Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Iulie 2020 (Trandafirasi de Iulie)

sarcina iulie 2020 gravida insarcinata

224 raspunsuri la acest subiect

#201
IrinaBC

IrinaBC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 11:41

Buna fetelor, 

 

Elenush, mă bucur mult pentru tine si bebe! Multă sănătate în continuare și sarcină dusă la termen!

 

La mine colul se pare ca se reface, tesutul nu mai este atât de moale. Bebelina e deja întoarsă cu capul în jos, abia a reușit astăzi doctorul meu sa faca toate măsurătorile pentru că statea cu capul  mult prea jos.

În rest, imi măsor glicemia de 7 ori pe zi, săptămâna viitoare merg la eco pentru partea superioară a abdomenului si tiroida. Tot săptămâna viitoare am programare la nutritionist.  Deși mănânc chiar pentru 2 persoane, slăbesc constant. Încă nu am aprobarea pentru naștere naturală și încep să îmi pierd speranța. În schimb,  dacă stau doar în pat am sanse mari de a duce sarcina la termen ceea ce este cel mai important.

Asa ca stau si fac cumpărături. Nu cine știe ce, pentru că nu prea mai găsești nimic online pentru nou născuți,  dar măcar mi-am facut liste cu tot ce îmi trebuie (inclusiv de la ce firmă,  ce model, culoare,  etc)

Multă sănătate și bebei sănătoși și voioși la termen!



#202
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 01 mai 2020 - 11:33

Buna,  fetelor!

Ce mai faceți?  Cum vă mai simțiți?  Ați mai fost la control?  Eu am fost saptamana trecută și mi-a zis ca bebelușul este mai mare decât normal ( la 30 săptămâni avea 1700 grame) și ca voi naște mai devreme de 1 iulie, s-ar putea pe la mijlocul lui iunie. Eu am tensiunea oscilatorie  când 120 cu 80, când ajunge la 138 cu 98, iar pulsul variază de la 85 până la 140. Mi s-a dat să iau mg cu b6, fiindcă îmi amorțește mâna și piciorul pe partea stângă. Doctorul mi-a zis să innumar loviturile bebelușului. Voi ați început să cumpărați cele necesare pentru naștere și pentru bebeluși? 

Sarcina ușoară și dusă până la termen!  Vă pup și să aveți grijă de voi! Sănătate multă!  [flo2]  [flo2]  [pup]



#203
IrinaBC

IrinaBC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 03 mai 2020 - 23:08

Buna Elena,

 

La mine la 29 de săptămâni avea bebelina 1440 de grame. Acum am 31s+3 si am control dimineață.  Imi e teama sa intreb cat a mai crescut. Data trecută am văzut că era nașterea estimată la jumătatea lui iunie, dar nu vreau sa ma gandesc la asta deocamdată.  

Mai nou, bebelina mi-a .... invinetit coastele! Abia pot sa respir de durere si stau cu comprese reci (ajută foarte mult la mine). În rest ea e bine,  sănătoasă dar pare un pic grăbită. Am început deja să pierd din dop.

I-am pregătit camera deja (zugrăvit,  patut, covoare noi, dulap), am luat carutul si scoică, hainute în mărimea 56 (vreo 8 body cu mânecă scurtă,  3 pijamale, un sac de dormit, si 3 seturi cu body mânecă scurtă și pantalonasi. 2 rochite si palarioara,  botosei  [:)] , sosetute, pături și prosoape de baie. Un pachet mic de pampers,  un set de biberoane si sterilizator. Plus o grămadă de scutece din 2 tipuri de material. Cred ca e suficient (dar e primul copil... Nu știu dacă e bine sau nu).

Mai am de cumparat doar creme, gel de duș,  produse de igienă. 

Cu tensiunea stau bine. E maxim 90 cu 60, pulsul nu depășește 65.... Dar nu am avut probleme.

Magneziu iau de vreo 2 luni cred, nu am probleme cu el. În schimb de la fier am contractii si pierd în greutate, asa ca il alternez. Am pus aproape 4 kilograme până acum. Peste 3 săptămâni aflu sigur daca pot sa nasc natural sau nu. 

Sarcină ușoară și ție si bebe sănătos la termen! [flo2]  [flo2]

 

Ps: Pentru mine nu am cumparat deocamdată nimic si nici nu m-am apucat de bagaj!



#204
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 07:39

Buna, Irina!

Eu încă nu am pierdut din dop, dar tot asa doctorul mi-a zis ca voi naște pe la mijlocul lunii iunie. Fiindcă este mai mare decât ar trebui. Eu ma duc peste 2 săptămâni la control. Am cumpărat pampers pentru 2 luni

Editat de Elena V , 04 mai 2020 - 07:56 .


#205
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 04 mai 2020 - 07:39

Buna, Irina!

Eu încă nu am pierdut din dop, dar tot asa doctorul mi-a zis ca voi naște pe la mijlocul lunii iunie. Fiindcă este mai mare decât ar trebui. Eu ma duc peste 2 săptămâni la control. Am cumpărat pampers pentru 2 luni. Si noi am terminat de văruit. Soțul meu mi-a dat liber la cumpărături și mi-a zis să nu fac depozit la ușa până vine el acasă de la muncă.  Am cumpărat hăinuțe pentru bebe- de la 0 luni până la 3 luni și tot mai cumpăr. Mai am de cumpărat căruciorul, scoica,  biberoane și sterilizator,  lenjerie de pătuț,etc... toate le-am pus în coșul de cumpărături mai am de doar continuă cumpărăturile. Trebuie să încep să fac bagajul pentru spital cu tot ce trebuie... nu-mi vine să cred că mai este puțin.  Nici eu nu știu cum voi naște  fiindcă doctorul îmi spune că depinde de starea noastră de sănătate.

Sper să naștem cum ne dorim și să ne ținem pruncii la piept!

Sănătate multă!  Sarcina ușoară și dusă până la termen! 

 


Editat de Elena V , 04 mai 2020 - 08:05 .


#206
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 13 mai 2020 - 02:24

Bună, fetelor! 

Ce mai faceți?  Cum mai sunteți?  Mie, doctorul mi-a zis ca mai mult ca sigur îmi face cezariana.  Bebele este mai mare cu o săptămână decât în mod normal. M-am obișnuit cu ideea fiindcă imi doresc tot binele din lume pentru bebelușul meu. La 33 de săptămâni,  el are 2200gr și arata ca de 34 de săptămâni. Mi-a dat sa fac analize uzuale plus cele de coagulare. Ma trezesc noaptea din 2 în 2 ore, fiindcă misca și ma loveste de parcă zic de unde a venit lovitura.  S-a întors cu capul în jos.

Va doresc multa sănătate și sa aveți sarcina dusa pana la termen!  Va pup!



#207
IrinaBC

IrinaBC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 14 mai 2020 - 12:23

Bună Elena,

 

Eu am următoarea ecografie luni. Săptămâna trecută am discutat cu doctorul, în funcție de starea mea și a bebelinei mă vor lasa sa încerc natural. Oricum ar fi nașterea la mine, este tot cu probleme. La natural din cauza anemiei severe riscul de a pierde prea mult sânge este destul de ridicat; la natural din cauza tensiunii nu pot face anestezie. Peste o săptămână jumătate semnez actele si cu spitalul. 

La mine până  acum se tot foieste.  A fost cu capul în jos, acum sigur este iar pe orizontală. Bagajul încă nu l-am făcut,  cred ca ma apuc de mâine sa pun cate ceva în geantă. Încep usor sa ma sperii de naștere, sper sa fie totul bine si sa ne vedem cu bebeii sănătoși la termen! Acum imi caut centură postnatala, ma gandesc ca daca imi pun atenția pe altceva ma mai relaxez puțin. Tu ai luat ceva sau esti norocoasă cu genele?

In ultimele zile aud tot felul de povești...

Si la mine bebe e mai activa de vreo 2 zile, dar ma gandesc ca e agitată din cauza mea.

Pupici și bebe sănătos la termen!

[flo2]

 



#208
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 14 mai 2020 - 18:24

Bună,  Irina! 

Eu am luat în greutate vreo 10 kg aproape,  dar depinde cât de mult mănânc cu o zi înainte.  Greutate variaza între 9 și 10. Am terminat de făcut cumpărăturile,trebuie sa ma apuc sa fac bagajul pentru spital. Am spălat o parte din ele. Eu am anemie proteica de mulți ani, partea cu globule roșii mereu au fost varza. Iar timpul de coagulare este mai mare, nu se coagulează sângele repede. Îmi este greu sa stau în picioare mult, fiindca mi se umflă. Am probleme cu variația de tensiune și pulsul. Mi-am cumpărat centura pentru susținerea sarcinii pe care o pot folosi și postnatal. Am luat doar la burtica, în rest port aceeași mărime la haine. Si când ma gândesc ca mai este maxim o luna jumătate și nici nu-mi vine a crede. 

Abia aștept să-l țin în brațe!  Parcă acum trece timpul mai greu sau poate nu mai am eu răbdare.

Si eu sunt speriată în legătură cu nașterea, fiindcă nu știu cum va fi, cum voi reactiona, cum ma voi simți,  dacă ma voi descurca cu bebele,....? Sunt asa de multe întrebări pe care nu pot și nu am cum să răspund la ele.

Sănătate multă!  Pupici și sa ai grijă de tine! 



#209
IrinaBC

IrinaBC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 15 mai 2020 - 08:09

Buna Elena,

 

Eu am luat doar 3 kg până acum și sunt slabe sanse să iau mai mult decât o sa ia bebe acum în ultimele săptămâni. Încă port aceleași rochii dinainte de a rămâne gravidă,  dar la pantaloni nu mă mai pot închide de vreo 2 luni. În picioare nu pot să stau mai mult de 5 minute pentru că efectiv leșin de la efort, dar mai e putin si sper să îmi revin după naștere. E putin stresant când  aud de alte gravide cât de active sunt și  eu numai în pat toată sarcina. Dar se merită!  Curând o sa ne vedem bebeii sănătoși! 

Si eu am aceleași frici si temeri ca tine. Cand ma panichez soțul imi spune ca nu am motiv; împreună  putem face orice. Sunt sigură că o sa te descurci si vei fi o mămică minunată! Mie mi se pare ca timpul se grăbește și îmi e frică ca nu sunt gata


#210
Elena V

Elena V

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 52 mesaje

Postat 10 iunie 2020 - 08:00

Bună,  fetelor!

Ce mai faceți?  Cum mai sunteți?  

Eu voi face cezariana din cauza unor probleme de sănătate. Am fost la control ieri și mi-a zis ca bebelușul meu are deja 3500 gr, iar la cezariana sunt programata pe data 21 iunie. Am ajuns de urgenta la spital săptămâna trecută din cauza unei infecții urinare. Mi-a fost dat să fac antibiotic timp de 5 zile, acum ma simt foarte bine. Am crezut ca o sa nasc, dar durerile erau de la rinichi.  

Multă sănătate și sarcina la termen!   [:)]  [:)]  [:)]  [flo2]  [flo2]  [flo2]





Etichetat si cu sarcina, iulie 2020, gravida, insarcinata

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -