Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 4 voturi

Ghetar romanesc, cu iz nemtesc


616 raspunsuri la acest subiect

#561
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.704 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 20:26

buflea, ma intristat postarea ta...eu ti-as spune multe dar nu stiu cit vrei tu sa asculti. asa ca las la atitudinea ta sa imi spui daca vrei sau nu  sa auzi si niste explicatii din alt punct de vedere decit al tau.

 

 

tortul diplomat si eu l-as incerca, mi se pare tare simplu. cred ca, cu prima occaziei voi incerca reteta mihaeleiS-de pe culinar (am inccredere in retetele adrianei).

 

noi de thanksgiving mergem la vecini, cred ca duc tortul cheesecake -Jamila, o paine impletita de casa...si o salata de boeuf 9ii place mult la cea mica...iar William abia o gusta)

 

daca nu-mi iese tortul ca mi s-a mai intimplat prima data...si am emotii...cumpar repede unul de la magazine si gata.

 

sambata am gatit si eu cu William si am faut cclatite. de fapt afaccut el totul, totul...desigur ca si el avea degetele prin aluat...gustind mereu daca e suficcient de bun...apoi ulei intins pe counter top si aragaz.

a reusit sa sa friga un pic la un degetel...dar in final am facut vvreo 15 clatite delicioase.

 

astazi ccand m-am trezit imi facuse cafeaua, pus si cream.

 

la noi e soare dar rece...asa ca mergem in parc cu vecinele sa juccam tenis si apoi la bibloteca sa iau si eu cartea cu stork-a


Editat de michelle-usa, 24 noiembrie 2014 - 20:30 .


#562
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.704 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 20:30

pt lista decraciun si respective ziua lui William am mai adaugat ceva, deci avem so far:

-lego set

-basketball ps4 game

-bean bag scaun

-tricou sport neaparat nike

-al 2-lea remote ccontroller pt game, sa joace cu cineva.



#563
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 20:31

Buflea, ma doare sufletul cand citesc prin ce treci. Eu nu ma gândesc de ce trebuie sa sufere unii oameni, așa e viata pur si simplu. Imi pare rau ca nu s-a facut nimic cu bacteria aia, dar un bolnav de cancer e si mai sensibil decât altii...dar sa nu ii dea mare lucru ca oricum are cancer...asta e inuman, așa ceva nu se face. Nu stiu ce sa mai zic...sper doar sa treci cat mai usor peste toate. E greu, e tare greu. Hugs.

#564
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 20:55

Da Miha, de aia sunt scarbita ...pt ca in cazul tatalui meu, si poate in general, parca medicii nu colaboreaza.

In cazul lui Alex, a fost o echipa - infectioase, urolog, cardiolog, pediatru ...cum aparea o problema in alta parte, aparea si specialistul.

In Rom, daca ai cancer, oncologul e responsabil ...nu se mai atinge nimeni de tine ...iar ala te trateaza strict de cancer. Restul cica apar tot din cauza cancerului dar nu sunt de competenta oncologului. Ah ...si trebuie sa te duci tu, bolnav pe la ei ...cu analize, cu hartii ...ia-le dintr-o parte, du-le in alta sa le citeasca ...fiecare le citeste si zice ca ala anterior nu le-a citit bine, medicii au indoieli despre medici ...tu ca pacient ce sa mai spui ?

Michellino, nu imi scrie nimic, ca sunt suparata si ne certam ...orice mi-ai spune, nu ma convingi ca nu am dreptul sa intreb "de ce" .

Editat de buflea, 24 noiembrie 2014 - 20:58 .


#565
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 21:17

Stiu ce zici, pentru ca stiu cum e aici. Aceeași colaborare, care funcționează foarte bine, se cer păreri, se completează cu analize, se încearcă tratamente. Dar stiu si cum e in Ro, aud mereu de la sot comparatii. Inca si acum, dupa atația ani, imi spune cat de usor se face aici orice analiza, nimeni nu te trage la rost de ce ai facut-o, ci te lauda ca te-ai gandit sa o faci. Deși nici aici bugetul nu e deloc pe roze, dar inca din scoala am invatat ca "pacientul e in focus". Nimic altceva. Iti inteleg frustrarea, așa as fi si eu.

#566
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.704 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 21:50

buflea, in cazul asta te inteleg f bine si nu ne-am certa, garantat...adica ti-ai putea vvarsa tot offul care il ai pe Dumnezeu si pe viata si stiu ca spui asa cum simti si cu tot focul care il ai.

 

normal ca ai dreptul sa intrebi "de ce"...si hai sa iti spun un raspuns pe scurt de ce se intimpla lucruri rele, suferinta oamenilor buni (poti sa fi sau nu de accord cu ce spun eu...dar reflecteaz un pic)...plus ca nu scriiu acum din carti, de pe internet...spun asa cum imi vin mie ideeile...pe scurt.

 

1. inainte sa intrebi de ce se intimpla suferinta/ceva rau oamenilor buni, hai  sa stabilim faptul ca nimeni pe lumea asta nu este 'bun" asa cum ii definim noi si conform standardelor lui Dumnezeu cu totii suntem pacatosi dar cu totii beneficiem in viat ade mila Lui. 

 

2.de ce see intimpla rau? intrebam asta...dar pur si simplu pe mine ma uimeste si cata bucurie si fericire ne este data din belsug. in cazul tau/meu...am avut parintii de care ne-am bucurat, am avut privilegiul sa fim alaturi de ei pt multi, multi ani si asta e o binecuvintare extraordinara.

 

3.trece prin suferinta tatal tau si nu stii de ce...de mutle ori Dumnezeu ne trece prin suffeinta(cazul meu de ex.) ca sa ii putem accepta mintuirea...pur si simplu pt unele personae este singura cale. ..si asta poate e si pt tatal tau. sufera acum..d.esi a avut o viata ...ani si ani plini de sanatate...si suferitna asta e nesemnificativa comparative cu rezultatul.

 

4. Dumnezeu nu ne lasa sa suferim degeaba...asta e clar...are prea multa dragoste pt noi...ca sa fie sadic. Planul lui e cel mai bun. noi nu suntem Dumenzeu, noi avem raspunsuri doar la ce vvedem si stim...nu avem cum sa intelegem planul lui si explicatiile Lui.doar ai incredere...si mergi mai departe.

 

5. suferinta unei personae poate sa aiba rezultate daca nu in persoana respective , cel putin in persoanele din jur (mama ta, tu...alte personae). si astfel Dumenzeu il foloseste pe tatal tau in a salva mai multe suflete.

 

6. in procesul asta de suferinta descoperi rugaciunea, care e ca un contact intre om si Dumnezeu.

 

7. Moartea ne asteapta pe toti...dar credinta ca dupa aceasta "bariera" mai este ceva face diferenta.

 

8.raspunsuri clare cu mintile noasstre limmitate...nu putem obtine...totul sta in inima noastra...in credinta care o avem/nu o avem ...pt clucrurile neexplicabile.

 

 

....as avea mai multe sa-ti spun, dar in 15 min treb sa plec si nu m-am pregatit de loc.

Buflea stiu ca te doare si stiu suferiti cu totii...si stiu ca esti indirjtta si ranita pana in adincul sufletului si de sistemul asta medical inuman din Romania....

nu iti ramane decat sa iti gasesti calea prin care sa treci mai usor prin situatia care iti ete in fatza.

iar calea cea mai usoara este cind Dumnezeu iti este alaturi.

 

 

nu fi suparata pe mine ca ti-am scris, poti sa-mi zici ce vrei...ca stiu cca vorbesti in suferinta...si accept orice vorba de ocara....descarca-ti offul cat vrei.

 

ma rog pt tine, pt voi.


Editat de michelle-usa, 25 noiembrie 2014 - 01:12 .


#567
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 22:57

Buflea, asa e, pentru bolnavii in faza terminala de cancer, sistemul din Romania e inert. Infectiile astea intraspitalicesti sunt inerente mai cu seama daca e vorba de sonda. Cel mai adesea astea pun punct inaintea bolii propriu-zise. Vorbesc din unica experienta nefericita pe care am avut-o. Mai am habar de doua cazuri identice in Franta, unde cu totul altfel a decurs drama pana la final: a decurs decent si fara dureri. In Romania lipseste decenta. Mi se rupe inima de tragedia prin care trebuie sa treceti. Fiecare mesaj de-al tau care vorbeste despre tata ma rascoleste groaznic. 

 

Mi-e ciuda si pe situatia de acasa, cu jobul sotului. Iti doresc totusi un final de an asezat!

 

Eu sunt acum ca Mikyyy, si uite ce anapoda da chestia asta in contextul mesajului lui Buflea despre parinti. Imi este foarte greu cu mama, imi e ciuda pe mine, pe ea, pe situatie. Imi e frica sa nu fiu deja ca ea, ce sa mai zic sa nu ajung asa...

 

Aqai, voi?



#568
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 23:39

Hop si eu, cat am cateva minute ca aduc imediat teroristul mic si s-a terminat timpul meu la laptop.

 

Andreia (Helbi), multumesc mult si imi pun cenusa-n cap!

Pentru informarea tuturor, lantul vederilor functioneaza, iata, si transatlantic! Promit sa il continui.

 

Buflea, big, big hug pentru toate prin care treci. Cateodata parca toate, sau multe, se aduna.

La voi exista asigurare de somaj? aici e, o suma modica sa zicem, dar cate de cat acolo, cat un salariu mai mic, se aduna totusi la bugetul casei.

 

Time's up, mai revin de pe telefon, sa citesc din urma.



#569
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 25 noiembrie 2014 - 00:06

Buflea  [grup]



#570
Carmenbr

Carmenbr

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.070 mesaje

Postat 25 noiembrie 2014 - 00:55

Buflea ma rog si eu pentru tatal tau! [flo2]




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Saptamana 19

    ZDenisa
    - Astăzi, 00:33

  • Patutul bebelinei

    Roxana3001
    - Ieri, 21:56

  • O noapte furtunoasa

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 13:18

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Ieri, 10:22

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -