Retete pentru tine

6 motive pentru care ne tot imbolnavim si ce trebuie sa facem

  • Trimis de redactor
  • 20 martie 2015, 13:19:42 EET
  • 9.511 vizualizari
Trimite Denunta

Multe mamici care stau acasa - cu copilasi mici, trec prin cateva etape de imbolnavire temporara de cateva ori pe an. Si in general orice mamica stie ca are portia anuala de raceala si gripa. Dar mai sunt si indigestiile, durerile de cap, indispozitiile si micile dureri care trec si vin. In caz ca te putem ajuta cu niste sfaturi, iata 6 motive pentru care tu si familia ta are de-a face cu bolile si indispozitiile, prea des:

Multe mamici de la Desprecopii care stau acasa - cu copilasi mici trec prin cateva etape de imbolnavire temporara de cateva ori pe an. Si in general orice mamica stie ca are portia anuala de raceala si gripa. Dar mai sunt si indigestiile, durerile de cap, indispozitiile si micile dureri care trec si vin.  In caz ca te putem ajuta cu niste sfaturi, iata 6 motive pentru care tu si familia ta are de-a face cu bolile si indispozitiile, prea des:

1. Nu va petreci suficient de multa vreme afara

Petrecerea timpului afara, in aer liber este esentiala pentru sanatate. Este ideala pentru functionarea tututor organelor noastre, inclusiv creierul care regleaza chimia corpului. Chiar daca e iarna si frig, trebuie sa ne imbracam gros si sa ne bucuram de timpul petrecut afara, in lumina zilei. Faceti plimbari, mergeti la ski, jucativa in zapada, snowboarding, dati-va cu sania, bucurati- alaturi de copii.  Asadar: petreceti mai mult timp afara.

2. Nu consumati sufieciete minerala si nutrienti - in special magneziu.

Magneziu este esential pentru energia corpului nostru. Si este de ne-inlocuit in tratarea stresului zilnic. Ce este de facut? Sarile Epson sau un pumn de sare aruncata in cada sunt de mare folos pentru a improspatata rezerva de magneziu a corpului - pentru ca se absoarbe in sange prin piele. Si desigur, pastilele cu magneziu.

Magneziul: mineralul minune de citit: Magneziul: mineralul minune

3. Nu absorbiti suficienta Vitamina D

Da, e nevoie de soare pentru a obtine vitamina D dar asta s-ar putea sa nu fie sufiecient. Daca locuiti intr-o zona care este rece, inorata si intunecta in timpul iernii, aveti nevoie de un supliment de vitamina D.

de citit: 10 semne ale deficientei de vitamina D la copii si adulti

Deci ce e de facut? Luati zilnic un supliment de vitamina D - in timpul iernii (exista si variante pentru copii). Un alt element super sanatos este uleiul de cod - ca si pestele gras, de altfel. Pe timpul iernii, mancati grasimi animale si organice si carne de pui, vita si porc.

4. Nu dormiti suficient.

Corpul uman are nevoie de 8-10 ore de somn ne-intrerupt in fiecare noapte. Somnul este crucial pentru sanatatea hormonala, pentru sanatate mentala, pentru sanatatea ficatului si pentru imunitate. Daca glandele adrenale (Glandele suprarenale) functioneaza bine, citeste in continuare aici.

 

***

 

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri de mamici :

/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.