Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Mic ghid de stimulat popularitatea la copii

  • Trimis de ZoitaR
  • 16 iulie 2013, 17:37:19 EEST
  • 2.755 vizualizari
Trimite Denunta

La scoala, in parc sau la clubul de sport, mai toti copiii isi doresc sa fie in centrul atentiei si ravnesc la popularitatea de care se bucura liderii grupului din care fac parte.

Acest fenomen se manifesta inca de la varste foarte mici si atinge apogeul la adolscenta, cand pentru cei mai multi dintre copii, apartenenta la grup si popularitatea devin lucruri esentiale in viata.

 

Nu toti copiii sunt inzestrati cu acel “x factor” care sa le aduca popularitatea, dar cu ceva idei si sfaturi situatia poate fi imbunatatita.  

 

Este important sa explici copilului ca trebuie sa aiba incredere in propria persoana, dar mai ales sa arate acest lucru grupului din care face parte. La fel, incurajeaza-l sa fie el insusi pentru ca astfel ii va fi mai usor sa-si faca prieteni.

 

Incearca sa-l ajuti sa-si creeze un stil (look) propriu. Daca cei mai multi copii poarta aceeasi imbracaminte si coafura ca sa fie populari, nu inseamna ca si copilul tau va deveni peste noapte popular copiind acelasi stil. Mai bine alege-i o coafura care sa-i vina bine sau o pereche de tenesi cool, si vei semnala imbunatatiri legate de nesiguranta.

 

Foarte important: invata-l sa nu renunte la ceea ce-i place si il pasioneaza, doar de dragul celorlalti copii.

 

Un lucru deloc de neglijat este igiena corporala!

 

Copiii in general au o aversiune fata de cei neingrijiti si vor sta departe de ei. Asigura-te ca se duseaza si se spala bine pe dinti inaite sa plece la scoala, eventual foloseste si un deodorant, pentru ca si cel mai neinsemnat miros neplacut va fi taxat cu rautate de colegi.

 

Convinge-l sa-si infranga timiditatea si spune-i ca este bine sa arate ce stie si ce poate. Asa, ceilalti copii vor fi interesati in ceea ce face si eventual il vor admira. In acelasi timp explica-i ca toate acestea trebuiesc aratate cu modestie, fara sa se laude.

 

Spune-i sa incerce sa fie haios si sa faca glume cu ceilalti colegi, pentru ca se pare ca cei mai multi dintre ei aprecieaza copiii cu un bun simt al umorului.

 

Foarte important este sa stie ca nu trebuie sa forteze aceste lucruri ca sa devina popular, pentru ca ceilalti vor observa imediat si-l vor eticheta ca “disperat” dupa atentie.