Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Sezatoarea canadiana (51)


302 raspunsuri la acest subiect

#21
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 11 septembrie 2006 - 19:05

Buna ziua, doamnelor...
Madishor, la prima scoala la care a fost Atomix erau cuptoare cu microunde, asa ca ii puneam mincare in cutie ermetica si o incalzeau acolo. La scoala asta n-au cuptoare, dar m-am dotat cu un pui de termos (Canadia Tire) si ii pun supa, ciorba, felul doi, pun apa fierbinte diminetile in termos sa-si ia caldura de acolo nu din mincarea lui fiu-meu, incalzesc bine la microunde mincarea si, uite-asa, rezista calda pina la prinz iar eu m-am scapat de-o grija. Adaug un suc si ceva dulce, fruct, compotzele de-ala mici, biscuiti, papanasi si gata lunch-ul.
Pentru gustari cumpar cinci cutii de bare de frunte diferite / biscuiti cu brinza / iaurturi de cinspe feluri de la Costco si le combin intre ele. Cind se plictiseste cumpar croissante (mici si mari)si pun cu miere / dulceata / brinza, uneori ii pun cite-o punguta cu cereale si-o cutie ermetica cu lapte, ba si iaurt natur...
Dana... nu cred ca-i acelasi botez, dar mi-ar place sa fie, as zice ca, de cind nu ne-am vazut, am trece lejer una pe linga alta pe strada... Indiciu: Eu sint aia de la Mont Royal care zicea ca ai o meseriasa de coafura :) :) :) Pe bebe-ul nostru il cheama Patrick... Pe-al vostru? Hai sa vedem daca-i unul si acelasi!
Cu drag,
Simonna

#22
Donia

Donia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.910 mesaje

Postat 11 septembrie 2006 - 20:35

delphin, e dificil sa iti spunem noi ce sa alegi. Probabil ca fiecare va sustine provincia unde locuieste si pe care o cunoaste mai bine.
Despre noi iti pot spune ca am emigrat pe partea franceza si dupa o saptamana acolo am plecat in Ontario. La inceput nu eram decisi unde vrem sa stam, ne atragea Quebec pentru protectia sociala, dar in scurt timp sotul a aflat ca sansele de job pe profesia lui sunt mai bune in Ontario, asa ca am plecat.
Limba e foarte importanta, noi stiam mai bine engleza, dar am fi fost dispusi sa invatam si franceza... doar ca asta ne-ar fi luat mai mult timp sa ne adaptam si sa ne gasim joburi.
Mai conteaza si daca ai prieteni pe undeva, prieteni buni care sunt dispusi sa te ajute la inceput, fie sa te gazduiasca, sa te indrume, sa te poata duce pe ici colo cu masina, sa iti raspunda la intrebari...
Deci trebuie sa studiati piata muncii, sa te gandesti cat de usor iti va fi sa inveti engleza, in caz ca ai alege o provincie anglofona... desi in 7 ani ai timp berechet sa inveti o limba straina.
Noi cand am venit aveam in cap ideea ca in Quebec protectia sociala e mai buna, pe cand in Ontario salariile sunt mai mari (la fel ca si asigurarea la masini :)) Cred ca nu sunt idei preconcepute, deci daca vrei ia-o ca pe o informatie. Despre Alberta nu stiu mare lucru, decat ca are o economie in crestere si se pare ca viitorul ii surade. Iar despre British Columbia (provincia cu Vancouver) am auzit ca e mai scumpa iar in orasele mari locuintele sunt o problema, adica sunt cam indisponibile.

Mai intrebai daca se merita... Din ce punct de vedere?
Pentru mine a meritat, dar eu am venit din Romania, asa ca avem puncte de pornire diferite. Daca vii din Franta... habar n-am, nu stiu cum va simtiti voi acolo. Pe de alta parte aici au emigrat si inca emigreaza si francezi, si englezi, si australieni, etc, asa cum exista si canadieni care emigreaza. Deci... nu stiu!


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

#23
Podeanu

Podeanu

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.558 mesaje

Postat 11 septembrie 2006 - 22:04

Simonna, de la singura intilnire la care am fost nu am retinut decit pe : Nelia, ange, tu, firewall (care nici nu mai vine pe aici)si Adina . Asa ca nu te-am uitat. Pe bb-le nostru il cheama Luca, deci nu ne intilnim.



Ange, are legatura f mare lungimea parului cu cantitatea de par cazuta.Asta mi-a spus coafeza mea cind ma vaitam ca-mi cade rau parul.Era f lung si ca si tine la fiecare spalat imi cadea cu pumnul.Mi-a explicat ca fiind mai lung atirna mai greu (asta daca ai si un fir de par mai gros) dar sa nu-mi fac probleme ca ar fi normal sa cada pe zi citeva zeci de fire de par.Nu stiu daca e adevarat cu nr firelor, dar am constat la mine ca dupa ce m-am tuns scurt nu-mi mai cadea absolut deloc.



Acum il am iarasi lung si-mi cade la fel. In plus il si vopsesc la fiecare 5-6 saptamini de vreo 20 ani.



Dana si gemenii

Voiculestii

#24
ange

ange

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.738 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 06:07

aoleu Dana!! sa ma tund? pai daca zici ca e reala treaba cu parul lung si cazutul am s ao fac ca si asa nu stiu de ce m-ai las acolo pe spate 3 fire!![bang]

Ce balsam si sampon folosesti? Dar tratament de par faci?

Dar tu aveai par frumos.Chiar ti l-am admirat[:D]



Ma intreba cineva zilele trecute cum e la cursul de cardio latino.[:D]

Pai in seara asta l-am inceput si vreau sa va spun ca o ora uiti de tot si de toate,razi,dansezi si transpiri de nu-ti vine sa crezi.E bestial!

DAca aveti timp mergeti la un curs la"energi cardio".[:D]Nu o sa va para rau.

Joi dimin. am steep-ul.O sa va spun dupa primul curs cum este si acolo.



o seara buna.

[pup]





"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."



foto

povestea Maiei

povestea lui Robert

#25
CataD

CataD

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 174 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 20:56

Salutare la toata lumea!
Donia, spor la aranjat! Si eu m-am mutat cand eram in luna a 9-a dar am avut noroc mare cu sotul, el a aranjat aproape tot!

Interesanta discutia inceputa in capitolul celalalt de Chrysion despre mancare sanatoasa. Noi ne gandim sa ne facam vegetarieni, eram curioasa daca mai e cineva pe aici care nu mananca "animale" si cam ce gateste, cum se simte, etc.
M-ar interesa daca stiti ferme cu produse organice, ce cumparati si de unde.
Si in aceeasi idee, luati suplimente (vitamine) si mai ales daca dati suplimente la copii, produse de intarit imunitatea, si daca da ce anume?

Catalina



#26
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 21:17

Cata,
la ce capitol e discutia respectiva? si pe mine m-ar interesa o ferma in Montreal sau aproape de unde as putea cumpara carnea, la care nu putem renunta, ca suntem carnivori rau [:D]; pentru copil cumpar lapte si oua organice, pentru noi legume de la ferma(vara) si organice-iarna; in general evit mincarea foarte ieftina, nu iau semipreparate decit foarte rar, evit mcdonald(cit se poate- ca la o luna doua tot ma terorizeaza si-l duc) si ma uit la carne cum arata, in magazine-la calitate;
vitamine nu luam, ii dau copilului Omega 3 si-atit (mai luam eu lecitina pe vremea studiilor [:D], pentru ca i-am cumparat-o fiului meu si a refuzat sa roada capsulelele)

mezelurile le cumpar doar de la Transilvania (nu ca or fi mai sanatoase, dar macar sunt foarte gustoase) unde au mai ales crenvustii foarte buni ( fiu'meu e mare amator)
Ana



http://community.web...er/montrealpoze
http://community.web.../vara2006photos

hai Romania...dar misca odata fa!


#27
Cricor

Cricor

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.464 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 21:30

Catalina, noi luam carne de la Beretta, care e o ferma numai cu carne organica. Celelate produse incercam sa le luam de pe la magazinele care vand produse organice. Incercam sa evitam "Organics" de la President Choice - despre care am mari dubii ca ar avea ceva in comun cu "organic". Un magazin cu produse organice care par reale (adica mere mici si uneori gaunoase :)) e Big Carrot si altul ar fi Ambrosia. Mai e unul in downtown "Whole foods" (sau asa ceva) unde n-am fost niciodata, dar am auzit ca au super de iaurturi.

