Medicii și experții în sănătate recomandă să nu consumam anumite alimente în timpul sarcinii, deoarece pot duce la probleme de dezvoltare a fătului și, de asemenea, defecte la naștere.
Dar, ce alimente pot dăuna copilului nenăscut?
# Brânzeturile moi, în special cele importate, pot conține listeria, la fel ca și laptele nepasteurizat. Brânzeturile precum brie, camembert, roquefort, feta, gorgonzola și mexican ar trebui să fie un mare nu, nu! Căutați brânzeturi care sunt făcute din lapte pasteurizat, deoarece ucid toate microorganismele dăunătoare. Este un mit că pasteurizarea distruge nutrienții și vitaminele esențiale din lapte.
# Toată carnea trebuie gătită la aproximativ 145 °F (căldura poate fi crescută sau scăzută în funcție de tipul de carne pe care o gătiți). Aceasta înseamnă, de asemenea, că carnea refrigerată trebuie consumată cu precauții mai mari și trebuie cumpărată din locuri care au un stoc proaspăt.
În timp ce carnea de animale este bogată în minerale și este încărcată cu vitamine, carnea crudă sau insuficient gătită este o casă pentru paraziți sau bacterii precum salmonella și listeria. Aceste organisme au potențialul să dăuneze mamei provocând dureri abdominale severe, vărsături etc., ci și să dăuneze copilului prin intrarea prin placentă.
# Se pare ca consumul prea mare de cafea poate avea un efect dăunător asupra fătului și poate duce la multe complicații în timpul nașterii și chiar și după ce copilul tău crește. Deși s-ar putea să vă placă ceașca de dimineață, optați pentru o opțiune mai sigură, cel puțin până când începeți să vă înțărcați copilul. Excesul de cofeină poate duce la malformații congenitale, moartea fătului și greutate mică la naștere în timpul sarcinii. Dar vestea bună este că nu trebuie să renunți complet la aportul zilnic de cofeină. Doar asigurați-vă că o mențineți la 300 mg pe zi și ar trebui să fiți bine.
Toate cele bune! Pentru noi AMR 3 săptămâni...