Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

PoVesti de bine

stiri pozitive povesti pozitive

135 raspunsuri la acest subiect

#81
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 03 august 2015 - 12:09

http://adevarul.ro/l...62e7/index.html

 



#82
brilla

brilla

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.053 mesaje

Postat 14 august 2015 - 07:30

https://www.facebook...49292711831059/

#83
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 09:25

Preluat de la Helbi [flo2]

 

"Acum 2 zile am mers pe o plaja cu nisip fin si intrare liiiiina (vreo 200m) in mare. Seara am constatat ca mi-am uitat ochelarii de citit pe plaja. Cred ca au cazut impreuna  cu o revista intre sezlonguri. Seara am ners si mi-am luat de la DM unii gata facuti. Ieri am ales alta plaja. Dar azi am revenit in acelasi loc de acum 2 zile si ochelarii mei ma asteptau frumos pe masuta umbrelei [:)] Langa noi e o familie cu o fetita de vreo 4 anisori din Arad si-mi spuneau ca de 2 zile sunt ochelarii in asteptare [:)]"

 

Adaug eu: s-a intamplat in Croatia.



#84
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 03 septembrie 2015 - 23:05

Si inca una din seara asta: ne plimbam prin Rab si langa noi era o preche mai in varsta. Deodata, auzim cum cineva tot striga ceva in spatele nostru. Ne-am intirs toti 4. Era un chelnar/vanzator care venise cu telefonul mobil uitat de cei doi la restaurant/ tejghea (ca nu stiu exact unde fusese perechea respectiva). Asa ca, in 2 zile, doua experiente placute pe Insula Rab in Croatia.



#85
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 08 septembrie 2015 - 15:36

Victoria mea a vrut mp3 player. Am cumparat unul, am luat si o cartela, am cumparat muzica si desi vedeam muzica pe mp3 player, nu puteam sa o auzim. AM plecat impreuna inaoi la magazin, dar pe drum am orpit la alt magazin cu electronice. AColo am intalnit un baiat care lucra la magazin si i-am cerut sfatul si desi i-am spus ca nu am cumparat de la magazinul lor acel mp3 player, l-a conectat la unul dintre laptop-urile lor si mi-a convertit toata muzica sa o putem asculta!!! Cred ca totul a durat vreo 20-30 de minute din timpul lui. In mod normal chiar daca as fi cumparat playerul din magazinul lor si nu ar fi fost datoria lui sa-mi converteasca muzica, dar cred ca i s-a facut mila de mine cand a vazut cat sunt de iliterata la computere. Ii multumesc ptr tot ajutorul.



#86
ziki

ziki

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.510 mesaje

Postat 08 septembrie 2015 - 16:10

Niste povesti cu oameni frumosi:

 

* eram in autobuz intr-o duminica, putini calatori, si la o statie se urca o tanara. Autobuzul aici nu primeste decat marunt (o prostie, dar asta e) si fata venise cu o hartie de 5 euro. Soferul ii spune ca vrea marunt, fata se scormonea prin buzunare, dar parea ca nu gaseste si incepuse sa se necajeasca. In acelasi timp, ea dadea sa coboare, soferul i-a spus ca e ok, sa urce asa, dar 3 persoane din autobuz au mers pana la sofer cu portofelul si pana la urma un domn i-a platit biletul.

 

* Cand mi-a venit randul, la coada la cumparat vederi (ghetarul stie), am aflat ca suma minima de plata cu cardul era 10 euro. Or vederile mele cu orasul costau 5.50. Am spus ca ma duc sa ma mai uit prin magazin, vanzatoarea imi spunea sa scot de la bancomatul de nu stiu unde, cand doamna din spatele meu ii spune "lasati ca i le platesc eu". Am tot incercat sa spun ca nu, ma duc sa scot, sa mai cumpar ceva, nu e nevoie, dar insista. I-am spus ca nu stiu cum m-as putea revansa, si mi-a zis ca e bucuroasa daca trimit vederile cu orasul ei prin lume... Ceea ce am si facut  [:)]

 

Constat ca toate povestile mele sunt cu bani, dar o mai scriu si pe a treia.

 

* O prietena era la cumparaturi cu baietelul ei, si la final de plata totalul nu facea cat avea ea, asa ca a stat, a calulat, si a renuntat la un chec si un pachet de servetele umede. A plecat, a iesit, si pe strada persoana din spatele ei de la rand, alergand, a venit si i-a intins checul si servetelele pe care le achitase in urma ei.



#87
serafima1

serafima1
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 16 septembrie 2015 - 22:26

sunt bucuroasa pt aceste postari si credeti-ma ca la multe din ele, am lacrimat. mai exista oameni cu suflet!



#88
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 28 septembrie 2015 - 22:37

O elevă din Braila, locul III la un concurs mondial de neuroştiinţe
 
foto_107591.jpg

Andra Cristiana Ştefan s-a clasat pe locul III la concursul internaţional de neuroştiinţe "International Brain Bree", care a avut loc la finalul lunii august 2015, în Australia. Fata are 17 ani şi este elevă a Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu" . Deşi nu a intrat niciodată într-un laborator de specialitate ori în contact cu vreun neurochirurg, aceasta nu s-a lăsat intimidată de ceilalţi concurenţi şi a reuşit performanţa de a duce România pe podium. Adolescenta doreşte să-şi continue studiile în Anglia şi să aprofundeze Ştiinţele Biomedicale


O brăileancă de doar 17 ani, elevă a Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", s-a clasat pe locul trei la un concurs internaţional de neuroştiinţe, unde au participat adolescenţi de pe toate continentele lumii. Se numeşte Andra Cristiana Ştefan şi studiază matematică-informatică la şcoală, însă are o pasiune deosebită pentru biologie. Anul acesta a reprezentat cu succes România la competiţia internaţională de neuroştiinţe "International Brain Bee", întorcându-se acasă cu medalii, premii şi diplome. Profesorul său de la clasă, dr. Cristian Gurzu, a văzut în Andra un potenţial extraordinar, a înscris-o şi a însoţit-o la concurs, unde ai voie să participi o singură dată în viaţă. Se pare că eleva de la "Bălcescu" a profitat la maximum de şansa oferită, clasându-se pe locul trei.

Competiţia s-a desfăşurat în acest an în Australia, la Cairns, în perioada 20 - 26 august. Au participat 23 de copii din toată lumea. Evaluarea acestora a constat atât în probe teoretice, cât şi în probe practice.

 

Adolescenta şi-a "sacrificat" vacanţa, dedicându-şi timpul liber studiului. A citit cărţi de medicină şi a participat la patru şedinţe de pregătire, prin telefon, cu prof. dr. Charles Watson, de la Curtin University Western Australia. Toate acestea pentru că nu a avut posibilitatea de a merge într-un laborator de specialitate, unde să se pregătească pentru probele practice, în special. Ambiţioasă, nu s-a dat bătută din cauza acestui aspect şi a mers mai departe. După două zile obositoare, în care a schimbat trei avioane pentru a ajunge în Australia, brăileanca a dat tot ce-a fost mai bun şi a obţinut punctaje foarte mari în cadrul concursului. Nu a lăsat niciun moment la vedere faptul că nu a călcat în viaţa ei într-un laborator de specialitate ori că nu a intrat în contact cu vreun neurochirurg, de la care să culeagă informaţii.

Concursul a constat în cinci probe teoretice şi practice. La prima etapă, cea de neuro-anatomie, a trebuit să identifice structuri din creierul uman. "Mirosea foarte tare a formol", îşi aminteşte adolescenta, râzând, despre primul ei contact cu un creier uman adevărat. Deşi îl văzuse doar în cărţi şi pe internet, brăileanca a obţinut 26 de puncte din 30. Cea de-a doua probă, de neuro-histologie, a presupus identificarea în imagini a unor structuri ale creierului uman şi ale creierului unui şoarece. Fata a reuşit să obţină 25,5 de puncte din 30. Etapa a treia a competiţiei a constat în realizarea a trei eseuri pe teme ştiinţifice. Aici, lucrările Andrei au fost notate cu cel mai mare punctaj, 27,5 din 30, semn că la partea de teorie a fost cel mai bun concurent. La proba de diagnostic medical, una dintre cele mai grele, brăileanca a uimit din nou, reuşind să acumuleze 25,5/30 puncte. Probabil din cauza emoţiilor, la ultima parte a competiţiei, cea de întrebări şi răspunsuri rapide, eleva a obţinut doar 18 puncte din 30. Chiar şi aşa, Andra Cristiana Ştefan s-a clasat pe locul III. Locul I a fost câştigat de concurentul din Australia, iar locul II i-a revenit elevului din Statele Unite ale Americii.

 

Pe lângă diplome şi medalii, Andra s-a întors acasă cu suma de 1.000 de dolari australieni, dar şi cu promisiunea profesorului dr. Charles Watson că-i va scrie scrisoare de recomandare pentru facultate. "Unii concurenţi au fost mult mai pregătiţi la probele practice, spre exemplu cei din India, Australia, Canada. Eu nu am avut posibilitatea de a lua lecţii de la un neurochirurg. Oricum, a fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea! Pe lângă faptul că mi-am făcut prieteni în toată lumea, am avut ocazia de a întâlni profesori renumiţi în domeniul neuroştiinţei. Şi nu în ultimul rând, am reuşit performanţa de a mă clasa în top 3 cei mai buni elevi din lume la neuroştiinţe. Vreau să le mulţumesc organizatorilor concursului, Societăţii Internaţionale de Neurochimie şi Queensland Brain Institute, domnului profesor dr. Cristian Gurzu, domnului prof. dr. Charles Watson, coordonatorului din acest an al competiţiei prof. univ. dr. Linda Richards, dar şi părinţilor care m-au susţinut şi au crezut în mine!", ne-a povestit eleva de la "Bălcescu".

Andra Ştefan îşi doreşte să ajungă medic, însă pentru asta va trebui să muncească mult. Speră să obţină cel puţin nota 9 la examenul de bacalaureat pe care-l va susţine în 2016, apoi să-şi continue studiile la Universitatea din Anglia, la specializarea Ştiinţe Biomedicale.


Editat de Ioana_Pos, 28 septembrie 2015 - 22:39 .


#89
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 28 septembrie 2015 - 22:59

DidiAlex a scris:

 

iar io..ce am patit azi [hippi] .

 

aveam 20e in portofel si trebuia sa imi incarc cartela de cantina. Cum in birou doar un coleg avea 5 E, si nu de schimb, am zis sa ii iau omului cei 5 e si ii dadeaum io dupa ce schimbam sau sapt viitoare.

 

Ach so, merg si imi pun banii pe cartela si apoi la masa. evident ca dupa masa am uitat de ei si cand vroiam sa ii schimb pe cei 20e, ia-i de unde nu-s..hmmm [fum]

 

ma rog hai sa incerc..intreb la receptia de jos..nuu a dus nimeni 20 de E.

Ajung in cantina si ii intreb pe bucatari, care erau la masa: Stiti, am o intrebare, cam comica: ati vazut 20de E..?? [?]  si pe ai ii apuca rasu..mda mda..banuiesc ca ma luau de nebuna..

 

dar ei nu..ei radeau ca imi gasise un Domn banii si ii lasase la ei [asia] .

 

ecuatie rezolvata [jongleur]



#90
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 28 septembrie 2015 - 23:02

Tot de la DidiAlex

 

D cand venea de la scoala a cazut cu rolerul. si cand s-a ridicat si si-a luat lucrurile nu a observat ca si-a pierdut lantul, cu care isi lega el Roller-ul.

si am vazut noi a doua zi cand a plecat la scoala. asa ca i-am sugerat sa mearga fix pe drumul pe care venise ieri si poate il gaseste. Si l-a gasit :)




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -