Retete pentru tine

Ce sunt calculatoarele refurbished?

  • Trimis de marius
  • 9 mai 2014, 18:39:36 EEST
  • 1.075 vizualizari
Trimite Denunta

- De ce as cumpara un calculator sau un laptop refurbished? - Este o solutie mai buna decat second hand? - Dar decat unul nou?

Ce sunt sistemele refurbished?

De ce ai cumpara un calculator sau un laptop refurbished?

Ce sunt calculatoarele si laptopurile refurbished?

Calculatoarele si laptopurile refurbished sunt in general de natura business luate în leasing de companii din ţări străine şi returnate producătorului la expirarea acestuia.
Odată ajunse la producător, sunt înlocuite toate componentele defecte/uzate (uneori cu excepţia bateriei), testate şi repuse în circuitul economic.

De ce nu sunt calculatoare si laptopuri second-hand?

Tablet-PC-ASUS-EeePad-Transformer-PrimeCalculatoarele si laptopurile second-hand sunt folosite si sunt revândute ca atare. Pot prezenta semne de uzură, pot avea eventuale defecţiuni, beneficiază de garanţie scurtă sau deloc.
Calculatoarele si laptopurile refurbished, deşi evident folosite, sunt repuse în starea originală, atât funcţional cât şi estetic. Producătorul asigură garanţie de 24/36 luni, similară unui produs nou.

Avantajele calculatoarelor si laptopurilor refurbished

Evident, preţul. Poţi lua un sistem bun, business, la aproximativ 60% din preţul unui sistem nou.
Calculatoarele si laptopurile refurbished repuse în circuit sunt calculatoare si laptopuri business, pe care nu le găseşti în mod normal în comerţ.
Au sistem de răcire mai performant faţă de laptopurile de uz personal.
Au componente de înaltă calitate.
Vin echipate cu sistem de operare windows (şi el refurbished), fapt ce te scuteşte de bătăile de cap cu legea sau instabilitatea unui sistem piratat.

Dezavantajele unui sistem refurbished:

Pentru laptopuri unele pot avea bateria originală, ce va trebui schimbată la un moment dat.
Sunt sisteme de generaţie precedentă. 

Concluzii:

Sa luam un exemplu:

Un workstation mobil dell precision, 17inch, Intel core 2 duo, 2gb ram nvidia quadro. Este deja o configuratie perfecta. Vine si cu o licenta windows 7 profesional, cd cu drivere, garanţie 5 ani, totul la 2.000 de lei. Cu 100 de lei investiţi într-o plăcută de 2GB ram suplimentară s-a transformat în sistemul ideal, stabil si superperformant. Deci un pret mic mult mai scazut pentru o performanta si stabilitate garantata. Pentru ca sa nu uitam. Sistemele refurbished sunt stabile, nu crapa a doua zi, sunt deja rulate si verificate la sange de specialisti. De aici si garantiile acordate ce in general depasesc 2 ani.


In fond ce doreste oricine?

Un calculator sau laptop care sa se strice greu sau deloc, sa fie stabil, sa fie performant si sa coste mai putin.

Nu?

 

Info: http://www.loco-team.com