Cat despre trecerea de la vegetarienism, eu personal am retineri. Nu numai ca imi place carnea, dar eliminarea unei grupe de alimente (eventual 2 daca scoti si lapte, oua, branzeturi etc) mi se pare o masura cam drastica si ma intreb ce rezultate are pe termen lung, mai ales asupra copiilor. Da, stiu ca brahmanii din India mananca de mii de ani numai ierburi, dar au o alta zestre genetica,organismul lor e adaptat la asa mancare (nemaivorbind ca la soarele de acolo manaca o frunza de spanac si gata asimilarea de calciu, noi nici nu Vit D nu asimilam).

Eu stiu o familie, erau cu totii vegetarieni, insa pana la urma pe unul din copii l-au trecut pe carne caci nu se simtea bine si analizele ii ieseau foarte prost.

#28
CataD

CataD

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 174 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 21:57

Ana, era la sfarsitul capitolului 50 daca nu ma insel.
Corina, chiar ce citeam ca in Canada produsele organice sunt destul de bine regulate si nu au voie sa puna "Organic" pe ele daca nu indeplinesc normele. Si culmea, ca President Choice e "the leading brand" la organice si au ajutat foarte mult la scaderea pretului acestor produse.
Pe Laura nu vreau sa o fac vegetariana, oricum nu as putea ca merge la gradinita si mananca de acolo, dar noi vrem sa eliminam carnea dar nu si produsele lactate. Oricum nu ma omor cu carnea, mai am pofte din cand in cand dar in general vreau sa nu mai gatesc in mod frecvent carne. O sa imi fie mai greu, sa vedem cum merge.

Big Carrot e departe de mine si Whole Foods e destul de scump, nu mi-as permite sa mananc in mod constant de acolo. Incerc sa cumpar organice din magazin, de la sectiunea de organice si iau in general fructele care sunt in sezon de la fermieri.
Daca va intereseaza sunt ferme cu mere organice,unde culegi singur, am mers noi anul trecut.

Despre suplimente: Laurei ii dau vitamine de copii, nu sunt convinsa ca ea mananca asa cum trebuie mai ales de cand merge la gradinita.
As vrea sa-i dau si ulei de peste, inca mai ma interesez de asta.

Catalina

#29
madishor

madishor

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 155 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 22:07

Saru'mana de idei. Ana are 6 ani si merge la scoala unde nu au cuptoare pentru incalzit mancarea si nu au voie cu alimente de mancat cu lingurita sau de baut - ma duc la "sedinta cu parintii" de la sfarsitul saptamanii sa inteleg si eu de ce. Altfel ideea cu termosul cu mancare mi se pare grozava.
Nu stiu daca o sa ramana la scoala asta sau ne mutam in alta parte - am inchiriat o casa mai aproape de scoala la care e acum dar nu destul de aproape ca sa mergem pe jos si aici nu vine autobuzul pentru ca e in aria altei scoli.

pe curand,
madishor

Life is a journey. Wear comfortable shoes.

#30
Simonna

Simonna

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.362 mesaje

Postat 12 septembrie 2006 - 22:12

Hello, doamnelor!
Stie cineva o ferma unde putem culege ceva de genul afine / mure... Am un chef nebun de bunatati de genul fruncte de padure, dar mi-ar place sa le culeg in persoana, nu sa merg la piata...
Ana, ai incercat Marché ... hai ca iar sint batuta in cap... pe 440, cind vii de la Costco spre A13, stai pe voie de service, treci de Yellow, de piata aia in aer liber si, dupa 50 de metri, chiar inainte de iesirea pt Curé Labelle, este o cladire marisoara, un fel de depozit, nu pot sa-i zic nicicum acum, tot imi vine Centrale dar nu-i asta numele, sigur! Marché si inca ceva.
Eu, sa tot fie vreun an, numai acolo cumpar carnea macra. Poti sa ceri sa taie pe loc, au carmangerie in spate, au tot ce-ti trece tie prin cap, piept dezosat, piept in tot felul de sosuri, aripi de pui, copanele de pui cu si fara pielita, pipote, inimi, creier, maruntaie pt. drob de miel, sapte feluri de tepushe gata pregatite etc etc. Plus legume / fructe, feta double creme iar e f. buna, plus muraturi si dulceturi, si piinea de secara imi place iar.
Am o colega de aici, ea nu suporta sa mearga acolo ca e "urit si n-au muzica si nu accepte credit card" ca in supermarche-uri. Eu gasesc ca varietatea de produse e mare, preturile ok, ultima data am cheltuit cam 80 de dolari si mi-am umplut, literalmente, frigiderul. Pe cit posibil, simbata dimineata sint acolo, saptamina de saptamina!
Pusi,
Simonna


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -