Retete pentru tine

In cate feluri sarbatorim ziua de nastere a copiilor?

  • Trimis de ZoitaR
  • 9 iulie 2013, 18:26:09 EEST
  • 2.901 vizualizari
Trimite Denunta

Nu stiu la altii cum e, dar la noi inceputul lui iulie este unul furtunos si plin de evenimente: zilele de nastere ale copiilor – amandoi sunt nascuti in aceeasi luna (ani diferiti), ii despart doar trei zile.

O problema care tot mai des ne da bataie de cap este: cum si ce facem? Pentru ca in ziua de azi, esti oarecum supus unei presiuni “pitico-sociale” si trebuie sa le organizezi mai multe momente prin care sa le fie pomenita ziua de nastere.

 

Asadar, o ocazie incarcata de maxima importanta are loc la scoala, cand sunt cinstiti colegii de clasa si invatatoarea. Apoi, momentul mult asteptat si pregatit pana in cele mai mici detalii: petrecerea de copii, cea mai importanta zi din an pentru ei; pentru noi parintii o sursa de stres. Din fericire cat sunt inca mici, astfel de petreceri se termina intotdeauna intr-o nota pozitiva, fara nelipsitele comentarii de-a doua zi din partea participantilor.

 

Acum insa, cand sunt mai mari, pe la 9 ani, pretentiile cresc pe masura varstei si ai nevoie de ceva capital, rabdare si idei ca sa reusesti cea mai cool party. Am stat ore intregi sa rascolesc internetul in cautare de idei noi si locatii decente, ocazie cu care aproape ca am descoperit o noua nisa de piata: organizare evenimente pentru copii!

 

Asa am aflat cu stupoare ca sunt si elefanti de inchiriat! asta pe un site american.

 

In fine, dupa ce totul se termina cu bine, si daca mai ai resurse financiare si energie, ar trebui sa organizezi un moment si pentru bunici, unchi si matusi, pe care, nu-i asa, nu poti sa nu-i inviti la ziua nepotilor.

Si din nou organizare, stres … Dar macar este un moment comun, si de data asta scapam doar cu o singura petrecere pentru amandoi!

 

Am uitat sa amintesc zilele de nume, pe care noi deocamdata nu le sarbatorim.

 

 


 

Despre timpul frumos al copilariei copilului tau, merita sa mai citesti si:

 

  Cat timp isi petrec taticii cu copilul/copiii?

Cat timp de calitate isi petrec barbatii tatici cu copilul/ copiii lor? Tinand cont de realitatile Romaniei, sfaturile sunt dificil de dat. Si totusi, tot mai multi tatici tineri inteleg ca acest timp… ... citeste mai departe

  25 de aplicatii iPad pentru copii

Cu ani in urma, un astfel de articol era ceva de domeniul SF. Astazi e un lucru cat se poate de firesc ca parintii sa fie la curent cu noutatile din domeniul aplicatiilor iPad, iPhone etc. pentru… ... citeste mai departe

  Cum incurajam creativitatea copiilor?

Din primii ani, pana la pre-adolescenta, trebuie sa invatam cum sa incurajam partea creativa a copilului nostru, lasandu-i imaginatia sa zburde libera. Fiica mea de 3 ani este o micuta… ... citeste mai departe

 

 

Forumuri specializate

 

 Clinica Virtuala DC Consultanta medicala online.

 

 

In floarea copilariei (4-12 ani) Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate