Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 7 voturi

Alaptarea (Ce,Cum,Cand si De ce?)


182 raspunsuri la acest subiect

#21
alexa si mami

alexa si mami

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.727 mesaje

Postat 19 martie 2006 - 18:05

tina, de ce nu ai aparut tu acu' vreun an juma? ca din cauza lipsei acestor info am pierdut laptele si am trecut-o pe alexa pe formula.
bafta multa viitoarelor mamici si nastere usoara! [pup]

alexa & fam[copil]

#22
Maria28

Maria28

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 15 mesaje

Postat 19 martie 2006 - 18:39

Tina ai dreptate , am deja o pompa ..am luat-o pentru ca la inceput ai dadeam sanul si tipa copila cu el in gura si nu stiam de ce ,dar asta facea cu ambii ,de unde si concluzia ca am un bebe puturos ,ai place sa vina laptele izvor ,si asta fac acum ,ma mulg si ai dau sa pape .Bizar e ca am avut lapte si la sanul drept ,adica curgea cu jet cand foloseam pompa si brusc s-a oprit ,acum scot cu pompa doar picaturi [bang].Dar sa stii ca masaje la dus nu am facut ,doar coprese cu apa fierbinte si a dat ceva rezultate ,asta pe cand nu aveam mai deloc lapte si eram disperata .Acum ca vine nu am mai recurs la comprese ..am sa incerc tot ce a mai ramas de incercat ,ce pot sa fac,sa speram ca revine lapticu ca a mea bebelina e o fomista [:p]. http://community.web...er/maria2005116 Maria

#23
TOMALAVINIA

TOMALAVINIA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 366 mesaje

Postat 20 martie 2006 - 23:27

Buna mamicilor!!!am citit si eu acest articol, pe care/l consider foarte util viitoarelor mamici! si eu am alaptat/o pe fetita mea Maria pana la varsta de 7 luni.Chiar daca nu aveam lapte suficient nu am renuntat la san, si am chinuit/o si pe ea un pic pana sa/i dau sticla cu lapte praf supliment. am folosit Nan 1 si apoi Nan 2, fetita mea luind bine in greutate cu suplimentul.pe la 6 luni a inceput sa suga tot mai putin din san, atata timp cat laptele venea cu presiune iar dupa aceea /pauza/ si asa incet, incet s/a intarcat singura! Acum are 1an si 4 luni si e o isteata foc!!! va salut si toate cele bune!!! insistati cu alaptatul chiar daca e greu la inceput! credeti/ma, merita!!!

#24
zuzunaki

zuzunaki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 396 mesaje

Postat 21 martie 2006 - 18:12

Maria28, si ceaiul de anason,fenicul,chimen ajuta mult la stimularea lactatiei![flo]succes!

#25
ana maria

ana maria

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 326 mesaje

Postat 22 martie 2006 - 12:55

Fetelor puneti copiii la san! Ei sunt cele mai bune pompite. Eu inca imi alaptez junioru (deja stie cum se chema: "sisi") si desi a fost si el prematur am avut lapte pentru ca am stimulat lactatia alaptandu-l la cerere. Pana la 7 luni i-am dat doar san (si sugea cam la 2 ore) iar apoi am diversificat. Altceva, e important si sa-i cantariti dar mai important e sa fie sanatosi si sa fie bine dezvoltati. Ana Maria si Victor Stefan [bonjovi](15 12 2004) Succes si s-auzim numai de bine!!!

#26
dana_lucia

dana_lucia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 22 martie 2006 - 15:31

O intrebare ana maria daca imi permiti, in a cita saptamina ai nascut tu prematur caci eu am facut absolut totul posibil punind copilul la sin, folosind tot felul de metode de stimulare a lactatiei dar tot nu am avut mai mult de aproape 4 luni. La programarea avuta cu specialista in lactatie mi s-au prezentat multe studii de cazuri cu prematuri (in special nascuti pina in saptamina 34-35) si probleme de lacatie la mame. Desigur ca pina la urma cel mai mult conteaza ca bebe sa fie sanatos si bine dezvoltat iar bebelinul meu se incadreza perfect aici. Numai bine, Dana Lucia si [copil] Alberto

#27
Porumbel30

Porumbel30

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 305 mesaje

Postat 24 martie 2006 - 13:55

Eu l-am pus pe bebe l-a san la 1 ora dupa nastere , si de atunci l-am alaptat la cerere. Uneori cerea de mancare o data la 2 ore , alta data la 3 ore si jumatate...N-am fost stresata , m-am odihnit , am mancat suficient...si totusi , cam dupa o luna bebe a inceput sa dea semne de agitatie dupa cateva minute dupa ce-l puneam la san. Sugea ce sugea si dintr-o data incepea sa se agite si sa devina nevos. Il mutam la celalalt san si povestea se repeta. Dupa cateva zile in care vedeam clar ca se chinuie am inceput sa-i dau cate 3o ml. Similac si atunci se linistea. Cu timpul am fost nevoita sa-i maresc cantitatea de supliment. Mentionez ca am folosit ceaiuri pt. stimularea lactatiei . Acum ii dau doar formula si e f. multumit (si eu pe langa el ! ) ,mananca bine , doarme bine... Recent am aflat ca si mama mea a trecut prin aceeasi situatie asa ca ma gandesc ca poate are legatura cu problema mea. Dar cel mai important pt. mine e ca bebe e sanatos si ma bucur ca am reusit sa-l alaptez chiar si o perioada scurta. "Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

#28
monica70

monica70

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.205 mesaje

Postat 25 martie 2006 - 01:04

Interesante informatii! As vrea si eu o parere de la cele care alapteaza sau au alaptat,la o chestie! Pe scurt,in primele zile n-am avut deloc lapte,doar f.f. putin colostru ,dar am pus-o pe bebe la san foarte des.Ea tragea f.f.tare si ne-am cam chinuit in spital, ca din a doua zi era terminata de foame si nu voiau sa-i dea decat pe ascuns cu seringa sau biberonul lapte praf,ca cica nu le dadeau ca nu mai vrea san dupa aia.Abia a patra zi mi-a pornit laptele si am avut suficient (am avut si febra laptelui zilele ce au urmat). Totul a mers perfect,am alaptat "la cerere",practic prima luna Diana statea non-stop agatzata la san - dormea,plangea sau sugea.Pe la o luna jumatate s-a mai calmat,dupa ce am gasit o suzeta pe care a acceptat-o.De papat a papat tot bine si chiar daca n-a luat super in greutate ca altii - are "colacei",doarme bine etc. O singura data i-am dat lapte praf cand am facut mastita (presupun) si am avut febra peste 39.L-a baut si pe acela fara probleme.Pentru ca aveam si am lapte mai mult decat bea ea,am inceput sa ma mulg seara,cam odata la 2 zile si sa pun la congelator (am deja 1400 ml [:D]) care imi vor prinde bine pe cand merg la serviciu (luna viitoare). Problema mea e ca de vreo trei-patru saptamani, Diana face niste crize la supt,adica numai cand vede tzatza, incepe sa zbiere de parca ar injunghia-o cineva [bang] Cu chiu cu vai,dupa urlet3le de rigoare, pana la urma suge,atunci,sau mai tarziu.N-o face tot timpul,asa ca nu mai stiam ce sa cred,intai am zis ca-i de la colici,de la dureri de burtica etc. Apoi m-am gandit ca s-a obisnuit cu biberonul pentru ca-i mai dadeam ceai de colici din cand in cand.Cand e pe jumatate adormita nu prea face faza asta,se arunca direct si suge.La fel face altadata si ziua,dar alteori e dezastru! E moarta de foame, dar urla,sta si cu tzatza in gura (bagata cu fortza!) si plange inabusit,abia intr-un tarziu se indura, o prinde si se apuca de papat.Eu nu m-am lasat! Tot lapticul muls l-am pus la congelator,i-am dat mai putin ceai,nici n-am mai fost plecata mai mult de trei ore sa trebuiasca sa-i las sa pape cu bibe(tot lapte muls de mine).De vreo saptamana la fetele d ian.-feb.2006 i-a mai apucat "sindromul" asta pe cativa bebei,(poate nu cu asa zbierete [:D] si nu asa grav...) si o parte din fete s-au muls si le-au dat cu bibe ca sa manance totusi bebeii! Am facut toate o droaie de presupuneri,dar lamurite tot nu suntem pe deplin! Adica Dia mea mananca normal la 4 mese sa zicem si la una,sau chiar doua e circul de pe lume [bang] Aresi zile,mai rar cand nu comenteaza... As vrea sa stiu daca ati mai patit si altele asa ceva si cam ce explicatii ati avea! Ca eu nu mai stiu ce sa-i fac! Si nici nu cred c-o deochi eu in fiecare zi si de la asta i se trage.[:D]Sau ca are laptele nu stiu ce gust,ca plange inainte de a apuca sa bea,e suficient sa vada sanul sau s-o pun in pozitia de supt...
MONI [mamica][9cer]care[balcon][comoara][bb] DIANA (01.01.2006)
[colegi][fetita][colegi]


#29
emaaimee

emaaimee

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.876 mesaje

Postat 26 martie 2006 - 00:04

Monica-am patit-o si eu cu fata la 3 luni si ceva.si a durat destul de mult.ajunsesem sa o legan ziua in scaunul de masina ca sa fie semiadormita si sa pape.numai semiadormita papa.acelasi comporatament pe care il descrii tu il avea.dar fata mea nu accepta deloc biberonul.daca l-ar fi acceptat probabil ca as fi renuntat la alaptat.mi-am facut atatea procese de constiinta:de ce nu mai vrea asa dintr-o data?ce are?m-am muls sa vad daca e lapte si aveam destul.
am inceput sa caut pe net(asta aprope de 5 luni) si am gasit ca dra mea era in greva sugarului,da exista asa ceva[bang]-babies on strike.cauta pe breastfeeding sau pe la leche ligue.sunt niste sfaturi tare bune.noi acum sugem inca de la mami treze[:D]a durat f mult la noi-pana la 5 luni si jumate.am urmat sfaturile din sursele resp si am reusit[bis]
mult succes si daca nu gasesti linkurile revin eu si le pun.[pup]


[mamica][9cer]de fetita[copil] cu fundita

Uite atat suntem de mari[il]


[foto] POVESTEA MINUNII



#30
monica70

monica70

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.205 mesaje

Postat 26 martie 2006 - 14:04

EMAAIMEE multumesc f.f.mult de raspuns,deci gagica mea e in greva [:D] si daca zici ca poate s-o tina si pana pe la 5 luni [bang] super fain! O sa incerc sa caut chestiile alea,dar daca sunt in engleza imi va fi cam greu,nu o stiu prea bine si n-am timp si rabdare cu dictionarul acum.Important e sa stiu ca e o cauza,chiar daca asta e greva cu pricina! Si oricum eu nu ma las [neand] eu rac,ea capricoarna suntem in razboi declarat [blabla] Noroc ca nu face chiar tot timpul fitzele alea! Inca odata mersi mult si [dual] la amandoua!
MONI [mamica][9cer]care[balcon][comoara][bb] DIANA (01.01.2006)
[colegi][fetita][colegi]



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Astăzi, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -