ann33,depinde de zone,in unele se numeste intr-un fel in altele altfel.Prepararea difera si ea de la zona la zona.
Nu te agita prea mult,mai ales daca tii post.Sa stii ca nu se maninca cine stie cit.E adevarat ca ei gatesc multe feluri,cite putin din fiecare dar asta pt. ca se maninca in familii mari.Rudele ,prietenii vin sa rupa postul impreuna.
Dupa o zi intreaga fara apa si mincare,desi ai impresia ca o sa maninci cit un lup,dupa citeva imbucaturi esti deja plin.
Asa ca eu nu fac nimic special.
Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira Israa Inas
Pozici
retete arabesti/ramadan ?
Deschis de
ann33
, sep 09 2007 22:57
193 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 11 septembrie 2007 - 09:18
#12
Postat 11 septembrie 2007 - 12:37
hannen in marroc sta prietenul meu iar sora lui mi-a zis k se pregatesc intens ptr. RAMADAN ! DE LA ARANJAREA CASEI PANA LA MANCARURI SPECIFICE SI MULTE ! am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri ! am auzit k e o ciorba specifica RAMADANULUI si as fii curioasa sa stiu reteta ! daca o stii te rog mult sa o postezi aici
#14
Postat 11 septembrie 2007 - 16:28
quote:Perfect adevarat! Nu numai un fel de mancare - chiar mai multe,iar prajiturile,dulciurile sunt la ordinea zilei. Chiar daca intr-adevar se posteste foarte dur pana la apusul soarelui (nu se bea nici apa),odata cu sosirea iftarului (prima masa) incepe un adevarat festin culinar ce tine pana la rasaritul soarelui. Femeile se intrec in a face cele mai gustoase mancaruri,cele mai delicioase prajituri. Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Originally posted by ann33 am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri !
#15
Postat 11 septembrie 2007 - 16:47
luna 75 ai putea posta niste retete ?
#16
Postat 11 septembrie 2007 - 18:42
wow, ce frumos...nu aflam numai retete noi ci si "datini" ale popoarelor arabe...
Rhoneea, multumesc de reteta...sigur am sa o incerc
dar retete pentru prajiturelele acelea minunate ale lor nu stie nimeni ?
am mancat ca un fel de sarailii, baclavale(taiate mici de tot) altele parca aveau un fel de gelatina mai tare si cu fistic prin ele(nici macar nu stiu cum se numesc) susan...ah si ce-mi mai place la ei ca au tot felul de seminte amestecate(de floarea soarelui, de dovleac, de pepene, migdale, alune, fistic, etc)
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.goo...zabet/Prajituri
#17
Postat 11 septembrie 2007 - 18:50
Poate te referi la supa de bourghul, Ann? E simpla, supa de pui si o ceasca de 150ml aprox bourghul. Clatesti un pic bourghulul si il pui la fiert cu supa strecurata de pui cam 15-20 min la foc moale. Il gusti sa fie fiert si gata! Este cie se poate de sanatos si satios. Eu folosesc bourghul mai mare, de preferat cel brun.
In postul asta o sa gatesc cit se poate de simplu- linte, bob, naut, peste, pui, orez basmati. Nu recomand couscous, sarmalute, falafel,in general mincare sarata si prajeli, ca face sete a doua zi.
Dulciuri o sa fac doar de Eid cataif si kaek
Cam ce ingradiente ai in vedere, ca sa-ti dam idei?
#18
Postat 11 septembrie 2007 - 18:55
quote:Noua ne place cumpatarea in toate!Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira Israa InasPozici
Originally posted by Luna75quote:Perfect adevarat!Nu numai un fel de mancare - chiar mai multe,iar prajiturile,dulciurile sunt la ordinea zilei.Chiar daca intr-adevar se posteste foarte dur pana la apusul soarelui (nu se bea nici apa),odata cu sosirea iftarului (prima masa) incepe un adevarat festin culinar ce tine pana la rasaritul soarelui.Femeile se intrec in a face cele mai gustoase mancaruri,cele mai delicioase prajituri.Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Originally posted by ann33 am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri !
#19
Postat 11 septembrie 2007 - 19:41
quote:
Originally posted by dodo
Poate te referi la supa de bourghul, Ann? E simpla, supa de pui si o ceasca de 150ml aprox bourghul. Clatesti un pic bourghulul si il pui la fiert cu supa strecurata de pui cam 15-20 min la foc moale. Il gusti sa fie fiert si gata! Este cie se poate de sanatos si satios. Eu folosesc bourghul mai mare, de preferat cel brun. In postul asta o sa gatesc cit se poate de simplu- linte, bob, naut, peste, pui, orez basmati. Nu recomand couscous, sarmalute, falafel,in general mincare sarata si prajeli, ca face sete a doua zi. Dulciuri o sa fac doar de Eid cataif si kaek da merci interesanta reteta da as vrea sa mai posetzi cate ceva din bunatatile tale sa invat si eu k sunt " mica" [flo]acum am inceput un proces mai larg in care invat sa gatesc Cam ce ingradiente ai in vedere, ca sa-ti dam idei?
#20
Postat 11 septembrie 2007 - 22:27
fetelor am pregatit carnitza de vita, ceapa si tot ce mai trebuie pentru Lahmeh Beajin
si pregatesc si iaurt cu menta prospata(parca airan se numeste)...nu stiu cum se scrie...dar imi place mult
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.goo...zabet/Prajituri