Incarcat in Am inceput cursurile prenatale - ##cursuri #prenatale #mami #tati
550 vizualizariCred că toate dintre noi am primit diverse sfaturi (unele mai plăcute, altele neplăcute) de la femeile din viața noastră și nu am știut cum să le refuzăm când am simțit că nu sunt chiar pe gustul nostru. Crezi că aceste sfaturi vor înceta? Hmm... Cu siguranță nu! Iar după naștere cred că vor fi mai „tăioase”, să zic așa, căci „mda, tu nu ai fost mamă până acum și nu ai de unde să știi...”. Cred că e important să le acceptăm, însă să alegem dacă le punem în practică sau nu conform unei pregătiri prealabile și a unei informări din surse sigure.
Da, din punctul meu de vedere cursurile de puericultură sunt esențiale pentru viitorii părinți, cât și pentru o bună dezvoltare a omulețului în devenire.
Ce sunt cursurile de puericultură? Sunt cursuri ce îi pregătesc pe părinți să își îngrijească corect nou-născutul.
Care este cel mai mare avantaj? Faptul că la un simplu search pe Google puteți găsi zeci de astfel de cursuri gratuite, online, în urma căruia viitorul tătic poate obține un ATESTAT ce îi conferă dreptul la încă 5 zile libere după nașterea copilului (pe lângă cele 10 zile libere legale de la stat).
E suficient să participi la un singur curs? Pentru atestat, da, este suficient.
Din punctul meu de vedere, NU e suficient să participi la un singur curs cu soțul. Sfatul meu este să participi la cât mai multe, deoarece mereu pot apărea informații noi. Prezentatorii acestor cursuri sunt oameni diferiți, cu experiențe diferite și pot da sfaturi care vor fi esențiale în unele momente.
Ce recomand pe lângă cursurile prenatale? Recomand înscrierea părinților la CURSURI DE PRIM AJUTOR. Deși nu ne dorim, nu știm niciodată când poate interveni un moment critic și e imperios necesar să acționăm corect!
Iată câteva informații cu care ne-am familiarizat eu și soțul la cursurile prenatale (și vom participa și la altele):
- travaliu: pregătirea pentru naștere;
- bagajul de maternitate;
- nașterea: tipuri de naștere, riscuri și refacerea mămicii în fiecare caz, anestezie;
- alăptare;
- recoltare celule stem (recomand multă informare înainte de a opta sau nu pentru așa ceva);
- produse de îngrijire a nou-născutului;
- perioada post-partum: starea mamei, depresie.
ALEGE SĂ FII O MAMĂ INFORMATĂ!
Comentarii