Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

S.O.S Sistemul romanesc de invatamant!


398 raspunsuri la acest subiect

#11
iulia_b

iulia_b

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.022 mesaje

Postat 28 octombrie 2013 - 12:30

Parintii in cauza n-au facut nimic, nimeni din clasa, nu sunt de acord cu invatatoarea, dar se asteapta ca altii sa ia atitudine, uitand ca "sistemul" este format din oameni (si de-o parte si de alta). 

Zau ca ma depaseste, deci acum altii ar trebui sa lupte, sa iasa in strada, sa semneze petitii, sa cheltuie niste bani..cand solutia e simpla si la indemana. [batcap]  O discutie cu ea, cu directoarea, daca nu cu inspectoratul, pt ca daca exista dovezi ca se comporta inadecvat nu stiu daca ar fi cineva atat de tampit incat sa nu ia vreo masura.



#12
Mirrin

Mirrin

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.935 mesaje

Postat 28 octombrie 2013 - 16:08

Parintii trebuie sa ia atitudine, sunt putini care iau, apoi atitudinea se mai pierde pe drum...ca poate li s-a parut, ca ei "nu fac rau persoanei", ba mai sunt calmati la secretariat atunci cand exista interesul...


Editat de Mirrin, 29 octombrie 2013 - 15:25 .


#13
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 28 octombrie 2013 - 16:35

eu as propune instalarea camerelor de supraveghere in clase, in toate scolile si liceele. accesul parintilor la imagini sa se poata face pe baza unui user si parola. acest sistem exista, de exemplu, la gradinita particulara unde a mers fetita mea timp de 3 ani.

ministerul invatamantului, in loc sa arunce bani pe prostii, gen sute de tablete care zac in depozitul unei scoli pentru ca in acea scoala nu exista retea de internet, mai bine ar investi in astfel de sisteme, multe probleme ar disparea sau nici nu s-ar mai produce.



#14
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 00:32

Mi-a mai povestit astazi cineva o scena dintr-o scoala din Bucuresti.

Clasa a 3-a, ora de religie:

 

Doamna de religie le explica micutilor ca parintii dumneaei au murit pentru ca a pedepsit-o Dumnezeu ca nu si-a marturisit la spovedania de la Biserica toate "pacatele".

 

efectul!?

cel imediat...

Copiii refuza sa mai mearga la spovedit, impartasit

 

pe termen lung

Dumnezeu cu mila :(

 

Intrebarea mea este daca si cum luam atitudine in astfel de posibile situatii?

 

Cu ora de religie e relativ simplu. Legea Educatiei art 18 alin 1 si 2 si care stabileste ca aceasta materie este UN DREPT nu o OBLIGATIE.

 

Educatia crestina o poate face parintele acasa asa cum considera el potrivit.

 

Dar ce te faci cand profesori de alte discipline, poate invatatoarea ...abuzeaza emotional copiii?


Editat de alinuk, 29 octombrie 2013 - 00:34 .


#15
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 09:11

Alinuk , pornind de la raspunsurile tale si al iuliei_b care m-a pus pe ganduri cred ca ar trebui o campanie in care parintii sa fie educati cu privire la drepturile lor si ale copiilor in scoala. Iulia are dreptate, nu poti cere societatii sa ia atitudine pentru orice problema pe care o ai tu si in cazul de fatza parintii trebuie sa intervina ferm . Poate ca ar trebui sa stie ca nu e normal ca un copil sa fie batut in scoala, ca e normal ca acest lucru sa fie reclamat atat scolii cat si autoritatilor gen politie si protectia invatamantuluu, ca masurile drastice sunt impotriva profesorului si ca nimic nu ar  rebui sa se rasfranga asupra copilului.putem sa-i sustinem protestul si lupta dar nu putem sa ne luptam in locul ei. Nu o sa ne putem lupta pt un caz viitor pe care probabil nici nu o sa-l aflam dar cred ca am putea lupta sa invatam familiile ca asa ceva nu este normal.



#16
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 11:49

da Marina

 

Parintilor in primul rand ar trebui sa ne adresam.

Daca ei actioneaza... in mod automat si copiii vor invata aceasta lectie. Prin observatie si experienta.

 

 

Copiii  ar trebui sa invete in familie intai si apoi in scoala ca au drepturi si ca merita sa fie respectati. Iar atunci cand li se face o nedreptate ... sa nu plece capul, sa aiba curaj sa spuna ca nu e ok ceva..

 

Noi ii intrebam de ex pe copii cand vrem sa facem ceva impreuna. Ii consultam si tinem cont de dorintele lor. Uneori ne amuzam si in joaca mai si votam.. (de multe ori iese 2 la 2 si atunci incercam cu argumente sa luam decizia).

 

Iar atunci cand nu suntem ascultati ... putem face si asta :)

 

1383943_10200263217297187_921130563_n.jp

 

 

V-am povestit o faza simpatica!? In ultima perioada am participat toti patru (eu, tati si copiii) impreuna si cu prieteni de aici de pe DC la mai multe manifestari de strada.

 

Intr-un week end cand avem prg mai relax, dupa masa de pranz ... le-am spus ca ar fi bine sa mearga la somn.

Ce credeti ca au facut.. Au zis ca ei nu dorm si au inceput sa scandeze

 

"nu dormim! nu dormin!"

 

iar cand Teo a venit cu argumentul:

"mai mama, tu nu intelegi ca eu pierd timp pretios de joaca cu somnul asta... nu intelegi cat e de plictisitor sa dormi"

 

le-am zis ca da, ca apreciez ca mi-au spus argumentele acelea, care au sens si de care imi amintesc si eu din copilaria mea. Si am fost de acord cu ei sa facem si exceptii ca se pot juca in ziua aceea, in loc sa doarma de dupa amiaza.

 

:


Editat de alinuk, 29 octombrie 2013 - 13:20 .


#17
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 14:29

Eu cred ft tare in implicare, in experiment, in alegeri.

 

Si acum e subiect de gluma cand mai povestim in familie despre educatie. Cum era si cum mai este...

 

Ai mei m-au lasat sa aleg. Alegerea a fost a mea in ceea ce priveste drumul in viata:  intre mate-fizica si fizica-mate

 

Peste ani, am avut a face si ceva legat de ceea ce era cu adevarat alegerea mea :)



#18
alinuk

alinuk

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.365 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 15:15

eu as propune instalarea camerelor de supraveghere in clase, in toate scolile si liceele. accesul parintilor la imagini sa se poata face pe baza unui user si parola.

 

Corina asta este o idee extrem de practica si cu efecte imediate.

 

Ma intreb in ce masura  un asemenea demers ar putea sa devina realitate pentru toate scolile. Si obligativitate.

 

Caci ea ca metoda, exista...

Orice scoala, cu acordul CA si Comitetului de Parinti ar putea sa o implementeze cu fonduri de la parinti in prima faza.

 

Cum sa facem? Sa propunem modificarea legii educatiei?

Oare sistemul din toate sfortarile lui se va impotrivi?

 

Haideti cu idei concrete!



#19
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 15:50

Marea majoritate a scolilor au deja camere instalate in clase si pe culoare. Mai trebuie implementat doar pe zona it un sistem de stocare si acces pe baza de parola.



#20
Mirrin

Mirrin

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.935 mesaje

Postat 29 octombrie 2013 - 15:54

Noi am avut incidentul cu religia, totul a inceput de la intrebarile de rutina "cum a fost azi la scoala", stiam ca avusese materia asta, recunosc ca eram atenta la semnale fiind o materie sensibila in opinia mea, insa mai stiam si ca fusesera exprimate unele nemultumiri ale parintilor cu copii mai mari... am vazut copilul timorat " a fost bine mami", am intrebat mai departe "ati desenat?", "da dar iara nu am facut bine, ne-a spus la toti ca am facut urat, ca nu suntem buni de nimic, ca este rau, rau foarte rau si vom lua toti I in catalog"...ma uit pe carte, intr-adevar obiectele de cult si biserica desenate erau facute crispat, copilul meu deseneaza lejer, din cateva linii iti face o floare cu o dexteritate uimitoare pentru un copil de 7 ani! Zic "si ce ati mai facut", ea din ce in ce mai stresata imi spune :" ne-a pus sa citim tare si raspicat, mami...cum sa citim, doamna a zis ca mai tarziu invatam sa citim, m-am straduit mami, dar tot nu a fost bine" , apoi le-a dat note mici in catalog, ca "nu am stiut sa citim"...asa am aflat ca elevii erau pusi sa citeasca si sa afle singuri ce li se cere in carte, sa se descurce; ca sunt scosi in fata clasei toti sa spuna rugaciunea in cor, acolo fiind mai aprape de Dumnezeu...ca se folosesc tot felul de apelative, totul in tipetele doamnei, singurul moment de liniste fiind in timpul rugaciunii!

Marti dimineata, la scoala erau mai multi parinti revoltati pentru ce se intamplase cu o zi inainte la mai multe clase, s-au plans verbal conducerii. In cursul zilei, am redactat cererea de retragere de la ora de religie- am atasat inclusiv prevederile din lege si am facut o sesizare privind comportamentul cadrului didactic, comportament cunoscut deja de conducere! Miercuri am fost la secretariat si am inregistrat cererile, ambele, cu numar de inregistrare, ni s-a vorbit frumos si am sperat ca vom gasi intelegere. S-a intrunit Consiliul Profesoral de urgenta- din cate am inteles, s-a discutat problema, profesoara nu a recunoscut nimic si a solicitat probe...asa s-a ajuns la concluzia ca nu pot sa imi retrag copilul de la ora de religie, ca nu sunt motive pentru inlocuirea cadrului didactic, se va face o sedinta cu parintii, se va participa la ora si va fi consiliat copilul meu. Cu acest raspuns am mers mai departe la inspectoratul judetean si cu ajutorul Alinukai am facut o scrisoare catre Minister. Am cerut motivarea cererii prin care ni se refuza retragerea de la religie ( motivul initial fiind ca a inceput anul scolar-legal nu exista un asemenea motiv) si le-am adus la cunostinta comportamentul cadrului didactic. Ieri nu am lasat copilul la ora, unde practic a participat intreaga conducere+ invatatoarea+ psihologul...tot ieri un inspector s-a ocupat de acest caz, promovandu-se ideea de schimbare a cadrului didactic.
Astazi, am plecat de la scoala cu raspunsul oficial in care mi se spune ca nu vor sa mi se incalce drepturile,  copilul meu nu va participa la ora de religie urmand a fi supravegheat de invatatoare pe timpul orei in cadrul bibliotecii ( brusc s-au gandit sa deschida si biblioteca, fiindca initial mi-au spus ca nu dau cheia la oricine).


Editat de Mirrin, 30 octombrie 2013 - 08:33 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -