Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 9 voturi

Joburi la UE - Bruxelles si Luxembourg


249 raspunsuri la acest subiect

#11
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 07 septembrie 2006 - 19:48

Gabi, multzam de raspuns si de situri. Ma mai gindesc daca are vreun rost sa ma duc. Poate doar ca sa vad cum e un asemenea examen, dar costurile pina in Br, ma vor minca...
Baby-boom, daca gasesti testele, m-ar interesa si pe mine, ca sa na evaluez putin.
[cheers]
---------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar



#12
Dialex

Dialex

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 31 mesaje

Postat 08 septembrie 2006 - 14:23

Multumesc pentru informatii si comentarii.
Înca un candidat aici, dar mãrturisesc cá m-am înscris mai mult la insistentele unei colege de serviciu (directorul economic). Acum, dupa ce am citit si linkurile postate de voi, ma tem ca sunt cel mai potrivit (ca sa ma exprim delicat). [:(] Dar asa mi s-a întâmplat si cu facultatea: am tocit si picat cu brio de câteva ori si când m-am dus la deruta (cu doar o sáptámâna de învátat, si atunci fara convingere) am intrat al 7-lea pe lista! Într-adevár, Dumnezeu are simtul umorului. [biz]
Mult noroc, tuturor!

#13
gabi_j

gabi_j

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 465 mesaje

Postat 08 septembrie 2006 - 18:29

Dialex, bafta! Si eu am zis ca o sa citesc de 2-3 ori ce am scos de pe net despre EU si o sa mai fac niste teste, apoi om vedea ce-o fi. Ma duc la Bucuresti si daca am bafta merg mai departe, daca nu, noroc in continuare celor care reusesc.
Daca mai e cineva cu mai multe informatii sa ne anunte, sa ne tina la curent.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

#14
ellej

ellej

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.991 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 15:28

Si eu m-am inscris la secretare. Nu prea am timp sa invat[xx(], fac quizz-uri la greu.

2400 € e putin la Bruxelles? La Paris imi zicea cineva ca ar fi un salariu bun. Stiu ca Luxemburgul e mai scump, dar e Bruxelles mai scump ca Parisul?

Mai e cineva care studiaza intens pentru teste? Eu sunt programata mai spre sfarsitul lunii. Poate daca e cineva inainte ne da de stire si celorlalti cam cum e examenul?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

#15
gabi_j

gabi_j

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 465 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 16:02

ellej, eu m-am programat pt test pe 30 octombrie, la Irex, pe str Economu Cezarescu de la ora 4. Nu am avut timp nici sa invat si nici sa fac teste, dar incep din weekendul urmator.
Din cate am inteles 2,400 este brutul, la care se adauga eventuale bonusuri (ore suplimentare, deplasari) si la sfarsit ramai cu vreo 1,800. Seful meu a lucrat ceva vreme in Bruxelles, si zice ca nu e f mult. Asa ca nu stiu ce sa zic... Am auzit si povesti de genul (despre cunostintele cunostintelor) ca parintii tipei care lucreaza acolo, trebuie sa ii trimita bani din Ro ca sa se descurce.
Problema e ca nu reusesc sa citesc in totalitate manualul acela cu reglementari pentru angajati, pt ca e atata de incalcit, si face trimiteri la trimiteri la trimiteri...

Uite, aici e un grup pe yahoo de la care poti afla informatii utile. http://groups.yahoo....U_competitions/

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

#16
country girl

country girl

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 157 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 16:10

Sunt in masura sa va dau cateva lamuriri la subiectul ridicat in discutie:
1. metoda prin care EPSO recruteaza candidatii pentru listele de rezerva pentru posturile din cadrul institutiilor UE este exclusiv cea prezentata pe site-ul lor. Este o metoda discutabila si contestata chiar si la Bxl dar dincolo de tot folclorul oral si scris referitor la aceasta metoda deocamdata este singura modalitate de a deveni functionar comunitar.
2. testul de verbal & numerical reasoning e un fel de GRE. testeaza capacitatea de concentrare si simtul logic al candidatilor si este un test preliminar eliminatoriu.
3. testul de cunostinte despre UE - istorie, institutii, politici contine 25 de intrebari care acopera un evantai larg de informatii despre UE dar nu aprofundate. tocmai pentru ca testul nu se adreseaza unro specialisti in drept comunitar ci unor cetateni europeni, actuali sau viitori comunitari, care se presupune ca au o anumita cultura despre UE. si acesta este tot un test preliminar eliminatoriu.
4. cine reuseste sa treaca de aceste doua teste care cern candidatii de la cateva mii la cateva sute, va trimite la EPSO un dosar de candidatura complet cu cv-ul actualizat si copii dupa absolut toate diplomele, certificatele, cazierul etc. In baza acestui dosar EPSO va selecta candidatii care indeplinesc conditiile de a se prezenta la testele scrise de specialitate pe domenii.
5. testele scrise de specialitate sunt cele mai grele si mi se pare normal din moment ce candidatura presupune o specializare adecvata postului vizat. cine trece de testele scrise ajunge la
6. interviu sau testul oral in care sunt reverificate cunostintele generale ale candidatilor, profilul profesional si faptul ca intrunesc caracteristicile urmarite de angajator. nu este un simplu interviu ci un adevarat test fiindca intrebarile sunt atat de specialitate cat si de politici UE. Se verifica de asemenea cunostintele de limbi straine ale candidatilor. Cate limbi straine ai scris in candidatura ca stii/scrii/vorbesti, toate sunt verificate, asta pentru ca in comisia de interviu sunt persoane cu nationalitati diferite si cel putin un membru al comisiei respective vorbeste cel putin una din limbile in cauza.
7. teste facultative. candidatilor admisi li se poate cere sa sustina anumite teste facultative, alese de comisia de recrutare, in baza carora se vor departaja candidatii cu punctaj egal.

