Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Octombrie 2014 (Bobocei de Octombrie 2014) - 8

sarcina bebe octombrie 2014 gravida insarcinata

195 raspunsuri la acest subiect

#81
shmily

shmily

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 190 mesaje

Postat 28 august 2014 - 19:57

seara buna!

eu sper ca bebe al meu, cand iese la aer sa nu aiba acelasi program ca si acum, ca e jale!!! il/o apuca activitatea maxima undeva prin creierii noptii si dimineata fff devreme!!! maimutica mare a fost f ok din pt asta de vedere, ne-a deranjat noaptea doar cand avea colici... apoi se trezea doar ptr laptic, nu facea galagie ci doar scancea un pic, o alaptam si adormea fericita, tati nici nu stia de multe ori ca s-a trezit peste noapte... in noptile cand eram mai obosita, dimineata ma trezeam cu ea in pat si nu-mi aminteam nici io cand am luat-o si cand am alaptat-o (asta pe la cateva luni cand deja era rutina si faceam toate in somn)



#82
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 28 august 2014 - 20:05

shmily  - cine stie ce suprize ne vor face boboceii :))

 

Diaa - cred ca esti cea mai tinerica mamica dintre noi si ne bucuram sa te avem alaturi! O sa ai fetita sau baietel?



#83
Diaa

Diaa

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 28 august 2014 - 20:16

Mersii frumos ,Anda ! Băiețel

#84
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 28 august 2014 - 22:49

Bine ai venit printre noi Diaa! :)

 

Shmily.. Si eu sper sa nu aiba acelasi program ca in burtica.. Nu de alta dar cred ca ajung la nebuni inainte sa implineasca o luna printesa mea mofturoasa! :)) noaptea are un chef nebun de zbenguiala si se pare ca nu vrea sa inteleaga ca a cam crescut si nu mai are unde sa tzopaie. Ea se crede in duplex desi are spatiu de garsoniera confort 3 :)) dupa spusele medicului. Uneori cred ca vrea sa vada cat mai rezist pana imi explodeaza burta..altfel nu inteleg de ce se impinge cu atata indarjire. Desi ma dau si cu crema pt burtica si cu ulei de cocos tot simt ca ma tine pielea si ca sta sa pocneasca de la un minut la altul. 

Anda, eu imi terorizez sotul noapte de noapte, cu intorsul meu constant de pe o parte pe cealalta si mai nou cu un sforait mirific dar nu vrea sa ma paraseasca noaptea, asa ca se chinuie sa doarma langa mine. Ii e frica sa ma lase singura sa nu mi se intample ceva si el sa nu fie langa mine.



#85
deeutza2012

deeutza2012

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 40 mesaje

Postat 28 august 2014 - 23:11

Bine ai venit Diaa ! Și eu am fost o mămică tânără am rămas gravida la 19 ani si am născut la 20 un băiețel superb care este acum băiat mare , trece in clasa a 5 a deja , și acum bebelina după 10 ani de grele încercări !!! Să fie sanatos/oasă bebe , ce este fetiță sau baiețel ? Îmi amintesc ca la prima sarcina cu toate ca a trecut foarte mult timp parcă a fost mult mai ușor , acum mă simt ca o balenă eșuată și cu somnul e vai și amar mă răsucesc și mă foiesc și eu toată noaptea , soțul mai doarme din când în când cu mine in rest doarme cu cel mare și eu cu cea mică și năzdrăvană din burtică ! Fetelor și eu mă simt si mă mișc din ce in ce mai greu , parcă as cară greutăți non stop şi aș alerga la maraton... gâfâi și obosesc din orice.. eu fiind o fire sportivă de fel , înainte să rămân insarcinata aveam 49-50-51 kg la înălțimea de 1,69 , acum am in jur de 67 kg , știu am luat mult dar asta este dam jos pe urmă si la prima sarcină am luat aproape 20 kg si in 3-4 saptamani de la naștere aveam 55 dădusem jos aproape 15 kg cu nopți nedormite , alăptat la sân si bebe de aproape 4 kg la naștere. Eeee noi să fim sănătoși că restul se rezolvă ;) !!!
Vă pup fetele , somnic liniștit pe cât posibil ! Mâine încerc să pun și eu o poză , două de pe laptop că de când ma chinui să vedem dacă merge !!!
Pupici la burtici !

#86
emysa

emysa

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 182 mesaje

Postat 29 august 2014 - 05:58

Neatza, burtici
Bun venit, Diaa! Pe o parte te admir ptr curaj, ptr ca diferenta de varsta intre tine si bebe o sa fie mica, ptr ca bebe o sa se poata lauda cu o mamica tanara. Pe mine mama m-a nascut la 19 ani si stiu ce zic. Pe de alta, nu regret faptul ca eu am amanat momentul asta pana la 28 ani. Bravo inca o data ptr curaj si iti doresc sa ai un bebe sanatos.
Fetelor, e 6 30,dar sunt treaza de pe la 5. Bebelusul meu a avut activitate intensa vreo jumatate de ora si nici ca am mai putut adormi. Imi venea sa ma trezesc si sa merg sa calc din hainutele lui bebe spalate ieri,dar mi-am amintit ca azi e sarbatoare mare asa ca incerc sa stau cat mai linistita.
Desi s-a racorit binisor peste noapte, eu inca transpir, iar dimineata simt ca miros a acru.
Shmily,la ce spital vei naste?
Am intrat pe ultima suta de metri, fetelor. Bebelusii mai nerabdatori pot aparea din clipa in clipa. Nu stiu cum stati voi cu emotiile, dar pe mine ma napadesc imediat ce imi aduce aminte cate cineva ca mai e un pic. Deja incep sa-mi pun tot felul de intrebari de la cele mai obisnuite pana la cele mai ciudatele: oare voi putea iubi neconditionat? Oare voi fi la fel de neindemanatica? Oare cu cine va semana bebe?oare imi va iesi faza cu alaptatul? Si uite asa ajung la ideea ca bine ar fi sa stau in salon cu o mamica aflata la intalnirea cu al doilea bebe, dar deja am pretentii,nu?:)
De mancat ce mai mancati? Eu de 2 luni tot la 69 de kg stau (aveam 62 la inceputul sarcinii) si desi medicii mi-au zis ca arat excelent, sa fac totusi un efort sa mananc mai mult. Am ajuns sa ma uit pe diferite siteuri de retete cu gandul ca poate ceva imi va face pofta si sa ma apuc sa fac si eu. Cand ma toropeste caldura se duce naibii toata pofta mea. Nu vad in fata ochilor decat fructe reci. Aseara cineva mi-a zis ca a crezut ca abia in luna a 6a sunt judecand dupa burta. Eu totusi il simt pe bebe mai greu si mai puternic in miscari. De obosit obosesc de la lipsa de fier si desi iau cate 5mg/zi uneori gafai ca un porc. Cica de la fier ar trebui sa am si pofta de mancare,dar se pare ca la mine nu e cazul. Singura mea grija e ca bebe sa se nasca sanatos, fara anemie ptr ca altfel vom avea de furca din cate mi-au zis medicii.
Am citit ca bebelusii chiar au inceput sa stranute in burtica. Voi ati identificat stranutul pana acum? In afara de multiplele sughituri eu inca nu stiu cand stranuta.
Va doresc o zi frumoasa!Pupici

#87
Diaa

Diaa

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 29 august 2014 - 06:07

Bine v-am gasit mytzyus si deeutza2012 , e baietel bebe meu

#88
Diaa

Diaa

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 29 august 2014 - 06:23

Buna dimineata tuturor burticilor ,Bine te-am găsit Emysa !
Parerea mea e ca bebe trebuie sa vina atunci cand simti ca esti pregatita, fie la 20 ... Fie la 30 ! Si eu sunt trează de la 5 jumătate si ma uit pe pereti in speranta ca ma ia din nou somnul ! La fel ca si tine am o prietena care avea burtica mica, si se mira lumea cand spunea ca are aproape 9 luni si totusi a nascut o grasunica de aproape 4 kg , iar pe cealalta parte am cunostinte care aveau o burtica de stateau sa explodeze si au facut un bebic mai mic de 3 kg! Eu, avand in vedere ca sunt in Italia si nu in Ro cum mi-as dori , ma rog sa am noroc de o romancuta in salon :)).O zi frumoasa tuturor ! Pupici

#89
silviapatru

silviapatru

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 495 mesaje

Postat 29 august 2014 - 09:26

Salutare mamicute! 

 

Mytzy, imi place mult patutul! Abia astept si eu sa ma apuc sa il asamblez! Eu am totul de la Amalia, nu a mai fost nevoie acum sa cumpar nimic, in afara de hainute si consumabile. Parca atunci cand citesc ca voi luati una, alta, ma apuca nostalgia, as vrea sa mai trec si eu prin febra asta a cumparaturilor pt bebe. In acelas timp, imi aduc aminte ca inainte sa o nasc pe Ama eram destul de stresata cu carutul, cu patutul, sa indeplineasca nu stiu ce criterii, nu-mi convenea nimic, asa ca ma si bucur ca de data asta am scapat de stres.  [:)]

 

Shmily, eu sunt cu alergia la abrozie. In legatura cu tratamentul, te sfatuiesc mai bine sa rabzi. Poti lua claritine dar decat daca se agraveaza mult simptomele. Se mai pot folosi si niste pufuri de nas speciale pt alergii, dar si alea mai bine le eviti. Daca te uiti pe prospecte intelegi de ce. De ambrozie nu prea ai cum sa scapi, decat daca stai numai in casa. Ar trebui nici geamul sa nu-l deschizi pt ca este adus polenul de vant. Vad la mine ca simptomele sunt tolerabile atat timp cat ma expun cat mai putin. Ies afara decat cand e neaparat nevoie. Oricum, orice iesire imi face rau, dar asta e, nu pot sa nu mai ies deloc pana nasc. Mai greu e noaptea ca nu prea pot respira, asa ca stau mai mult treaza. Nu consuma deloc miere sau produse apicole pt ca ti-o vor agrava, nici ceai de musetel, galbenele, nici echinaceea. De fapt cam trebuie sa eviti tot ce e de la plafar, si asta nu doar acum, tot anul. Daca iesi pe afara, cand intri in casa pune-ti hainele la spalat si fa-ti dus, spala-ti inclusiv parul pt ca acolo raman graunciorii de polen. Aeriseste bine casa noaptea, nu ziua. Eu iti spun ce mi-a dat mie in scris medicul alergolog. Sfaturile lui m-au ajutat extrem de mult, pt ca anul trecut in timpul asta eram f rau cu alergia. Cel mai important sfat a fost cu eliminarea produselor apicole. Eu imi indulceam cafeaua cu miere, mancam miere si tot anul credeam ca sunt racita, de fapt eram alergica, nu la miere, ci la ambrozie, dar mierea contine polen de ambrozie si alte polenuri la care oamenii pot fi alergici fara sa fie alergia depistata. Sper sa te descurci! Multa sanatate!

 

Diaa, bine ai venit printre noi! Mie mi-e foarte drag cand aud de mamici tinerele! Sa vezi ce frumoasa va fi viata ta cand pe la 30 de ani vei avea copil mare!

 

Si mie mi-e greu noaptea, cand vine seara deja ma ia o stare proasta pt ca stiu ce ma asteapta.. Noroc ca mai stau si vad filme si asta imi mai distrage atentia. Azi sunt cu facut bagaje. Maine plec la Craiova si ma mai intorc la Bucuresti decat dupa ce se va naste bubulina. O sa imi fie putin greu, pt ca tati va veni doar in weekend, dar macar voi fi cu Amalia. Sper sa reusesc sa nasc programat, ca sa isi ia si el concediu, sa nu-l iau noaptea din somn si sa ajunga cand eu deja am nascut  [:D]  Data trecuta la 1 si 15 eram in masina in drum spre spital, iar la 2 fix Ama era deja scoasa  [:)]  Sper de data asta lucrurile sa fie mai putin precipitate si sa fie si tati cu noi



#90
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 29 august 2014 - 09:39

deeutza - asteptam poza (nici eu nu mi-am mai facut de ceva timp una...trec indata la treaba :) )

 

de mancat mananc de toate, dar nu mult, mic dejun pranz si cina, si intre mese fructe (de sezon cum se gasesc, acum sunt pe prune si pepene). Nu mi-e nici greata nici prea pofta decat de dulce si ma mai scap la inghetata, dar mult cantitativ nu mananc.

 

Si e mine m-a nascut mama la 20 de ani, acum toti o lauda ca ce bunicuta tanara o sa fie :) Eu in schimb am mai asteptat vreo 7, si cred ca mai asteptam putin daca nu s-ar fi intamplat minunea :)

 

Silvia, si pe mine ma ia seara cu aceeasi senzatie cand stiu ce ma astepata noapte, acum numar zilele pana cand o sa il tin pe brotacel in brate (ii zic asa ca din intamplare are multe lucrusoare verzi pe langa albastre si albe) - iar ziua imi pica ochii in gura dar nu pot dormi sub nici o forma!!!

 

Ieri in schimb am asamblat o parte din carut, scoica si landoul, restul zilele astea, cel putin le-am scos din cutii sa se aeriseasca....o camera e deja full de lucrusoare, ma invart pe acolo ca un elefant intr-un magazin de portelanuri.

 

Ce mai sper eu zilele astea e sa nu se raceasca vremea prea tare pana vine bebe ca nu am cu ce sa ma imbrac...deja pantalonii ma jeneaza toti la burtica, iar cand ies in oras e tare greu; azi ar trebui sa mai fac o tura mica dar de intors cred ca iau taxi-ul.

 

Maine a pregatesc de inca o tura de spalat hainute si saculetul de dormit, ultima tura de altfel si incet incet sa ma apuc cumva sa fac o "curatenie generala" ----- in viata mea nu am lasat curatenia pe ultimul loc ca acum, dar pur si simplu nu rezist....cel putin cand intru in bucatarie ma ia groaza numai cand ma gandesc cate am de facut...si sunt si incapatanata, ca daca nu fac eu cum imi place, nimeni nu face bine sau cum trebuie....ooffff





Etichetat si cu sarcina, bebe, octombrie, 2014, gravida, insarcinata

Panic Questions

  • Pete rozalii

    Roxanna12
    - mai 02 2024 21:13

  • Trombofilie

    Criss05
    - apr 30 2024 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

Last Blogs

  • Gata pastele

    FloreClau
    - Ieri, 19:08

  • Bagaj maternitate

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:40

  • Sarbatori in 3 😍

    Pau26
    - Ieri, 14:18

  • Primul trimestru săptămânile 1-13

    IonIza
    - Ieri, 10:48

  • Pofte

    Roxi_pisicul23
    - Ieri, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -