Ieri chiftelute cu sos, cartofi la cuptor(care au iesit f buni), mujdei de usturoi.
Azi peste prajit cu mamaliga, compot de prune.
Postat 24 august 2018 - 22:03
Ieri chiftelute cu sos, cartofi la cuptor(care au iesit f buni), mujdei de usturoi.
Azi peste prajit cu mamaliga, compot de prune.
Postat 26 august 2018 - 17:59
Zi de gatit: ciorba de costite de porc, fasole cu carne, banana bread.( o tava de chec).
Am mai facut un hummus de casa, prima data incerc, n a iesit grozav. Cam subtire ca am adaugat apa si textura n a iesit asa cremoasa ca a celui din comert. Cred ca pt ca nu am avut tahini ( unt de susan) ingredient de baza in reteta traditionala. S a mancat si asa, data viitoare fac cu tahini.
Postat 26 august 2018 - 18:22
Eu am facut gulas de vita pentru ieri si astazi si miine fac-pentru doua zile , varza cu carne d eporc.
Mai departe nu stiu...
Postat 26 august 2018 - 20:41
Avea cineva aici o reteta probata de Eclere cu pistachio, cred ca Antmis sau Roxanaz. Va rog, imi puteti da reteta , mai ales pentru crema. Mai nou, fata mea e pasionata de eclere si vreau sa o pun sa si le faca singura si sa le imparta cu prietena ei. Deci daca va aduceti aminte, saru' mana!
eu am fost prin Romania si mi-am cam facut de cap cu ardei copti cu sos si usturoi si castraveti murati proaspeti.
Postat 27 august 2018 - 09:04
Eu am gatit sambata seara: cartofi frantuzesti, chiftele, fasole cu ciolan, un teanc de clatite
Postat 27 august 2018 - 11:51
Poate fac si eu fasole cu ciolan saptamina asta, nu stiu exact cind, insa Curcubica mi-a dat o idee.
Cred ca fac si ules(cartofi rasi cu sunculita si cirnati,la cuptor) si sa vad cum gasesc vinetele - cam scumpe erau simbata, vreau sa fac zacusca.
Postat 27 august 2018 - 16:24
Eu mi-am propus ciorba de vaca și cartofi franțuzești. Suntem liberi azi, parca ar fi duminica. Voi cum faceți cartofii fantuzesti?
Postat 27 august 2018 - 16:48
Si eu am vrut sa intreb de cartofii frantuzesti, sunt gratinati sau cum?
Postat 27 august 2018 - 18:08
E fierb cartofii in coaja, ouăle fierte tari și apoi pun un strat de cartofi dati prin răzătoare, peste care pun brinza și felii din ouăle fierte tari și tot așa. Apoi pun smintina și ultimul strat e de brinza rasa. Ma gindeam ca as putea pune și niște șunculiță.
Postat 28 august 2018 - 06:58
Eu ii fac simpli, desi la noi in zona se pun si carnati: cartofi fierti in coaja, oua fierte tari, in vas yena pun un strat de felii de cartoti, felii oua, apoi smantana si tot asa, iar deasupra pun cascaval ras si la s la cuptor pana prinde crusta o culoare aurie.