Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 2 voturi

Ce gatim astazi? Cap. 102


909 raspunsuri la acest subiect

#591
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.252 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 13:16

Cu ceapa am o problema de timp de coacere. Daca pun ceapa in tartele sarate, atunci ceapa o fac intii la tigaie, sticloasa in ulei. 

 

Par contre, pe linga toate tartele sarata servesc salate de cruditati si ceapa. Baiatul mare e mare fan de ceapa proaspata. 



#592
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 13:51

da, si eu o calesc, ca la quiche lorraine. 



#593
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.252 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 14:28

Tarta cu ton si rosii

 

O foaie de tarta

se unge cu putin mustar fin (2 lingurite, nu mai mult). Se pun 2 cutii de ton scurs si 2 rosii taiate rondele.

Se bat separat ca pentru omleta 2 oua cu putina sare, piper si 30ml de smintina. 

Se toarna ouale peste tarta si se da la cuptorul incalzit 40 de minute (180°).



#594
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.308 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 14:51

Mik, in tartele Tale cu ton, smintina e din aia lichida, de frisca sau smintina groasa, de mincat cu mamaliga.? [:)]



#595
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.252 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 14:57

Intrebare buna, Dana. Smintina o pun lichida. Daca e din cea groasa, adaug putin lapte sa o fac de consistenta dorita.



#596
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 15:12

eu pun smantana fermentata ca de asta am de obicei in casa. oricum compozitia se lichefiaza de la oua. 



#597
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.308 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 15:18

eu pun smantana fermentata ca de asta am de obicei in casa. oricum compozitia se lichefiaza de la oua.

 

Smintina fermentata e aia solida?

 

Eu nu ma prea pricep la denumirile astea...



#598
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.308 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 15:21

Am sa fac si eu tarta asta, cu siguranta...Mk, cum iese mai buna cu aluat fraged sau frantuzesc(cu asta am eu o 'problema" dar cumva imi e mai simple cu el ca m-am timp sa fac aluaturi).



#599
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 15:26

Smintina fermentata e aia solida?

 

Eu nu ma prea pricep la denumirile astea...

 

smantana pe care tu o numesti "groasa de mancat cu mamaliga"



#600
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.803 mesaje

Postat 05 martie 2019 - 16:46

Cred ca e vorba de creme fraiche, andacos. 




Panic Questions

  • Obezitate in sarcina

    Luciana96
    - mai 17 2024 14:51

  • Pete rozalii, saptamana 8

    Roxanna12
    - mai 02 2024 21:13

  • Trombofilie

    Criss05
    - apr 30 2024 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

Last Blogs

  • Inceputul - Partea a II a

    Linaiubi
    - Astăzi, 17:32

  • Versiunea cefalica externa

    Pau26
    - Astăzi, 17:21

  • Pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:51

  • Cum am reuÈ™it

    anadragomir06
    - Astăzi, 12:25

  • Bebe 2

    AnaMariaDAMD
    - Astăzi, 11:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -