Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!


209 raspunsuri la acest subiect

#11
Ana_Alx

Ana_Alx

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 82 mesaje

Postat 20 septembrie 2007 - 19:39

nu pot sta mai mult de un an...am o profesie de asa natura incat nu pot sa stau ,ca raman pe bara apoi...si de la 2 ani oricum trebe sa plec.Si am 2 minusuri atunci: am pierdut timp in defavoarea profesieii,si al 2-lea neajuns: tot cu bona ma voi confrunta si atunci
Ideea e asa : eu stau singura acum cu 2 copii.Eu sunt mam ce e drept.Insa va zic ceva,ca bonele tot sustin ca vai de mine ce munca insuportabila,insa e clar un lucru.Daca nu ar face menaj in casa abs de loc,e super facil .Mie mi-ar fi usor daca m-ar ajuta cineva dimineata cand ies cu ei afara si la pranz cand le dau de mancare.Si sunt 2!!!! Daca ar fi unul singur as fi ca in vacanta.Repet : daca nu ar fi de facut mancare si menaj
Insa tata se k...pe el;e ca vai ce responsabilitate ce nu stiu ce ,cand te gandesti ca o gramada din ele se uita doar la tv si nici macar cea mai mica pregatire in sensul asta nu o au,si nu e vorba de pregatire,insa nici macra o pornire spre a sta si a le fi drag de o fiinta nu au.Se gandesc numai la bani,sa castige cat mai mult! Si nu zic sa li se dea ceva de mizerie,insa totusi ncii 10 milioane nu se poate

[baietel][copil] 31 Ianuarie 2007+ [zana]Mimishoru'(07 aprilie 2004)

#12
ligeea

ligeea

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 867 mesaje

Postat 20 septembrie 2007 - 20:26

Subscriu la cele de mai sus .
Practic din cele ce am citit pana acum la subiectul ,,bone , nu prea li se cere sa faca nimic decat sa iasa cu copilul la plimbare , sa-i dea sa manace mancarea gatita de mama la pranz , sa-l culce ope cel mic si apoi sa stea cu ochii pe ceas ca vine ora de plecare .
N-am auzit nimic de vre-o limba straina , de facut manajul pentru cel mic sau altceva .
In schimb , vaicareli cat cuprinde - ca e greu , ca e obositor etc.
Ce e ciudat e ca toata geneartiia acestor bone -cel putin teoretic au prins perioada cu Ceuasescu , au fost mame , au crescut copii , au lucrat in schimburi si nu au avut pasatoare mixere si oale cu presiune sa faca mancare . Si se descurcau .
Acum e mai greu ca niciodata , desi treaba pe care o fac e minima iar salarizarea -in comparatie cu ce ofera e exagerata .
Unde e greseala ?
La noi , ca am acceptat o situatie de acest gen , ca am acceptat sistemul impus de agentiile de ,,bone , profesioniste ca si personalul pe care-l promoveaza .
Nu am mai cerut calitate pentru copii , am accpetat pretentiile acetsor femei de multe ori mai ,,cucoane decat cele care le angajeaza .
Nu vreau sa jignesc pe nimeni ,cred ca exista si femei de treba si cu drag de copii dar marea majoritate a femeilor din Bucuresti nu privesc decat aspectul financiar intr-o meserie care cere in dedicatie fata de cei mici .


ligeea

#13
megbeng

megbeng

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.507 mesaje

Postat 20 septembrie 2007 - 21:01

quote:
Originally posted by ligeea

Nu vreau sa jignesc pe nimeni ,cred ca exista si femei de treba si cu drag de copii dar marea majoritate a femeilor din Bucuresti nu privesc decat aspectul financiar intr-o meserie care cere in dedicatie fata de cei mici .





ligeea






eu pe lista de pretentii nu am avut si nu o sa am nicio clipa sa faca ce face bona din dragoste pentru copil, ca sa nu fiu dezamagita..[biz]



cat despre bani..acum nu mi se par exagerat 7-8 mil/luna daca face tot pentru copil: plimbat, hranit, gatit, calcat hainutele, pentru ca am vazut si eu cata munca e si stiu cat de greu mi-a fost mie singura..mai ales ca matei e teribil de mofturos la mancare..si doarme tare putin ziua, deci bona e in priza cam non-stop..nici vorba de stat pe canapea , citit reviste sau TV (de altfel nici nu avem Tv, ha!)








meg,[mamica]de[baietel]matei(9.02.2007)





#14
ankalaura

ankalaura

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.302 mesaje

Postat 20 septembrie 2007 - 21:38

quote:
Originally posted by Ana_Alx

nu pot sta mai mult de un an...am o profesie de asa natura incat nu pot sa stau ,ca raman pe bara apoi...si de la 2 ani oricum trebe sa plec.Si am 2 minusuri atunci: am pierdut timp in defavoarea profesieii,si al 2-lea neajuns: tot cu bona ma voi confrunta si atunci
[baietel][copil] 31 Ianuarie 2007+ [zana]Mimishoru'(07 aprilie 2004)



Sau, cu o gradinita privata care primeste copii de la 2 ani, care costa mai putin si careia nu ii pui mancare in frigider si nici curentul pentru TV nu i-l platesti... Iar copilul, in mod cert va invata mult mai multe. Oricum, ai de unde alege din belsug.

Daca punctul 1 bate insa punctul 2 la tine... inseamna ca nu prea ai de ales decat sa iti schimbi profesia peste inca un an, sa te intorci la serviciu acum, sa cauti pana atunci o bona, si sa mai postezi pe forum, ulterior, despre "ce traznai a mai facut bona mea", ca toata lumea de aici....

#15
Andries

Andries

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 21 septembrie 2007 - 13:39

Eu te sfatuiesc sa mai cauti. Da anunt in ziare, pune biletele pe la blocurile din jur, intreaba in parc si pe la administratorul de bloc, intreaba toate colegele de serviciu si vecinele, pana la urma vei gasi pe cineva decent care sa accepte si un salariu mai mic de 10 mil lei. Si mie mi se pare mult 10 mil lei fara menaj si fara menajul copilului. Nu zic nimic de pregatirea doamnei ca poate o fi o doamna cu reale cunostinte de puericultura si pedagogie.

Eu am avut 3 bone pentru fi-miu si la prima bona eram disperata sa nu o pierd, pe a doua am dat-o eu afara si la a treia zau daca am mai avut vreo emotie ca nu ma descurc fara.

Nu cauta prin agentii ca agentiile sunt varza la capitolul asta.

Andries

#16
danat

danat

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.292 mesaje

Postat 21 septembrie 2007 - 14:47

Recent am vazut pe un site ca o gradinita la viena costa 350 euro/ luna: cu educatie, mincare, somn si toate cele la modeul cel mai civilizat posibil.

Eu cred ca trebuie sa li se deschida ochii parintilor care dau unei bone aproape aceeasi bani ca pt o gradinita civilizata, "serviciile" primite in schimb fiind, de cele mai multe ori, mult mai slabe.



Pina la urma sunt libere sa ceara cat cred ca li se cuvine (chiar si nefondat! apropos cred ca nu prea le-a luat nimeni la intrebari: dar ce ii oferi copilului in schimb in aceste ore? si ce faci in timpul cat copilul doarme?) dar de vina in realitate sunt cei care accepta si platesc aceste salarii unor persoane lipsite de pregatire pt jobul respectiv (cam la cate interviuri, si ce interviuri, trebuie sa mergi cand cauti o slujba? cat stress si consum, te purica sa le explici pregatirea, experienta....de ce ar fi altfel in cazul bonelor? si DA cele care merita, sa aiba salarii adecvate, celelalte...mai putin, ca la orice meserie).









"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"



Dana [hia] mama lu'[copil]Radu Stefan (Fecioras de 2003)




[foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)





#17
april

april

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.234 mesaje

Postat 21 septembrie 2007 - 14:49

Mai cauta. Si nu le spune cat ai tu.
Exista femei si de treaba. Eu zic sa lasi agentiile, mai bine intreaba prietenii, colegii, rudele, poate stiu pe cineva serios si nu atat de hapsan.


E aberant ce pretentii au unele.
Adevarul e ca noi (la modul general - populatia) le-am "stricat" asa cum "stricam" functionarii publici, medicii cu atentii mai mari sau mai mici si uite ca pretentiile cresc......

#18
rodica_marin

rodica_marin
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 21 septembrie 2007 - 19:17

si eu am o bona acum, tot cu 10 milioane din 20, salariul meu. dar nu sunt multumita. nu vreau doar temele facute si supraveghere! am tot cautat un after school civilizat, chiar daca as da mai mult de 10 milioane, dar n am gasit. voi nu v ati gandit la soluti asta?
idee e ca vreau sa faca miscare, si nu fotbal, sa citeasca, sa picteze, adica educatie adevarata, nu o bona care l uita la calculator! ati auzit de ceva care sa semene cu ce vreau? ma dispera ca a inceput scoala si nu mai am nici timp sa caut!

#19
alincic

alincic

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 812 mesaje

Postat 22 septembrie 2007 - 06:49

Fetelor,puteti sa ma luminati un pic cu aceste milioane????,cit ar fi in $ sau euro?

Am inteles eu bine din postarea de mai sus ca 10mil=(aproape)350euro?????

.....da,bune salarii au bonele in RO.

Sa va zic aici (cel putin unde am intrebat eu) imi cerea 5$ pe ora,sau 20$ ziua intreaga.Asta cu conditia ca eu trebuie sa duc copilul la bona acasa. Pe saptamina ma costa 100$,si respectiv 400$ luna.

Interesant, preturile mi se par aceleasi in Ro si SUA [:D]





Alina,nascuta in Chisinau

Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag

album

#20
Helenutza23

Helenutza23

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 525 mesaje

Postat 23 septembrie 2007 - 12:47

alincic super postarea ta pt ca eram fffoooaaarte curioasa cum se platesc bonele in alte tari si chiar am intrebat si la "sezatoarea canadiana", pe fetele care sunt in canada. se pare ca la noi in romania bonele au un salariu super bun. si multora li se cere sa faca putin pt banii astia.... daca ar fi sa facem o comparatie intre salariul bonei si salariu mediu pe economie, pai romania ar iesi pe primul loc.

la oficial, curs bnr, la 21 sept 2007, este asa:

10 mil = 293,89 EUR = 413,46 USD



salariu mediu pe economie este 250-300 EUR (nu stiu sigur! dar undeva pe aici)



NO COMMENT



[mamica]Elena + [copil]Horia Constantin (18feb2007) = [il][il]




ALAPTATUL HELPLINE





cresc




Panic Questions

  • Pete rozalii, saptamana 8

    Roxanna12
    - mai 02 2024 21:13

  • Trombofilie

    Criss05
    - apr 30 2024 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

Last Blogs

  • vizita la medic de familie

    Ralu31031992
    - Ieri, 20:42

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 19:38

  • Instabilitate

    Erika91
    - Ieri, 19:35

  • Vine marea intalnire

    FloreClau
    - Ieri, 18:53

  • Am ales numele pentru fetiÈ›a

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 18:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -