Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

in cautarea unui job, aplicand CV pe diverse site-uri


50 raspunsuri la acest subiect

#21
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 30 august 2013 - 08:08

Simona, legat de copy-paste cerinte job, eu nu prea as aprecia un cv care sa includa exact cerintele mele intr-un mod atat de evident. As prefera un cv creatie proprie, chiar daca sunt in alta ordine sau altfel descrise. Ar fi o dovada ca respectivul chiar are acele calitati trecute in cv, nu ca si l-a personalizat cu ce caut eu doar sa imi ia mie ochii :))
Insa recunosc ca ultima fraza din scrisoarea ta de intentie chiar e "jos palaria"!!

#22
pogonici1977

pogonici1977

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.039 mesaje

Postat 30 august 2013 - 11:53

simona...ptr mai intrebat, iti raspund acum:

desi am detaliat mai sus, de ce Bucuresti si nu alt oras?? pnetru ca nasii nostrii cat si al fetitei sunt din Bucuresti, am prieteni acolo, 2 familii cu copii de-o vărsta cu fetita mea, iar Bucurestiul sincer desi nu am locuit f mult timp, max 4 zile, cred ca ne vom adapta, in orasul in care locuim noi, desi e capitala de judet, e catastrofa economic, nimic job, meseria in care lucreaza sotul meu deja nu mai gaseste oferte, dupa cum spuneam are job la 45 km de casa, e o meserie care se preteaza doar la mariile companii multinationale, etc....cu multi angajati, etcccc....face naveta zilinic cu masina personala, iar eu am mai multe specializari, dar profesez ultima din 2005, deci am ceva vechime si experienta profesionala..aici dupa cum spuneam sunt in locul unei tipe CIC, iar in max 1 an treb sa deja alt job, ....si nu mai gasesc nimic...

 

plus nivelul de trai aici e f scazut, nivelul de educatie, cultura zero, programe de divertisment,.... activitati ptr copii limitate,...

 

noi vrem mai mult...chiar cu riscul ca pornim la un necunoscut..si vrem ptr copilul nostru ceva mai bun



#23
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 30 august 2013 - 15:50

nu aveti ideeee cat de mult m-ati ajutat, in dezvoltarea acestui subiect, care ARDE.. pot spune...

 

mi-ati deschis ochii acum f clar, la detalii minore si majore, ; am citit un articol ieri pe myjobs parca, că daca ai mai multe specializari (3 de ex) , si detaliezi pe fiecare separat in experienta ta profesionala este ZERO, ptr informatiile cele mai importante intr-un CV sunt acelea unde scoti in evidenta strict experienta ta doar in domeniul in care aplici, si nu altele...ba din contra este in defavoarea ta cica....sau pierdere de timp de cele mai multe ori.

 

e f important sa scoti in evidenta doar cariera ta profesionala-in domeniul X  de-a lungul timpului pentru  jobul unde vrei sa aplici...zic bine???????????

 

astept sfaturii in continuare si va multumesc ptr orice detaliu

 

Nu e chiar asa. Complexitatea experientei in mai multe domenii poate fi apreciata si chiar considerata un criteriu de departajare fata de alti candidati.

 

evident, CVul nu trebuie sa fie stufos, cu foarte multe detalii ce nu sunt de folos, dar trebuie sa existe descrierea responsabilitatilor principale din fiecare pozitie pe care ai ocupat-o.

 

A mai spus si Admin: personalizeaza CVul in functie de jobul aplicat. Ce crezi ca e relevant trebuie sa incluzi neaparat. Incearca sa gandesti cu mintea angajatorului, sa intelegi ce ti-ai dori sa afli despre celalalt.


Editat de A_Iulia, 30 august 2013 - 15:53 .


#24
simonnamb

simonnamb

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 26 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 07:00

Adina, problema cu personalizarea apare daca are si un cv on line care nu e acelasi cu cel primit de firma. Ca daca nu-s la fel inseamna ca minte si daca minte nimeni n-o mai cheama la interviu. De aia ziceam ca sint contra cv on line, ca te gaseste angajatorul instantaneu!

 

Paranteza: Pe mine m-au google dupa nume cei pt care lucrez acum si, in interviu, mi-au intors laptopul spre mine si mi-au zis: cute picture! Era poza de pe DC de la gravidute frumoase sau cum i-o fi zis albumului, cind am trimis-o aveam numele intreg la profil, desi mi-am schimbat numele in profil la poza a ramas, eram cu pantalonii relativ in vine si burtoiul la vedere, burtoi pe care Colegu' desenase cu ruj si dermatograf un cap cu par cret si gura mare...  In fine, long story short am facut o gluma, chimia in interviu era buna, am scapat basma curata, e doar un exemplu de cit de usor e sa iti gaseasca info on-line de care tu ai uitat demult, ca sa nu mai vorbim de cele proaspete! 

