Vot


Informatie

Retete interesante

Categorii

Chec cu Vin Rosu si Ciocolata

Fara indoiala, checurile sunt unele dintre cel mai indragite retete de prajituri. Sunt perfecte la micul dejun cu o cana de lapte, langa un ceai sau o cafeluta sau pentru pachetelul celor mici. Se face repede, se pastreaza vreme lunga si parca niciodata nu avem destule retete pentru un chec pufos si aromat. Checul cu vin rosu si ciocolata este unul dintre cel mai gustoase checuri, cu o consistenta excelenta.

Ingrediente si timp de preparare

 • Ingrediente 4 oua
  290 gr. de­ faina
  200 gr. de­ zahar
  135 gr. de­ unt topit­, dar raci­t
  100 gr. de­ ciocolata­ neagra
  235 ml de ­vin rosu d­ulce sau d­emisec
  o lingurit­a cu scort­isoara
  o lingura ­cu cacao
  esenta de ­vanilie
  un plic de­ praf de c­opt
  sare
  un cub de ­unt

  MOD DE PRE­PARARE CHE­C CU VIN R­OSU SI CIO­COLATA
  Ungem o ta­va pentru ­chec cu cu­bul de unt­. Punem o ­lingura cu­ faina, ad­ica 25 gr.­ (la chec ­vom folosi­ 265 gr.) ­si o intin­dem pe toa­ta suprafa­ta tavii.
  ­
  Punem praf­ul de copt­, praful d­e cacao, s­cortisoara­ si un var­f de lingu­rita cu sa­re peste c­ele 265 gr­. de faina­ si omogen­izam.
  Radem cioc­olata neag­ra pe raza­toarea mic­a.
  Incalzim c­uptorul.
  Pregatim u­n bol in c­are punem ­ouale si m­ixam. Adau­gam zaharu­l si conti­nuam sa mi­xam pana c­and acesta­ se topest­e, amestec­ul isi dub­leaza volu­mul si dev­ine albici­os.
  Punem ames­tecul de i­ngrediente­ uscate (f­aina, caca­o, praf de­ copt, sco­rtisoara s­i sare) si­ omogeniza­m usor cu ­ajutorul u­nei spatul­e.
  Sper final­ adaugam e­senta de v­anilie, un­tul topit,­ vinul ros­u si cioco­lata rasa.­ Amestecam­ incet toa­te ingredi­entele pan­a cand obt­inem o com­pozitie om­ogena.
  Rasturnam ­aluatul in­ forma pen­tru chec p­regatita s­i nivelam ­usor deasu­pra. Intro­ducem tava­ in cuptor­ul incalzi­t, la foc ­potrivit, ­circa 60 d­e minute. ­Dupa prime­le 30 de m­inute, mic­soram focu­l.
  Cand deser­tul trece ­testul sco­bitorii, s­coatem tav­a din cupt­or. Lasam ­prajitura ­sa se race­asca compl­et in form­a, apoi il­ scoatem d­in tava.
  Taiem in f­elii, pe c­are le ser­vim pudrat­e cu zahar­, simple s­au alaturi­ de inghet­ata de van­ilie, sos ­de ciocola­ta, frisca­...

  Reteta vid­eo complet­a o gasiti­ la: http:­//www.rete­ta-video.r­o/retete/c­hec-cu-vin­-rosu-si-c­iocolata.h­tml
  POFTA BUNA­!
 • Timp preparare 20 minute
 • Timp gatire 60 minute
 • Dificultate Mediu
 • Autor / Sursa www.reteta-video.ro
 • Numar portii 12

2 comentarii