Fericitii care dupa toata aceasta procedura sunt declarati admisi sunt inscrisi pe o lista de rezerva valabila timp de 2-3 ani, timp in care institutiile vor propune job offer acelora dintre cei de pe lista care intrunesc profilul postului liber. Aici tine mult si de capacitatea candidatului de a-si face lobby in institutii pentru postul care il intereseaza.

Cam asta este adevarata fata a recrutarii functionarilor pentru institutiile comunitare.

Mai departe, este alegerea fiecaruia daca, cand si cum alege sa participe. Eu va doresc succes tuturor!

#17
gabi_j

gabi_j

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 465 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 16:24

country girl, merci pt precizari. intr-adevar, metodele de selectie sunt discutabile, dar... ata ete!
as vrea sa adaug o precizare: pentru postul de secretare nu sunt teste de specialitate, descrise de country girl la punctul 5. Acestea se aplica doar in cazul administratorilor. Deci, secretarele, dupa primul test la Bucuresti, daca il iau, merg la al doilea test/interviu la Bruxelles.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

#18
copiloi

copiloi

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.166 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 17:04

Salut!

Voi da si eu un astfel de test (la Bruxelles il dau). M-am inscris pentru AD/47. Se pare ca voi fi prima de aici care va sustine examinarea, asa ca voi veni prima cu impresii.

Sperante nu imi fac deloc. In primul rand, procesul e foarte sinusoidal: etape multe, concurenta mare, cerinte diverse. In al doilea rand nu prea m-am pregatit, caci am si aici la univ. niste termene, care musai trebuie respectate. Plus ca grilele din The ultimate text book , cel putin cele despre EU, mi se par foarte specializate si mi-am cam prins urechile. Iar in al treilea rand m-am inscris cu germana, si nu stiu ce sanse am in fata celor cu engleza si franceza.

Dar am zis sa incerc, sa vad in ce constau astfel de teste. As fi preferat sa sustin intai testul de specialitate, pe Economics, si nu test despre EU.


quote:
Originally posted by country girl
Aici tine mult si de capacitatea candidatului de a-si face lobby in institutii pentru postul care il intereseaza.




country girl, cum adica lobby? In ce consta el?


Bafta tuturor. Intr-o saptamana revin cu impresii.


Alina




"Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului" [:D]


#19
country girl

country girl

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 157 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 17:57

Pentru ca listele de rezerva includ de obicei un numar de persoane suplimentar fata de posturile efectiv existente, institutiile au libertatea sa aleaga de pe aceasta lista persoanele pe care le agreeaza. In cazul noilor state membre, in general, fiind vorba de un numar mare de posturi existente initial si in general de persoane cvasinecunoscute de institutii, sansa de a fi ales este mai mare.
Altfel, au prioritate stagiarii care deja au stabilit niste contacte in diversele servicii din cadrul institutiilor, agentii temporari etc
Lobby-ul presupune sa te faci cunoscut sefului unitatii in care vrei sa lucrezi si unui numar cat mai mare de persoane cu conduc servicii in cadrul institutiilor, astfel incat sa te aleaga pe tine pentru a ocupa un post liber. Prin ce mijloace, depinde de imaginatia pozitiva a candidatului.

Cat despre nivelul costului vietii in Bxl. Salariul brut lunar mediu in Belgia este de 2700 de euro. Salariile functionarilor comunitari sunt cel putin duble, iar acestia mai au si o serie de alte privilegii printre care scutiri de impozite, scutire de TVA, conditii mai bune de asigurari medicale pentru toata familia, alocatii pentru familie si copii, scoala europeana gratuita pentru copii etc etc

Luxemburgul este cu 20% mai scump decat Bxl., care si el e mai scump decat restul Belgiei, in mare masura tot din cauza infuziei salariilor functionarilor comunitari.

Si inchei doar spunand ca probabil idealul oricarei persoane cu mentalitate de functionar (pentru ca, in fond si la urma urmei asta este si functionarul comunitar)este acela de a ocupa un post in oricare din institutii deoarece ai parte pe viata de o serie de privilegii pe care nu le-ai primi nicaieri in alta parte. In schimbul muncii, desigur.


#20
copiloi

copiloi

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.166 mesaje

Postat 06 octombrie 2006 - 18:15

country girl, merci![flo]


Alina


"Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului" [:D]



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -