Pe de alta parte, hai sa incercam sa fim un pic obiectivi si sa ne gandim in cate din scolile de stat, cand au fost semnalate intamplari similar, recte abuzuri asupra copiilor, s-au facut controale care sa vizeze modul de functionare a scolii/gradinitei respective. Se initau anchete de catre ISJ care vizau strict chestiunea reclamata.
In cazul de fata, o directoare a batut niste copii. Presupunand ca asta s-ar fi intamplat intr-o gradinita de stat, crede cineva ca ar fi existat sanctiuni pentru gradinita, ca institutie? Autoritatile statului ar fi inchis gradinita respective? Eu nu cred. Nu am auzit de nici o astfel de masura luata impotriva vreunei scoli/gradinite de stat.
Diferenta intre o gradinita (sau alta unitate de invatamant) acreditata si o societate comerciala care are grija de copii nu consta numai in conditiile spatiului, numarul toaletelor, sau starea mobilierului.
Consta si in alegerea si selectarea personalului.
In timp ce la gradinita autorizata personalul este obligatoriu calificat, la societatea comerciala patronul angajeaza personal dupa criterii proprii.
Exista educatoare calificate care bat copiii? Exista, ca nenorociti pe lumea asta sunt peste tot. Dar numai gandul ca de copilul meu ajunge sa aiba grija orice tanti fara nici o competenta in domeniu ma face sa mi se zbarleasca parul. Mi se pare un fel asa, de inconstienta, de ruleta ruseasca.
Calitatea actului educational sta in primul rand in personal si doar dupa aia vine restul.
Ori daca nu stim macar ca exista o calificare, ce pretentii putem avea?