 

Mickyyy, amu' nu chiar copy - paste, am zis aproape... :)

Sa-ti dau un exemplu, sa zicem domeniu financiar, in cerinte zice in ordine:

1. sa stie sa numere bani,

2. sa stie sa deschida/inchida seiful,

3.sa stie sa foloseasca programul bla-bla,

4.sa fie organizat si

5. sa fie bilingv (bine, super simplist, numai ca sa vezi de unde vin).

 

In capul meu, daca angajatorul primeste un cv clar si la obiect, in care zice:

1: stiu sa socotesc si sa numar bani,

2: stiu sa reglez iala la seif si sa pun cheia in broasca,

3. sint metodic si organizat,

4, folosesc proogramul bl-abla, xcel si word

5: vorbesc romana si sint fluent (vorbire) si functional (scriere) in engleza

(deci cerintele lui usor imbogatite si invirtite in jurul cozii, ma rog, in meseria mea mi-e mai usor sa adaptez si sa ma joc cu cuvintele, acum o fac fortat, mai ales ca exemplele de cerinte sint si ele fortate LOL) 

CV-ul asta "la obiect" are sansa mai buna sa treaca decit unul in care se face descriptio moldavie si se bate apa in piua... 

 

Bine, daca jobul e in arte, design, marketing... e alta poveste, cu cit mai creativ si mai cu floricele, cu atit mai bine...

 

(Fraza aia ultima e deja in trei sferturi din cv-urile prietenilor, bine ca nu lucreaza in acelasi domeniu cu mine LOL)

 

 

Pogonici, am inteles de ce Bucurestiul. Iti urez mult, mult succes. 

Lucrul e ca, din ce am remarcat eu, cerintele pt cv-uri sint diferite aici si in Ro. Aici nu-ti pui virsta si info despre familie in cv, hobby-uri (decit daca astea te avantajeaza, adica fug, am facut maratonul pt cauza X, am strins 15,000 de dolari singur! wow, good job!), poti sa omiti si adresa, nimeni nu se uita decit la experienta si, cu cit pica mai mult pe ce cere jobul, cu atit mai mare sansa sa fii chemat la interviu. 

Ca exemplu, eu in Ro am fost ziarista. Aici fac complet altceva. De la bun inceput, in CV, asta a fost trecut asa, colateral, adica intre anii si anii am fost la trustul x, e fix o linie in cv-ul meu. Ca viitorului meu patron i se rupe de ziaristica pe care-am iubit-o eu atit, el vrea ca eu sa fiu in stare sa fac a,b,c,d. (si n-am decit 2 pagini la dispozitie sa explic de ce sint eu cea mai buna, nu ocup spatiul cu descrierea unui job pe care l-am avut acum 15 ani, doar il mentionez.).

Si atunci CV-ul meu incepe cu: eu stiu sa fac a,b,c,d, le-am facut folosind cutare si cutare, la firmele cutare. Cam pe-o pagina. Pagina urmatoare zice: si mai stiu sa fac cutare (neaparat legat de cerintele jobului, daca nu-i legat scot din CV) , apoi la ce scoli am fost, cursurile de specializare din Ca, facultatea e undeva mic, la coada, ca sa nu zica ca sint supra-calificata, ca si asta e o chestie, cv-ul tau poate sa ajunga la cos si daca esti prea buna pt job, angajatorul n-o sa zica cum se asteapta omul: ooo, ce bun e asa, io sa-l angajez, ca uite cite stie si ce multi-calificat e, o sa zica: ups, asta vine pe jobul meu ca ii trebuie mincare la copii, pe urma ori pleaca ca si-a gasit un job pe masura pregatirii, ori imi cere bani mai multi ca el e inginer, nu tehnician).

 

Crezi ca poti sa ne spui pe ce domeniu aplici? Ca poate discutia se caleaza mai bine pe ce cauti tu sa afli...

 

Si da, la intrebarea ta, cred ca tre sa fii extrem de potrivita cu jobul, restul experientelor da, sa fie mentionate, dar nu detaliate. Pe-aici se spune intr-una ca nici dracu nu citeste un cv care are mai mult de 2 pagini, angajatorul isi pierde interesul. Ah, da, si CV sa fie prezentat clar, cu categorii si liniute is capitole si litere bold, da' nu prea multe... LOL 

 

Ah, si dupa interviu trimiti scrisoare de multumire, da' tot asa, personalizata, nu standard... sa arati ca ai fost atenta, a l'ecoute cum zic conationalii mei, eu i-am multumit presedintelui meu asa:

Dear Mr X, even if you were distracted by your son's fever, it was a pleasure meeting you yesterday... (am vb. la sfirsit de copii si spusese ca tre sa duca copilul la dr ca avea febra) and I really believe I'd like working at bla-bla. As fi putut incepe cu : It was a pleasure meeting you... da' toate scrisorile incep asa, si din cite il citisem eu pe om la interviu ar fi dat delete la email inainte sa termine de citit meeting, nu mai ajungea la faza cu febra lol si eu vroiam sa vada ca am ascultat, ca ma implic si ma intereseaza... Vicepresedintelui, caruia i-am scris in franceza, ca era francofon (mi-as fi facut un deserviciu imens sa ii fi scris in engleza!) i-am vorbit despre niste stupizi de pinguini pe care mi-i aratase el pe un perete...

 

La interviu, cind m-au intrebat daca am intrebari am zis ca n-am chiar acum, da' ma gindesc, intre timp mi-ar place sa dau un tur in sectie, sa vad utilajele, si poate sa imi arate si un demo de la programul la care o sa lucrez... (raspuns care iar arata ca esti interesat si pasionat si etc...)

 

Amu' e posibli sa vorbesc eu discutii, ce se aplica la mine poate nu se aplica la tine, ce se aplica intr-o firma mica/medie nu se aplica in corporate si unde este HR etc,etc, etc. De-aia ziceam, daca zici pe ce domeniu esti poate discutia e mai la obiect...

 

Simonna



#25
pogonici1977

pogonici1977

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.039 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 08:11

simona...daca tot mai intrebat, iti raspund..eu caut job in domeniul juridic, am experienta in aceasta profesie 6 ani, cu tot ce implica instante si alte institutiii ale statului

iar ptr prima specializare pe care am , nu am experienta deloc...si nu am incluso in CV, dar imi voi rectifica Cv si voi trece asa pe scurt si detaliez numai pe partea juridical, caci asta imi place cel mai mult



#26
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 13:35

Simona ti-a dat niste sfaturi foarte bune ... Si Admin.

 

Pe scurt:

 

- CV ul foarte scurt, 1 pagina, max 2

 

- personalizat pe fiecare job in parte

 

- incepi cu numele, scopul, experienta, scoala, skills - incearca sa nu scrii nimic de oras, statut social, familie ...te cheama la interviu, faci efort si te duci in Buc fara sa le spui. Acolo, fatza in fatza, daca simti ca atmosfera iti e favorabila, le spui ca te muti din alt oras.

 

- pt CV-ul pe care il pui pe siteurile de jobs ca sa te agatze ei, trebuie sa folosesti cuvinte ce din profesia ta ...angajatorii cand cauta intr-o baza de date cauta dupa cuvinte cheie oride la experienta, ori de la skills ...trebuie sa incerci sa ghicesti aceste cuvinte astfel ca la cautare sa iasa CV-ul tau.

 

- aici mai exista un site foarte bun ...indeed.com. Nu stiu daca e folosit in Rom, dar este un motor de cautare dupa cuvinte cheie, care se uita nu numai pe siteurile de jobs dar si pe siteurile companiilor ...practic, in loc sa intrii tu pe fiecare site in parte, iti da indeed.com toate joburile postate

 

- fii activa zilnic si ai rabdare ....mie mi-a luat 300 de aplicatii, eram in situatia ta, adica nu disperata, aveam job, dar vroiam altceva ...ai timp, ai resurse, ai rabdare.

 

Succes !!!



#27
coracora

coracora

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 924 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 17:15

Acum multi ani am lucrat la o agentie de recrutare a fortei de munca si mi-au trecut prin mana cateva sute de CV-uri. Din experienta mea imi permit urmatoarele adnotari la sfaturile lui buflea:

Simona ti-a dat niste sfaturi foarte bune ... Si Admin.

 

Pe scurt:

 

- CV ul foarte scurt, 1 pagina, max 2 - nimeni nu ia in serios un CV de 1 pagina, au impresia ca e doar o "tzidula" pe care ai insirat 2-3 randuri. 2-3 pagini e acceptabil, mai mult de 3 nu e recomandabil. Depinde foarte mult si de fontul folosit, nu alege din cele foarte mici doar de dragul de-a inghesui multa informatie pe o singura pagina.

 

- personalizat pe fiecare job in parte - asta e un deziderat nobil, insa, daca aplici zilnic pt 25-50 de pozitii, nu e realizabil. Eu am un singur CV pe care l-am folosit dintotdeauna la toate interviurile si a functionat perfect. Recruiterii stiu daca o persoana e potrivita pt o anume functie fara sa te straduiesti tu din rasputeri sa le servesti lucrul asta pe tava. Te sfatuiesc in schimb sa-ti traduci CV-ul in engleza / franceza / germana daca aplici pt joburi la companii internationale.

 

- incepi cu numele, scopul, experienta, scoala, skills - incearca sa nu scrii nimic de oras, statut social, familie ...te cheama la interviu, faci efort si te duci in Buc fara sa le spui. Acolo, fatza in fatza, daca simti ca atmosfera iti e favorabila, le spui ca te muti din alt oras. Statutul social nu este treaba angajatorului, familia nici atat, eu nu le-as scrie in CV. Daca ii intriga cu adevarat competemtele tale profesionale si te cheama la interviu, ii poti informa "pe viu" daca esti maritata si daca ai copii.

 

- pt CV-ul pe care il pui pe siteurile de jobs ca sa te agatze ei, trebuie sa folosesti cuvinte ce din profesia ta ...angajatorii cand cauta intr-o baza de date cauta dupa cuvinte cheie oride la experienta, ori de la skills ...trebuie sa incerci sa ghicesti aceste cuvinte astfel ca la cautare sa iasa CV-ul tau. Foarte adevarat, recruiterii lucreaza cu key-words, trebuie sa stii sa-ti formulezi competentele de-asa natura incat sa fie relevante.

 

Daca as fi in locul tau, as trimite si unsolicited applications, adica sa aplici pt joburi nepublicate. Ia Pagini Aurii si rasfoieste pana dai de companiile la care ti-ai dori sa lucrezi; sau poti sa faci cautarea asta si pe Internet, unele site-uri ale firmelor chiar au la sectiunea "Cariere" un formular pentru cei care isi lasa CV-ul in eventualitatea ca se iveste, candva, o oportunitate. Daca trimiti unsolicited applications prin posta fizica sau electronica, scrie musai si o scrisoare de intentie. Adreseaza CV-ul Directorului de resurse umane.

 

Da sfoara in tara si pe LinkedIn ca esti disponibila incepand cu data de... Asta in eventualitatea ca subiectul nu e unul sensibil.

 

Succes!

 



#28
pogonici1977

pogonici1977

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.039 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 17:44

sarumana de toate sfaturile..sunt ff bine venite si m-am limpezittt f bine, in cel mai scurt timp vreau sa iau si lectii de engleza, caci nu o stapanesc f bine,

 

e adevarat ca am 1 an la dispozitie, si tocami din acest motiv am inceput de pe acum, sa incercam sa schimbam ceva..in bine evident 



#29
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 18:00

Nu am vazut niciodata vreun CV in limba romana care sa nu contina informatii personale - gen varsta si adresa. 

 

Apoi, in ultima vreme, am completat on-line o serie destul de lunga de formulare de inscriere - pentru ceea ce fac eu, traduceri. Formulare ale unor firme din Europa, SUA, Australia. Mi s-a cerut constant adresa completa. Unele imi cereau si data nasterii.

 

Formularele veneau in completarea CV-ului si a scrisorii de intentie.



#30
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 01 septembrie 2013 - 19:40

Coracora - ok cu tot ce ai spus, mai putin cu lipsa de timp sa-ti personalizezi CVul.

 

ca il depui zilnic la 50 de pozitii...nu e un argument, cu atat mai mult pentru angajator. Ei isi doresc probabil calificati ce nu aplica in nestire la orice e posibil pe lumea asta, ci doar la ce ar fi ei competenti.

 

deci ori faci un efort sa iei in considerare jobul la care aplici, ori iti asumi consecintele - eu multe CVuri am aruncat la cos (pe vremuri, ca nu mai recrutez demult) doar pentru ca mi s-a parut ca aplicau respectivii in dorul lelii. Poate ca unii aveau si competente - dar cine sa stea sa investigheze? Ori iti starneste interesul din prima, ori...lac sa fie, ca...stim continuarea.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -