a, am facut legatura cu ce scrisese anya despre cura de slabire cu slana si rosii...
Slanina - noutati
#31
Postat 31 iulie 2014 - 14:01
#32
Postat 31 iulie 2014 - 14:07
Subiectul asta mi-a amintit de sunca(aia de pe burta porcului)pusa la saramura...
Sau sunca fiarta-unii o fac in zeama d evarza,eu am fiert-o cu multe condimente si apoi am frecat-o cu usturoi si data cu boia rosie.
Cea mai buna sunca afumata am mincat-o insa in Ardeal,asa sunca afumata ca aia...nici n-am mai mincat-facuta papara cu oua!!!!Tata si-a facut si el afumatoare,insa sunca ca-n Ardeal...n-am mincat niciodata...
In cinstea acestui subiect am aruncat in tigaie niste bacon englezesc( )cu niste oua prajite,pe care o s ale impart frateste cu fii mio!
#33
Postat 31 iulie 2014 - 14:18
)cu niste oua prajite,pe care o s ale impart frateste cu fii mio!
Eu asa ceva nu as imparti fraţeşte cu nimeni!:)):))
Frate, frate (copil) da'brânza e pe bani!:)):))
#34
Postat 31 iulie 2014 - 14:43
DA! DA! Corect! Cea mai buna e cea din Ardeal!
Avem si noi un provider de nadejde care trimite periodic pachet cu bunatati daca nu reusim sa ajungem sa luam direct de la sursa.
Cea mai buna sunca afumata am mincat-o insa in Ardeal,asa sunca afumata ca aia...nici n-am mai mincat-facuta papara cu oua!!!!Tata si-a facut si el afumatoare,insa sunca ca-n Ardeal...n-am mincat niciodata...
#35
Postat 31 iulie 2014 - 14:48
Mey...nu indu lumea in eroare,ca aia nu-i sunca afumata!!!!!!
Elyda,impartit frateste,adica facut pentru fiecare!!!!!
#36
Postat 31 iulie 2014 - 14:54
Ba sigur ca este. Cea din stanga e telemea, iar in dreapta sunt feliute de sunca afumata.
#37
Postat 31 iulie 2014 - 14:55
Ba sigur ca este. Cea din stanga e telemea, iar in dreapta sunt feliute de sunca afumata.
Cam albicioasa.seamana cu aia la saramura,am zis ca ai incurcat pozele!!!!
#38
Postat 31 iulie 2014 - 15:03
Apoi, no! Procesul tehnologic exact nu il stiu , dar are si gust de fum. Oricum, e cea mai buna!
#39
Postat 31 iulie 2014 - 15:04
Aia afumata e mult mai galbena...de asta am zis ca a ta e la saramura.
aia la saramura e alba...afumata e galbena,bine aucm depinde si cit de afumata este,insa e galbuie cea afumata!!!!
#40
Postat 31 iulie 2014 - 15:10
prin zona noastra slanina se spune la bucata de grasime cu sorici (indiferent cum e preparata, fiarta sau afumata), si sunca sau kaizer la grasimea impanata cu fasii de carne. sotul meu e mare fan, cumpara si testeaza des, in cautarea perfectiunii...inca n-a gasit slanina perfecta...mai cauta