Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Iohannis... incotro?


206 raspunsuri la acest subiect

#101
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 18:03

ce inseamna uascr?

si la care alegeri?in 90 sau urmatoarele?



#102
capcaunul

capcaunul

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.981 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 18:16

PCR avea o ramură studenţească, Uniunea Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România.

Raţiu nu a candidat pentru preşedinte decât în 1990.



#103
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 18:30

off topic:capcaune ai aproape 50 de ani....48-49....aoleu pai ar trebui sa fii o enciclopedia ambulanta despre cum era atunci......daca te superi zic 47...

 

Acum iti inteleg vehementa .ai vazut destule ca sa razi infundat de pokemonii astia mici care te fac comunist.....si mai cred ca ai fost scos din sarite ca e prima data de cand postezi pe dc cand ai dat atat de multe detalii despre tine.in caz ca ai spus adevarul...

 

 

Eniuei mi-a placut ce ai povestit.mai zi,mai zi....


Editat de eumada, 22 noiembrie 2014 - 18:39 .


#104
maryella77

maryella77

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.736 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 18:48

Maryela am scris si ca literatura matematica si fizica nu se shimba....profesori slabi au fost si vor fi.....si pe vremea mea erau profesori slabi....iar incapabili sunt peste tot in toate timpurile.

Stiu ca nu se schimba, dar nici singure nu se invata. In special aceste materii. Sau poate asa cred eu ca am fost la "umanisti" si ne cam torturau profesorii care le predau. [:)]

Si acum sincer mai sunt si acum elevii constinciosi, dar din ce in ce mai putini din pacate.

In ceea ce priveste notiunile lor despre comunism, chiar sunt departe de realitate, aici ii dau dreptate lui lucilau.Pentru multi care s-au nascut dupa revolutie comunismul e ceva din filmele americane,dar nu e vina lor.Oricum  nu stiu daca sa rad sau sa plang cand vad comunisti care striga "Comunistii!" in politica noastra draga.Sper sa fie o lectie pentru clasa politica aceste alegeri in sensul bun. Acum sunt curioasa cine va fi in echipa lui Iohannis la Cotroceni. Sper sa si-i aleaga cu grija.



#105
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 19:03

Despre tineri eu zic cam asa.

 

Tinerii de astazi studiaza ISTORIE. ADEVARATA ISTORIE.  Studiaza despre nazism si fascism, stalinism, capitalism, comunism - il studiaza defalcat pe tari. Da, ei nu au experienta unei revolutii si a unei vieti partial color, a lipsei ciocolatei, a prezevartivelor si avorturilor cu andreaua, dar au un mare castig fata de noi: invata ce a fost rau la aceste ideologii fac referate si diferente.

EI Stiu. Mai bine decat noi. Nimeni nu-i poate pacali. 

Fii-mea are 16 ani. Sunt 32 in clasa. Niciunul nu ar fi votat cu Ponta. Il iubesc pe Iohannis.

Fii-mea are 16 ani. Imi poveststete de profesorul de muzica in fiecare saptamana. Il iubesc copiii. Ii invata intr-adevar muzica. Le canta la pian si la saxofon. E number 1 in inimile lor.

Fii-mea are 16 ani. Aseara am aflat (dupa 2 luni jumate de cand a inceput scoala) ca profesorul lor de muzica e negru. Am fost siderata. Ceve gen "abia acuma imi spui?".

"De ce sa-ti fi spus? Ce importanta are. Noua ne place de el. Pentru noi el e proful de muzica, restul nu conteaza"

Daca credeti voi ca acest tineri pot fi prostiti cu rahaturi de genul nu e ortodox, e neamt, ne fura Ardealul, nu are copii -VA INSELATI!

 

Copiii prietenilor mei fac facultate in Olanda  si ei au avut dreptul sa voteze acolo!

Poate peste 2 ani si fii-mea va voi sa voteze de pe oriunde in lumea asta isi va face facultatea. Si sper ca atunci sa nu mai fiu nevoita sa ies in strada pentru dreptul ei! 

 

=================

La Revolutie eu aveam si facultatea terminata si deja luasem in piept campia muncii.

Am fost si golanca, am dormit si pe jos in Piata Universitatii, am fost si fugarita.

Am vazut furia populara, manipularea pe viu, am auzit atatea minciuni incat azi le recunosc de la o posta.

 

Cand Ponta in campania lui electorala a inceput cu aceleasi scheme fumate in anii '90, cand purtatoarea lui de cuvant a fost principala raspanditoare de mizerii mediatce gretoase, cand am vazut din nou aliante insalubre, cand vad la TV atatia si atatia membrii PSD - declarati de STANGA - dar care in fapt sunt capitalisti verosi, cand TVR nu a transmis in direct nimic din ce s-a intamplat in Piata Universitatii la turul II (exact cum nu a tranasmis nicio mineriada!) sunt sigura nu numai ca am ales corect dar am ales intelept.

 

Oh, da, nu imi doresc nimic mai mutl decat inchiderea postului vicios Antena3. Demisia lui Ponta, arestarea lui Dragnea, disparitia din Senat si din media a lui Gabriela Firea, puscarie pentru cei vinovati din PNL si PDL, chiar incepand cu Udrea - se pare ca tot vor musca din ea cu afacerea Bica.



#106
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 19:18

Marina, imi pui in carca multe lucruri neadevarate. Ca denigrez pe nu stiu cine si ca am vrut eu sa se voteze nu stiu cum. :)) las- o moarta in papusoi, citeste bine ce ai scris, se aplica din plin pdl- ului si lui B., inclusiv familia lui! Ala dupa care tu oftai, ca nu- i gasesti pereche. Eu as fi preferat la aceste alegeri altceva. Cum am votat, am spus. Deci pe mine sa nu ma faci sustinatoarea lui Ponta, ca nu mi se aplica.

Ia vezi in Parlament cat de mult a batut vantul pe acolo, anul asta. Voua va place sa va luati doar adevarurile care va sprijina opiniile.

 

 

Capcaun, ghinion! Eu am fost la revolutie zi de zi, stat in Piata Victoriei dimpreuna cu ai mei. Taica- meu a fost din prima seara, cand cu Tokes si noapte de noapte. Am fugit noaptea printre blocuri cand au inceput sa traga, intr- un loc unde nu se manifesta, ne intoarceam acasa. A fost... atunci am dormit pe jos si am stat cu luminile stinse. Singure, taica- meu plecase din nou.Am vazut magazinele incendiate, cu marfa in vitrinele sparte.

Eu am vazut martirii, am fost la Cimitirul Saracilor, mi se ridica tensiunea cand ma gandesc ca nenorocitii de la Gandul s- au folosit de ei, de pozele cu ei, ca sa cheme lumea la vot.

Nu am avut drept de vot, dar profesoara noastra de istorie ne- a spus despre Iliescu, fiindca l- a cunoscut. Cand a venit revolutia eram pioniera si ma astepta scaderea mediei la purtare, nu doar pe mine, pt ca ne calcasem cravatele in picioare si alte mascari facute despre PCR si fiul mult iubit. Copii! Ni s- au confiscat jeansii, am plecat acasa in ciorapi, iarna. Am avut cea mai comunista diriginta din scoala. Eram singurii din scoala care faceam toate orele de pregatire pt apararea patriei, pe bune. Pt ea a fost cumplit cand a venit revolutia. Era una care credea cu toata fibra ei, respira si expira comunism.

 

Stiu perfect cum a fost, le- am trait din plin, la scoala si acasa, pt ca am avut membri de familie fugiti din tara. Si mai sunt...

Nu poti sa te separi de semenii tai. Dintre noi au fost sustinatorii lui Iliescu si nu putini. 

Eu nu ma rad de astia mici ca nu stiu carte. Este efectul trist a tot ceea am ales, noi, romanii. Nu am stiut, vrut, suficient de multi, sa alegem. Daca nu ne privim in oglinda, degeaba aratam cu degetul. 

Marina, ciuma rosie, intoarcerea la rusi, toate astea se folosesc de 10 ani ac sunt alegeri. 


Editat de lucialu, 22 noiembrie 2014 - 19:25 .


#107
capcaunul

capcaunul

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.981 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 19:22

După liceu, prin '85 sau '86, profesoara de istorie, care mă plăcea foarte mult pentru că eram pasionat de istorie, ba am şi luat un loc 2 la judeţeană, mi-a împrumutat o carte despre istoria Europei după primul război până la Ioan Paul al II-lea, a unui istoric englez. Ultimul capitol era dedicat Europei de Est, extrem de critic. Profesoara nu era membră de partid, dar abia după revoluţie mi-a povestit viaţa ei şi mai ales destinul tragic al familiei ei în anii '50. Istoria aceea nu se potrivea deloc cu ce învăţasem noi. Tot din ea am aflat că România a dus un război de agresiune în 1913 şi în 1919, ceea ce şi acum se cam trece sub tăcere.

 

Sentimente amestecate am avut însă dintotdeauna, din ce în ce mai amestecate pe măsură ce treceau anii. Prima amintire ciudată o am din timpul şcolii. În camera mea era aparatul radio cel mare şi eram atras de luminile calde ale scalei şi mai ales strania lumină verde a tubului de acord. Îmi plăcea să ascult fel de fel de posturi. Aşa am descoperit Europa Liberă şi Vocea Americii, care m-au surprins pentru că vorbeau de greve în Polonia, creşteri de preţuri şi miliţia care trage în demonstranţi (grevele din 76). Ceva nu se lega în capul meu. Tata m-a găsit într-o seară ascultând nevinovat Europa Liberă şi cred că era să facă infarct. Totuşi nu m-a certat, mi-a spus doar că e 'radio şanţ' şi că ceea ce spun ei sunt minciuni. După aceea am ascultat pe furiş posturile occidentale, iar din liceu aproape zi de zi, exceptând lunile de armată.

(Deşi în noaptea cutremurului chiar tata a comutat pe Europa Liberă, ei fiind primii care au relatat despre cutremur şi mai ales despre victime, Radio România difuzând doar muzică simfonică până spre dimineaţă).



#108
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 19:45

Lucialu, din pacate teza asta cu Rusia are un dram de adevar.

Putin are un plan de destabilizare a UE si a NATO - chestia atsa nu e o noutate pentru analistii politicii.

Ei vor un fel de "Primavara ruseasca". Primul pas a fost destabiizarea vestului Ucrainei si apoi a Romaniei ceea ce ar corespunde intereselor Federatiei Ruse in Ucraina si Moldova.

 

Basescu (bravo lui!) a racit relatiile cu Moscova. Ponta a sustinut dzghetarea acestor relatii.

UE a fost ingrijorat de aceste declaratii proruse si prochineze ale lui Ponta.

Cum sa dai un obiect strategic cum e centrala de Cernavoda pe mainile chinezilor?

 

Cei mai mari jucatori in politica mondiala s-au grabit sa-l felicite pe Iohannis.

 

Angela Merkel ii trimite felicitari lui Iohannis si il asigura ca va sprijini Romania, rugandu-l sa arunce un ochi asupra Republicii Moldova, spunand ca Moldova e importanta pentru Uniune.

Gvernul American trimite felicitari si isi expune multumirea ca parteneriatul NATO - UE va continua ca si pana acuma.

Franta de asemenea.

Putin trimite si el repede un mesaj (doar, doar, l-o prinde in plasa pe Iohannis pentru ca oricum Ponta ii promisese o relaxarea a relatiilor noastre. Oh, si ce  nevoie are Ponta de gazele Rusesti si chinezi ieftini la Cernavoda ca nu poate acoperi altfel gaurile bugetare si deficiul din PIB promis FMI!):

"'Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de  agenţia de presă rusă TASS.

Diplomatul rus consideră că procentul de peste 54% obţinut în alegeri de Klaus Iohannis demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ''Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a Guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukaşevici.

Potrivit acestuia, Rusia ''este întotdeauna deschisă pentruAcesta ş discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne''.

===

 

Daca ne uitam putin spre ce se intampla in Europa si in Rusia, daca analizam declaratiile de mai sus ne dam usor seama ca "ciuma rosie nu e o gogorita si ca teama celor care au spus ca Ponta se indreapta catre ei nu e chiar nejustificata.



#109
capcaunul

capcaunul

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.981 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 20:00

În 90, majoritatea românilor l-au respins pe Ceauşescu, nicidecum comunismul.

Din demonstranţii care au manifestat la Timişoara şi apoi în Bucureşti, majoritatea strigau doar "Jos Ceauşescu". "Jos comunismul" a fost primit cu reticenţă, şi doar după asocierea comunism-Ceauşescu s-a auzit mai cu tărie. Foarte repede Iliescu şi gaşca lui a profitat de îndoctrinarea majorităţii populaţiei deşteptând sentimenul fricii faţă de piaţa liberă. Gaşca criminală Iliescu&co, când au văzut că anticomuniştii, deşi puţini, sunt foarte vocali şi au şanse să atragă mai multă lume de partea lor, au inventat teroriştii şi au semănat panica, impunându-se apoi, din spatele taburilor, ca singurii ce pot ţine frâiele naţiunii.

Foarte puţini români au sesizat din prima intenţiile lui Iliescu când spunea: "Ceauşescu a întinat idealurile comunismului".

Unii din cei care au stat în Piaţa Palatului în noaptea 22-23 au mai sesizat ceva straniu. În ciuda isteriei teroriste şi a canonadei care a mutilat sau chiar distrus clădirile de pe trai laturi ale pieţei, printr-o minune (iliesciană) ABSOLUT NICIUN glonte, darămite obuz, nu a atins, nici măcar prin ricoşeu, a patra latură, clădirea Comtetului Central. Balconul din care liderii revoluţiei strigau "teroriştii trag în noi" nu a fost luat la ţintă de niciun terorist!

Iliescu şi toţi cei pe care-i patronează ca preşedinte de onoare sunt de aceeaşi teapă. Mincinoşi până în măduva oaselor. Ponta este exponentul perfect al acestei categorii.

Alegerea Ponta-Iohannis este o alegere între un rău absolut şi altceva.



#110
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 20:26

imi cer scuze.nnu potvsa mai scriu. tre sa mananc niste plastelina in cort la fie- mea. :)) o seara buna!




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cu bebe in burtica la Zoo

    Pau26
    - Astăzi, 13:17

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -