Dragi mamici ce pararere aveti,influienteaza miopia in sracina nasterea?
intr-adevar gravidele care sufera de anumite afectiuni oculare nu pot naste natural. In unele cazuri, daca gravida are anumite probleme oculare si naste natural, se poate ajunge chiar la orbire. Sarcina si respectiv nasterea pe cai naturale poate afecta toate structurile oculare (sclerotica, coroida, retina, muschii extrinseci si intrinseci oculari).Tocmai de aceea femeile diagnosticate cu miopie mare si miopie boala au nevoie de monitorizare clinica pe tot parcursul sarcinii, cit si in timpul nasterii.
Din cauza complicatiilor ce pot debuta in timpul nasterii sau dupa, medicii oftalmologi recomanda nasterea prin operatie cezariana.Gravidele cu miopii de pina la " -3", dioptrii si fara alte complicatii oculare asociate sint in afara acestui pericol. Testele oftalmologice se fac pe tot parcursul sarcinii si mai ales in primul trimestru.
Orice gravida care stie ca are probleme cu ochii, in special miopie, glaucom, afectiuni retiniene, este bine sa-si faca un consult oftalmologic pentru evaluarea functiilor oculare in primul trimestru de sarcina.
Orbirea, principalul risc
In urma examenului medical, oftalmologii pot vedea, diagnostica leziunile cele mai profunde ale ochiului. In cazul unor afectiuni oculare, la efort mare se poate produce decolarea retinei, iar pacienta isi poate pierde vederea partial sau total. Cea mai buna solutie in astfel de cazuri este nasterea prin cezariana. Insa si operatia de cezariana poate implica, prin anestezie, alte riscuri.
Daca concentratia drogurilor (anestezicelor) este mare, acestea pot afecta sistemul nervos al copilului. In cazul miopiilor mici care nu sint asociate cu leziuni retiniene, glaucom, inflamatii cronice sau alte afectiuni oculare, nasterea poate sa aiba loc pe cai naturale.
Comentarii