Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Alegerea unui nume

  • Trimis de icailoaie
  • 27 mai 2014, 09:21:57 EEST
  • 1.893 vizualizari
Trimite Denunta

 

 

      Numele copilului este foarte important deoarece il va purta toata viata si mereu va fi etichetat pe baza lui. Alegerea unui nume nu trebuie luata ca pe un lucru minor ci trebuie facuta cu multa intelepciune si rabdare.  Procesul de alegere a unui nume pentru copil este , in unele cazuri o alegere destul de grea iar in altele cea mai simpla alegere posibila deoarece parintii s-au gandit cu mult timp inainte la acest lucru, fie unul dintre parintii are preferinte inca din copilarie pentru un nume.

 

       Totusi , cel mai important este ca parintii sa fie de comun acord cu numele care il vor pune micutului si sa decida ei, fara alte influente din afara. In multe cazuri, parintii amana gasirea unui nume pentru copil si , in ultimele luni de viata se precipita in a face alegerea potrivita astfel incat pot face alegeri foarte neinspirate de care le poate parea rau mai tarziu. 

 

       Iata cateva lucruri care ar trebui luate in considerare atunci cand alegeti numele pentru bebelusul ce va veni in familia voastra:

 

  • Nu va lasati influentati de cei din jur si de preferintele lor. Aici este vorba despre familie, nasi, prieteni etc. Sigur familia va incerca intr-un mod sau altul sa impuna numele invocand arborele genealogic sau traditia familiei care trebuie dusa mai departe. Doar mama si tatal au putere de decizie asupra acestui lucru. Comunicati intre voi si alegeti impreuna , nu separat un nume pentru copil.                                                                                                                                
  • Nu lasati presiunea sa puna stapanire pe voi chiar daca mai e putin pana micutul va veni pe lume si voi inca nu v-ati decis. Desi este recomandat ca numele sa fie ales inca din timp pentru a puteam medita la el in toate formele, nu e totul pierdut. Alcatuiti impreuna o lista cu numele care le indragiti, apoi incercati sa va decideti impreuna asupra unui singur nume. Iar daca parerile sunt impartite chiar doua.                                                                                                                                                                                                                                    
  • Ganditi-va la consecintele pe termen lung a numelui ales. Ganditi-va daca statutul si mediul in care copilul va creste si se va dezvolta sunt potrivite cu numele pe care il alegeti. Incercati sa priviti in viitor si sa vedeti ce urmari va avea acest nume pentru copilul dumneavoastra in mediile cu care va interactiona: gradinita, scoala, loc de munca , societate etc.                                                                                                                            
  • Sa nu cadeti in extreme din dorinta de a alege ceva cat mai special pentru copil. Parintii isi doresc pentru copil un nume cat mai original, cu o rezonanta placuta si care sa impresioneze dar din dorinta de a alege cel mai special nume si din prea mult zel pot cadea in extrema de a alege un nume ciudat si penbili sau unul neobisnuit. Aceste nume vor atrage reactii mai putin placute din partea celor din jur atunci cand copilul va creste si va interactiona. Ganditi-va la un nume usor de pronuntat si de scris, placut, normal si care sa fie pe placul vostru si atunci sigur nu veti da gres!                                                                                                                                               
  • In ultimul rand, dupa ce ati ales numele ganditi-va cat de mult il va aprecia copilul dumneavoastra. Incercati sa va puneti in locul lui si sa vedeti cum se va prezenta in fata lumii cu acest nume.  Daca credeti ca va fi mandru cu numele ales de parintii lui atunci ati facut decizia corecta.

 

       Multa bafta si intelepciune in alegerea unui nume!