Stefi, am zis :)
Cantitatile...... m-am invatat sa le pun ochiometric.
Azi am facut mai putin: jumatate de pachet de paste, 2-3 oua, 3-4 linguri zahar, 1-2 linguri telemea rasa si inca vreo 4 linguri branza dulce (din asta poti pune mai multa, mai ales ca nu e sarata), esenta de vanilie si lapte..... nu stiu cat, pe asta chiar ochiometric l-am pus, sa fi fost cam o cana si jumatate.
Fierb apa, pun pastele, las pe foc pana dau in clocot, opresc focul si acopar (eu asa procedez in general la paste si la orez, nu le fierb, le "infuzez" - termenul imi apartine :)))
Dupa 15-20 minute le pun la scurs in sita.
Bat ouale cu zaharul (acum ma intreb daca nu ar merge indulcite cu alte surse mai naturale, mai ales ca se pot pune si stafide sau alte fructe uscate, tocate).
Deci bat ouale, pun vanilia, laptele,mai bat putin, pun si branza sfaramata/rasa, apoi pun pastele.
Amestec bine, sa se imprastie uniform branza, apoi pun in vas yena uns cu putin unt.
La amestecul asta final imi dau seama daca am prea putin lichid si, daca da, mai adaug lapte si omogenizez.
Bine, asta seara am realizat ca mai e nevoie de lapte dupa ce le-am pus in tava si acolo am completat si am amestecat bine.
Cand le nivelez in tava de copt cu dosul lingurii, nu trebuie sa fie strat de lichid deasupra, dar nici prea jos.
Deci astea erau celebrele vargabe...cum le zice? Pai eu tot fac din astea pt noi dar le ziceam macaroane cu branza :))).
Indulcitor mai natural...banana pisata (la biscuiti, fursecuri merge ca si leaga compozitia) sau curmale hidratate si apoi pisate (pasta).