-
Iată-ne ajunși la 10 zile de viața.
Încerc cu disperare sa scăpăm de laptele formula si bebelușul sta din ce in ce mai mult la san. E vorba de atașarea pe care bebe o simte când e la mine in brate. Ador sa o tin in brate, ador sa ii simt mirosul, sa o văd cum se linisteste când e la mami in brate.
Pana și somnul de noapte, 80% din timp doarme efectiv pe noi, pentru ca și colicii și-au făcut apariția. Știu… trist. Ma lovesc de o neputința crunta când văd cum lupta mititica cu durerile de burtica.
Baitele sunt cu mult dichis la noi.
E un întreg ritual cu foarte multă stângăcie as putea sa zic(din partea mea), tăticul fiind cel implicat in acest proces.
Hrănim bebelușul, îl lăsam sa regurgiteze, apoi pregătim baita. 10-15 minute de relax, apoi adoarme imediat.
Orele de somn, pentru noi, părinții, sunt foarte putine și de cele mai multe ori suntem foarte obosiți. Însă ne dorim din suflet sa facem fata cu brio și sa nu ne pierdem răbdarea, sau oboseala sa acționeze diferit la psihicul nostru. Ne dorim sa fim cea mai buna versiune de părinți pentru copilul nostru.
Au trecut 14 zile de la naștere. Mi-a venit lactația. Bebelușul se satura doar cu sân si nu mai e nevoie de lapte formula. E una din cea mai mare dorința a mea, care, de peste 30 de ore, s-a împlinit. (Acum 30 de ore a fost ultima masa cu lapte formula).
Ca și sfat pentru toate mămicile, despre cum am reușit alaptarea exclusiva, e sa nu solicitați sânii extrem de mult la început, pentru a evita rănile pe mamelon. Lactatia vine pe parcurs, stimulata ce-i drept. Pentru început câte 10 min la fiecare sân, zilnic adăugăm câte 5 minute, atașarea sa fie corecta, și răbdare. Asta a fost cheia succesului in cazul meu și îl împart cu mult drag mămicilor ce vor sa reușească sa alăpteze exclusiv.
Comentarii