Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Povestea noastra va avea un "happy end".

  • Trimis de Anda08
  • 29 martie 2013, 19:06:07 EET
  • 2.936 vizualizari
Trimite Denunta

Sunt noua in comunitatea Desprecopii - aspirante - dar am socotit ca merita sa va impartasesc si eu povestea mea. Am facut si eu la inceputul acestei luni un FIV (doar punctia si embrionotransferul) la clinica Athena din Timisoara. Trebuie sa multumesc in primul rand doamnei doctor Stelea a carei pacienta am fost, pentru tot profesionalismul de care a dat dovada pe parcursulul tuturor procedurilor (de la pregatirea pentru FIV, stimulare, monitorizare, punctie, embrionotransfer) cat si echipei clinicii Athena.

Prin  munca coroborata a doamnei doctor Stelea (cu ajutorul careia am obtinut din doi  foliculi doua ovocite de calitate ) si a echipei de biologi a spitalul Athena  s-au fecundat ambele ovocite (a fost nevoie de ICSI) rezultand doi embrioni unul  de calitate A si celalalt de calitate A/B. Vineri la 10 zile de la transfer am  facut testul beta HCG care a iesit 31.9 , respectiv un test de sarcina si acesta  iesind pozitiv.

Si acum, dupa multumirile adresate celor  implicati, o sa incep sa imi spun si eu povestea

 In primavara acestui an, facandu-mi profilul  hormonal, printre alte am obtinut urmatoarele rezultate: AMH sub 0.1  (0.02 la repetare), FSH 11.62. In acel moment eram pacienta unui "distins" medic  (specialist FIV) de pe maluriel Begai care cand a vazut AMH-ul a reusit sa ma  demoralizeze total spunandu-mi ca luna precedenta a fost ultimul meu ciclu, ca  nu voi mai ovula, ca voi putea face copii doar cu ovule donate si ca daca chiar  vreau poate incerca pe mine un tratament de care doar a citi dar sanse de  reusita sunt minime.

Debusolata, dezamagita,  demoralizata am incercat sa mai cer rapid o parere

 Am scotocit internetul dupa medici specializati pe FIV in Timisoara. Norocul meu a fost sa  dau peste doamna doctor Stelea (Tel 0744391950) care auzind-mi telefonic  problema, a incercat sa ma linisteasca ca nu e totul pierdut si m-a programat la  o consultatie.

 

Din nou surpriza la prima consultatie avuta la  doamna Stelea, dupa ce ne-a explicat multe despre FIV, mi-a facut si un  eco. Ce a gasit acolo, pe langa un fibrom maricel, un chist si un  folicul care tocmai crestea, atunci avea 12 mm. Deci prima veste buna, dupa  atatea rele, mi-a dat-o doamna Stelea, si anume ca voi mai avea ciclu ovulatie  etc. Trebuie sa precizez ca din primavara si pana cand am inceput pregatirea  pentru FIV cu AC am mai avut inca trei cicluri naturale.

 

Doamna doctor Stelea mi-a  prescris tratamentul pentru FIV pe care l-am inceput in 15  august si tot dansa mi-a monitorizat cresterea foliculilor. In  urma stimularii am reusit sa cresc doi foliculi unul in jur de 19 mm si  celalalt in jur de 16mm. Pe principiul putini dar buni au rezultat doua  ovocite de calitate din care au rezultat doi  embrioni.

 

Desi am fost un caz delicat, pe tot parcusul  tratamentului doamna doctor a reusit sa ne transmita mereu o stare de optimism  si sa ne dea speranta ca povestea noastra va avea un "happy end".

 

 

autor: membru  Desprecopii.com meda2011, Toate drepturile rezervate (c)  2012