Zapacila si nunumai... Eu inca nu am nascut dar am gasit intr-o carte ce trebuie sa contina bagajul nostru de spital (o sa vedeti ca multe sunt chiar optionale, depinde de fiecare):
Pentru nastere:
- un ceas cu secundar pentru cronometrarea contractiilor.
- un radio/casetofon sau cd-player, cu muzica relaxanta.
- aparat de fotografiat/camera video pentru imortalizarea momentelor (daca se doreste).
- Pudra, lotiuni, uleiuri sau orice altceva ne dorim pentru masaj.
- O punga mica de hartie in care sa respiram in caz de hiperventilate -cand incepem sa gafaim.
- O minge de ping-pong sau tennis de camp pentru masaj in cazul in care apar durerile de spate;
- Acadele fara zahar pentru a putea ajuta buzele sa ramana hidratate-cele cu zahar pot induce sete si o deshidratatre mai pronuntata (cred ca merge si un strugurel hidratant);
- Sosete groase in cazul in care ni se racesc picioarele;
- Perie de par/piaptan;
- Un sandwich sau o alta gustare pentru tatic
- O sticla de sampanie sau cidru spumos cu numele tau pentru a sarbatori evenimentul
Pentru salon, dupa nastere:
- Camasa de noapte in cazul in care nu doresti sa le porti pe cele de la spital;
- Parfum, deodorant, pudra, orice altceva te face sa te simti fresh;
- Obiecte de toaleta incluzand: sampon, perie/pasta de dint, lotiune (corpul poate fi deshidratat din cauza pierderilor de fluide);
- Sapun in savoniera, deodorant, perie de par, oglinda de mana, farduri si orice altceva te face sa te simti frumoasa si curata
- Servetele igienenice, tampoane, preferabil cu adeziv, desi tampoanele sunt deobicei asigurate de catre spital;
- Carti de joc de citit si orice altceva ce va poate relaxa.
- Pungulite cu stafide, nuci, alune, migdale;
- Haine pentru noi atunci cand mergem acasa, tinand cont ca inca avem un abdomen considerabil.
- Hainute pentru bebe cand il aducem acasa- tricou, body, costumas, paturica si o patura ceva mai grosuta daca este frig afara, scutecele sunt date de obicei de la spital dar sa aveti la voi in caz ca nu..
Am sa mai rascolesc prin carti si am sa mai intreb si pe d-ra mea care trebuie sa nasca si ea zilele astea, sper sa ne intalnim pana cand vine si sorocul meu.
Oana D - 19+ saptamani
[foto]Foto