-
După ce am aflat sexul copilului am început o continuă căutare a numelui perfect. Am căutat pe grupuri de mămici, pe diverse site-uri și în mai multe aplicații. Aveam liste cu nume ce îmi plăceau și i le prezentam soțului ori de câte ori aveam ocazia. În primă fază îmi plăceau multe, dar niciunul nu rezona cu sufletul pe care îl purtam în pântec.
Înainte să trec la numele pe care l-am ales, las câteva nume pe care aproape le-a avut copilul meu: Victoria, Amalia, Erika, Maia, Sara, Mira, Amelia, Cara, Amira, Emma. Niciunul din aceste nume frumoase nu părea potrivit pentru fata noastră.
De la început ne-a plăcut foarte mult amândurora Antonia. Acesta înseamnă: neprețuit, demn de laudă, frumos și se sărbătorește pe 17 ianuarie. Vine de la grecescul “anthos” care se traduce “floare”. Exact ce este fata noastră pentru noi, o floare de neprețuit.
Primul nume era stabilit, dar cu toate acestea, deși soțului îi plăcea foarte mult, parcă îmi doream să o strig și să o alint altfel.
Poate că mi-am luat inspirați de la vacanța în Grecia și de la ramurile de măslin, dar am decis să îi punem al doilea nume Olivia.
Care vine chiar de la numele în latină a arbustului și a fructului numit la noi măslin/măslină. Măslinul este simbol al păcii, al bunăstării, biruinţei, gloriei, înţelepciunii și al nemuririi. Acesta se serbează de asemenea prin sfântul mucenic Olivian pe 29 mai.
Antonia Olivia, numele fetei noastre, un nume care se potrivește foarte bine cu imaginea pe care o avem despre cum o să fie minunea noastră în viitor.
Deși tati a fost puțin sceptic asupra celui de-al doilea nume, a ajuns să îi placă foarte mult.
Micuța Oli, am pus în numele tău toate gândurile bune pentru viitorul pe care urmează să ți-l faci așa cum dorești. Am presărat dragostea, grija și speranța noastră. Asadar, de fiecare dată când îți auzi numele să știi că noi suntem acolo cu tine mereu.
Comentarii