o perioada...are o prietena coreanca la care poate sta. 

 

Sistemul de invatamant dual din Elvetia e unul ft bun si apreciat...sunt 80 de meserii care se pot invata (la noi in canton); inclusiv meseria de bancher sau cea in asigurari sunt pe lista..asta pe langa vanzator (aici exista pt diverse branse : alimentara, cosmetice, textile, constructii etc), instalator, electrician, tamplar, frizer etc....electricienii, instalatorii castiga ft bine...majoritatea tinerilor invata o meserie (cam 90%,), apoi dau bacul si merg mai departe...sau invata 2 meserii...sau 3...am multe exemple in jur, inclusiv copiii lui Marco (au joburi ft bune, desi nu au facut liceul, ci au invatat o meserie..2 au ramas cu meseriile : unul in aviatica, altul e electro-instalator, ceilalti 2 au dat bacul dupa ce au invatat meseria si au lucrat o perioada, unul a terminat facultatea, celalalt mai are 1 an).

Dupa ce termina meseria, multi tineri iau o pauza de 1 an sau mai mult si se plimba. Ce mi-ar si placut si mie sa am posibilitatea asta. 

 

Silvi, las-o pe C sa-si urmeze visul..sunt sigura ca va reusi  [pk]  

 

Laura, cam asta facea si mandra la varsta lui Rares  [:D]

 

Miha, ce draguta nepotica..la multi ani, sa va traiasca si sa fie sanatoasa  [flo]  [flo]  [flo] ce a trecut timpul, nu-mi vine sa cred ca are 3 ani.

 

Roli, ce ocupat e Marc  [:D] si e frumos foc   [:I]

 

Fleur, ma bucur ca esti bine  [flo2]  [flo2]  [flo2]

 

LauraNico, sanatate multa mamei  [flo2]  [flo2]  [flo2]

 

Ma bucur ca Strumphi e bine.

 

Si la noi se da drumul de sambata la programari pt doza 4 la cei peste 16 ani...au noua versiune Moderna...eu ma voi vaccina, la fel si fratelo si cumnata...Marco a zis ca nu crede..ai mei nu au facut doza 4 si nu vor sa o faca...pana acum nu au luat covid, ei poarta masca peste tot pe unde merg.

 

La noi in weekend a plouat si a fost frig...iar am alergat sambata, duminica m-am relaxat. 

 

Eu cumpar mereu must toamna (exista doar in sept-oct)...are alcool, 1.5%  [alcool] bun rau, acrisor si spritzig (inteapa la limba). 

 

Cam atat de pe frontul de vest, ma intorc la treburi  [:D]

 

Weekend fain sa aveti. 


Editat de Ella73, 06 octombrie 2022 - 11:46 .


#33
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 07 octombrie 2022 - 08:41

Bună ziua!

 

Laura, tot ce ai scris despre Rareș în privința școlii se aplică și la Crina. Face strict temele obligatorii și învață lecția. Nu face nimic suplimentare la nici o materie, nu este în grupul in care pune profesorul de matematică teme pentru doritori, nu intă martea online la informatică, pentru că nu e obligatoriu și tot așa. 

Într-adevăr ea are multe - prea multe, zic eu - activități extrașcolare. Poate că al tău nu și-a descoperit încă adevăratele pasiuni. nu-ți face griji, ai copii buni și deștepți și își vor găsi cu siguranță drumul singuri.

 

Corina, LauraNico, sănătate părinților, să treacă cu bine peste covid.

 

Mihaela, baftă la vaccin! ce program vei urma, vrei să slăbești? sau e de educație, ca să zic așa, cum să mînânci sănător etc... 

 

Ella, la ce program ai cred și eu că te-a ajuns oboseala. sa te odihnești în weekend.  [flo2]

 

Am avut zile aglomerate. Astăzi teoretic am zi scurtă, la job dar, am de făcut curățenie și mâncare, trebuie să o duc și pe mica la pian, aș vrea să iau și niște cadouri pentru mama și socrul meu (mâine e ziua lor). 

vreau și eu să mă odihnesc, măcar duminică. dacă e vreme frumoasă vreau să facem o plimbare prin pădure, poate și cu bicicletele. 

weekend frumos tuturor!



#34
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 07 octombrie 2022 - 09:24

Silvia, e un program de antrenament cuplat cu mâncat sănătos. E făcut de una din firmele care au sala de antrenamente de la noi din oraș. As avea de slăbit 3-4 kg, dar in primul rând vreau sa încep sa am un program de antrenament. Am încercat dar fără antrenor nu prea știu ce sa fac. Aici ne vor arăta specific la fiecare ce ni se potrivește. In plus e mâncat sănătos, eu sunt gurmanda și mănânc de toate :). Vor fi și cursuri teoretice. Ne vor cântări la început și la sfârșit sa vadă/vedem ce rezultat a avut o luna de antrenament și mâncat sănătos asupra corpului nostru. Mai multe am sa aflu azi când merg sa ma cântăresc și miercuri când merg la prima întâlnire. Atunci începem practic. 
 

Am avut și eu zile grele la job și acum le resimt :(. Odihna scrie pe mine zilele astea. Deși am treaba prin casa, cu animalele, sunt singura pana miercuri seara. Al meu e la Viena la săptămâna europeană de gastroenterologie. 

 
 

Weekend frumos va doresc! 



#35
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 07 octombrie 2022 - 19:30

Am dormit vreo 3 ore după vaccin :). 
 

Am fost înainte de vaccin la sala de antrenament. Tipa care mi-a prezentat ce urmează sa facem a fost tare drăguța. M-a cântărit cu un cântar special, Pt masa musculară și grăsime. E așa cum ma așteptam, am nevoie sa slăbesc cel puțin 5 kg dar intr-o luna e prea mult. Important e sa intru intr-un ritm și sa văd ca funcționează. E puțin nasol ca merg exact când se termina in SUA. 
Au aparate noi, e-aparate :). Adică se instalează după tine, iar când mergi sa te antrenezi, doar îți scanezi brățara cu toate datele tale și aparatul se reglează după tine. Mâine dimineața merg sa aranjeze aparatele după mine. Miercuri ce vine e prima zi. Trebuie sa ma antrenez zilnic cu ceva, plimbările și yoga sunt incluse așa ca e perfect. 
Timp de o luna am intrare la toate activitățile lor, inclusiv cele de grup. 
 

Astea fiind zise, sa aveți o seara frumoasa! Eu ma așez la un film. 
 



#36
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 08 octombrie 2022 - 07:15

Mihaela_s, poza e dedicatie speciala pt tine  [flo2]  [:)]

 

E un user pe instagram care posteaza diverse despre limblie straine ale lumii. cum se zice un cuvant in mai multe limbi etc...

Miniaturi atasate

  • Screenshot_20221007-212240_Instagram.jpg


#37
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 08 octombrie 2022 - 08:43

Hmmm Monica, eu ii contrazic puțin :). 
 

Blad e blad și in suedeza, dacă spui frunza care e pe planta. Löv înseamnă frunzele căzute pe jos, toamna. 
Is înseamnă gheață in suedeza, cred ca și in daneza și norvegiana. Glass înseamnă înghețata, cu google translate ajung la alte cuvinte in daneza și norvegiana, decât is. 
Planta se spune și in suedeza, dar e adevărat ca mai des växt. Sunt sinonime, se folosesc ambele. 

Otilia ma poate contrazice sau nu :). 
 

Celelalte trei cuvinte însă sunt așa cum scrie. 
 

Ziceam ca zilele trecute am avut o norvegiancă timp de 2 zile in laborator și eu am fost contactul ei direct. A venit Pt aparatele “mele” și înainte am avut contact pe email. Am crezut ca îmi va fi mai greu sa o înțeleg, dar cred ca de doua ori am avut nevoie sa întreb ce înseamnă un cuvânt. Și ea m-a înțeles pe mine. Sunt limbi foarte apropiate. 
Daneza vorbita însă, nu o înțeleg. Niciun suedez nu o înțelege. E bolborosita, cuvintele se scriu la fel dar se citesc in cu totul alt fel. Daneza scrisă e mai ușor de înțeles. 
 

:) 



#38
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 08 octombrie 2022 - 13:32

Am avut azi prima zi de antrenament, a fost cumplit de greu. Dar după…ma simt ca noua! E super senzația. Abia aștept ziua de miercuri când se activează cardul și pot merge la tot felul. 
Azi am fost însoțită de un antrenor care cu ajutorul unui aparat a făcut tot felul de teste, de echilibru, de mobilitate, și in funcție de asta a aranjat aparatele sa ma recunoască și sa se aranjeze după nevoile mele de antrenament. Apoi am făcut toate aparatele, a trebuit sa ma opresc la un moment dat și sa fac o pauza mai lunga, deși nu așa e programul. Pur și simplu am simțit ca nu pot continua. Cred ca va trebui sa o iau mai ușor data viitoare și cu încălzire mai multă. 
 

Sper ca mâine sa ma pot da jos din pat :)). 
 

Vreau mai târziu sa merg in pădure sa culeg ciuperci. Atât am in program azi :). 



#39
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 09 octombrie 2022 - 19:01

Interesant. Cine stie, cunoaste  [:)]

Eu care habar nu am nici o limba nordica, habar nu aveam de toate nuantele (de ex cea cu frunzele din copac si cazute, nici nu-mi trecea prin minte).

 

Mai aveam o postare tot de la astia de pe insta cu un soi de echivalent al  "false friends" din enegleza, si de exemplu la cuvantul glass spuneau ca in daneza si norvegiana inseamna pahar, iar in suedeza, inghetata

 
 

 

Hmmm Monica, eu ii contrazic puțin :). 
 

Blad e blad și in suedeza, dacă spui frunza care e pe planta. Löv înseamnă frunzele căzute pe jos, toamna. 
Is înseamnă gheață in suedeza, cred ca și in daneza și norvegiana. Glass înseamnă înghețata, cu google translate ajung la alte cuvinte in daneza și norvegiana, decât is. 
Planta se spune și in suedeza, dar e adevărat ca mai des växt. Sunt sinonime, se folosesc ambele. 

Otilia ma poate contrazice sau nu :). 
 

Celelalte trei cuvinte însă sunt așa cum scrie. 
 

 



#40
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 09 octombrie 2022 - 19:40

Interesant. Cine stie, cunoaste [:)] Eu care habar nu am nici o limba nordica, habar nu aveam de toate nuantele (de ex cea cu frunzele din copac si cazute, nici nu-mi trecea prin minte). Mai aveam o postare tot de la astia de pe insta cu un soi de echivalent al "false friends" din enegleza, si de exemplu la cuvantul glass spuneau ca in daneza si norvegiana inseamna pahar, iar in suedeza, inghetata

 

Daca google translate nu minte :), (căci nu cunosc decât cuvântul in suedeza Pt pahar, care se scrie glas și se citește diferit decât glass care înseamnă înghețata) atunci in daneza e tot glas, doar in norvegiana e glass. Te poți distra pe google translate și poți asculta cum se pronunța in fiecare limba :). 




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -