Sari la conținut

Sari la conținut


Manifest "Romania Respira"


58 raspunsuri la acest subiect

#31
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 31 martie 2015 - 16:55

Alyx exemplul meu era menit sa sublinieze faptul ca iata.... sunt si institutii publice unde se fumeaza, unde nu se respecta legile. Nu am scris nicaieri ca "absolut peste tot e asa"

 

:) O sa fac o scrisoare celor care gestioneaza cladirea, desigur!



#32
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 14 aprilie 2015 - 11:26

Alaturi de noi, in acest demers al Coalitiei Romania Respira:

 

Florin Piersic Jr. – actor si regizor
Vlad Petreanu – realizator radio si tv – Europa FM
Tudor Giurgiu - regizor
Carmen Bunaciu – prima medaliata a Romaniei la un Campionat Mondial de natatie - 1982
Gianina Corondan – prezentator TV
Razvan Florea – prima medalie olimpica pentru Romania la natatie masculin - Atena 2004
Alex Gavan – alpinist – a atins 6 varfuri din cele 14 de peste 8000 de metri
George Vintila – realizator radio si tv – Pro FM
Horia Mihail – pianist
Ciprian Muntele – realizator radio
Oliver Sterian – muzician - Voltaj
Flaviu Crisan – prezentator TV
Andrei Rosu – maratonist, activist de mediu si sanatate
Ciprian Balanescu – multiplu campion de triatlon al Romaniei
Dan Amariei – muzician, Omul cu sobolani
Florin Caruceru – prezentator TV – Dolce Sport
Ada Roseti – director de programe Discovery Romania, prezentatoare radio si TV
Marius Florea Vizante – actor
Dan Byron – muzician, Byron
Marius Manole – actor
Valeria Racila Van Groningen – campioana olimpica de canotaj Los Angeles 1984
Steven Van Groningen – presedinte si CEO Raiffeisen Bank Romania
Csibi Magor – activist de mediu
Gabriel Croitoru – violonist ( canta la vioara Guarneri del Gesu a lui George Enescu )
Calin Goia – muzician, Voltaj
Doru Buscu – jurnalist, redactor sef Catavencii
Cristian Stefanescu ( Electric Brother ) – muzician
Wilmark Rizo Hernandez - entertainer

 

 

 

Vlad Petreanu s-a alaturat Coalitiei Romania Respira cu urmatorul mesaj:

https://www.facebook...inch_main_video

 

 

Florin Piersic Jr, cel mai bun actor la Premiile Gopo 2015 sustine in mod original initiativa Coalitiei RR:

https://www.facebook...&type=2



#33
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 17 aprilie 2015 - 10:08

Martin Seychell, director general adjunct pentru sănătate şi siguranţă alimentară la Comisia Europeană, a menţionat într-un interviu oferit EU Observer: „Fumatul pasiv are efecte imediate asupra sistemului cardiovascular iar în timp cauzează boli de inimă, cancer pulmonar şi multe alte afecţiuni. De aceea Comisia Europeană doreşte ca legislaţia naţională să încurajeze oamenii să oprească fumatul şi să contribuie la „denormalizarea” lui”.

Eliminarea completă a fumului de tutun din toate spațiile închise este singura cale reală pentru a proteja oamenii, fumători sau nefumători, de efectele toxice ale fumatului pasiv. De aceea este necesară legislaţia care interzice complet fumatul în toate spaţiile publice închise: „Excepţiile prin care fumatul este permis în locuri precum barurile mici complică aplicarea şi întărirea legii. E clar că o legislaţie naţională care conţine multe excepţii este mult mai greu de aplicat şi, de aceea, tinde să fie mult mai puţin eficientă [pentru protecţia cetăţenilor]” a declarat Martin Seychell.

...

Dr. Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului la Comisia Europeană, sumarizează situaţia din România: „După 7 ani în care România a aplicat „soluţia spaniolă”, eşecul este răsunător: avem o legislaţie total inaplicabilă. Deşi se încearcă responsabilizarea inspectorilor Ministerului Sănătăţii şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru eşecul aplicării legii, toţi nefumătorii (şi chiar şi unii fumători!) ştiu foarte bine că fumul nu e un obiect solid şi că are „prostul obicei” de a se raspândi peste tot; oriunde este un „spaţiu pentru fumat”, este şi miros, şi sursă de tuse, conjunctivită ori iritaţie nazală, dar şi motiv de dispute. Dincolo de aspectele legale, morale, economice, fumatul pasiv este o cauză de boală şi suferinţă ce poate fi evitată fără nici un cost, fără nici un efort; doar printr-o lege corectă, completă, fără compromisuri. Orice compromis, orice „spaţiu pentru fumat” înseamnă o expunere la o otravă care te îmbolnăveşte şi te omoară lent, dar sigur.”

 

extras din comunicatul de presa al Coalitiei Romania Respira pe tema  Raportului privind situaţia protejării cetăţenilor europeni faţă de fumul de tutun

 

mat complet aici:

 

https://docs.google....dit?usp=sharing


Editat de alinuk, 17 aprilie 2015 - 10:09 .


#34
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 12 mai 2015 - 10:02

Daca doriti sa dati mai departe sau sa printati, iata si o brosura cu mesajul:

"Alege viata fara fumat!"

 

https://drive.google...iew?usp=sharing



#35
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 17 iunie 2015 - 08:30

Membrii Coaliției România Respiră trag un semnal de alarmă cu privire la amânarea, pentru a treia săptămână consecutivă, a introducerii pe agenda de lucru a Comisiei de Sănătate și Familie a propunerii de modificare a Legii 349/2002 privind efectele negative ale consumului de tutun, prin care se interzice complet fumatul în spaţiile publice închise. În fapt această amânare “îngroapă” propunerea legislativă deoarece, fără raportul Comisiei, legea nu poate fi propusă pentru vot în plenul Camerei Deputaţilor. Dacă privim în trecutul recent, constatăm că tot Comisia pentru Sănătate a blocat timp de 4 ani o altă iniţiativă legislativă cu acelaşi obiectiv, astfel încât nu putem să nu ne gândim că, în realitate, e vorba de o amânare sine die a adoptării legii şi nu doar în cadrul acestei sesiuni parlamentare.

 

 

http://romaniarespir...i-349-amendate/



#36
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 22 iunie 2015 - 12:27

Maine se voteaza in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor proiectul legii 349 in forma amendata, care urmeaza sa opreasca fumatul in toate spatiile publice inchise din Romania. Initiativele de a promova o asemenea lege au mai mult de zece ani si au avut drept autori medici specialisti (care acum sunt alaturi de noi in Coalitia RR) si/sau politicieni pe urmele carora au pasit si deputatii care au depus amendamentele noastre la comisii si cei peste 100 de parlamentari care si-au declarat sprijinul fata de lege.
De fiecare data in zbuciumata lor istorie, aceste initiative s-au lovit de "lobby-ul" industriei tutunului, sustinut la nivel inalt fie in domeniul sanatatii fie in cel al economiei. Initiativa Coalitiei RR este speciala prin faptul ca e prima care a ajuns atat de departe, fiind avizata de trei comisii ale Camerei pana acum. De asemenea este prima la care participa si societatea civila, prin sustinerea expusa de catre 250 de ONG uri si peste 30 de personalitati publice care au oferit campaniei o vizibilitate exceptionala. Este clar ca nu am fi ajuns pana aici daca campania nu s-ar fi sprijinit pe toti cei trei piloni: medical, politic si public/social. Pe de alta parte acum, inainte de ultimul pas catre plenul Camerei, nu putem sa trecem usor nici peste contextul exceptional care caracterizeaza Romania ultimelor luni si care ofera o contrapondere vizavi de eventuale incercari de lobby, sa le spunem ... la limita legii, din partea jucatorilor interesati sa perpetueze o stare de lucruri efectiv bolnavicioasa prin mentinerea aerului public inchis contaminat cu fum. In fine, faptul ca s-a afirmat fara dubiu in toate mass media ca masura de oprire a fumatului are o popularitate uriasa la noi (e sprijinita de peste 80 la suta din populatie) ne face sa ii chemam pe deputatii romani la responsabilitate cu reale sperante ca vor intelege ca politicienii isi reprezinta alegatorii doar in masura in care stiu sa le protejeze drepturile. Deputati romani, votati legea de oprire a fumatului ! Respectati-ne dreptul la sanatate, noua si celor care inca sunt prea tineri ca sa isi poata cere acest drept. Dati-ne sansa ca de acum inainte sa folosim formula de adresare "stimati deputati" ! Votati o lege prin care majoritatea populatiei cere ceea ce e firesc, sanatos, respectabil, civilizat si profitabil statului roman.



#37
paulinio

paulinio

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 964 mesaje

Postat 10 iulie 2015 - 08:44

Acum am vazut miscarea... CE s-a mai intamplat?

 

Eu am ramas cu gust amar de acum cativa ani... eram la un loc de joaca in aer liber (parc IOR) si m-a terminat un tatic cu tigara. Ne dadeam copii in leagan, nu voia nici unul din copii sa plece. I-am facut observatie ca e totusi intr-un loc de joaca si ca nu se cade sa fumeze... Mi-a raspuns foarte impertinent ca e legal... e in aer liber.

M-as bucura sa aflu ca NU e in REGULA si ca NU E LEGAL...

 

Acum cativa ani (7-8) se mai funa si la noi pe scari la serviciu... ignorandu-se semncul cu "tigara interzisa". Acum in nici un caz... toti ies afara... ca locul ala ajunge cocina cu scrum si mucuri pe jos... asta e o alta poveste. Dar macar noi nu fumam masiv. In schimb cand trebuie sa lucrez la masa cu un coleg fumator... e cam naspa... minimizez cat pot timpul... E OK pana la urma si asta? E OK Sa nu pot lucra ptr ca miroase a tutun? Adica alte mirosuri sunt condamnate... dar asta e ok?

Doar ma intreb...



#38
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 15 iulie 2015 - 11:01

Votul a fost amanat pentru la toamna

:(



#39
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 15 iulie 2015 - 11:05

da, raportez din ROmania: se fumeaza la greu in restaurante ...

Oribil!

Probabil ca numai in Albania (ca sa ma raportez la Europa) - se mai intampla asa o nesimtire la adresa copiilor sau nefumatorilor.

Foarte trist.



#40
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 16 iulie 2015 - 19:25

Da, de aceea consider si eu aceasta miscare de BUN SIMT

 

Si e important sa insistam si sa nu ne lasam!




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -