Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

9 luni de sarcina in mintea viitorului tatic

  • Trimis de redactor
  • 4 iunie 2013, 13:26:43 EEST
  • 3.555 vizualizari
Trimite Denunta

Si taticii sunt ... insarcinati

 

Cand sunteti insarcinata, prezenta copilului dumneavoastra devine treptat realitate. Nu numai din punct de vedere psihologic (bebelusul creste in burtica; faceti planuri si va ganditi la relatia cu el...), dar si din punct de vedere fizic. Iar tatal trebuie sa invete sa intre in realitatea existentei copilului si sa fie prezent chiar de la inceputul relatiei cu copilul.

 

Mama simte ca bebelusul misca in burtica. Ea are la dispozitie noua luni pentru a trai bucuriile sarcinii, laolalta cu momentele dificile (greturile, oboseala si uneori complicatiile sarcinii).

 

Pentru barbati, lucrurile sunt diferite si in mod ironic, sunt si mai complexe. Tatal ramane cumva in afara procesului, oricat de mult ar incerca si ar dori sa fie implicat. El trebuie sa-si utilizeze imaginatia, sa comunice cu partenera si sa puna intrebari pentru a intelege si a simti bebelusul nenascut.

 

Sfatul de la Desprecopii.com: tatal trebuie implicat inca de la inceput in existenta copilului

 

Toate reflectoarele fiind indreptate asupra femeii, de dumneavoastra, mamica in devenire depinde sa-l ia in considerare si sa-l includa si pe partenerul ei in tot ce se intampla in timpul sarcinii, la fiecare pas, sa discute cu el despre bebelus si sa se asigure ca vine si el la toate intalnirile programate (consultatii medicale, analize, ecografii etc.).

 

Tatal trebuie sa invete sa intre in realitatea existentei copilului si sa fie prezent chiar de la inceputul relatiei cu copilul.  

 

Rolul tatalui este esential – inca inainte de nastere

 

Rolul tatalui este foarte diferit de cel al mamei, dar este esential pentru o viata de familie echilibrata.

 

Este nevoie de doi oameni pentru a crea un copil, si este nevoie de doi oameni pentru a creste un copil.

 

Tatal nu trebuie exclus de mama care este prea concentrata asupra bebelusului, nici nu ar trebui sa se auto-excluda spunandu-si ca va face mai mult ca tata ceva mai tarziu. Chiar daca se recunoaste ca tata in momentul in care isi ia prima data copilul in brate, rolul fizic de dinainte de nastere al tatalui in devenire ramane crucial – intr-o asemenea masura incat expertii spun ca un tata care nu vine si el la consultatii si ecografii, nu pune intrebari despre evolutia sarcinii sau continua sa se poarte ca si cum nu s-ar intampla nimic, transmite fara sa-si dea seama semne ingrijoratoare privind viitoarea sa relatie cu copilul lui.

 

Si tatii au nevoie de cursuri prenatale

 

Pentru a detecta acest tip de dificultati, specialistii sunt de parere ca trebuie create niste cursuri prenatale sau pregatitoare speciale pentru viitorii tatici:

 

  • Prezenta tatalui la cursurile prenatale este un inceput bun, dar acestea nu vin in intampinarea nevoilor specifice ale viitorilor tati.  

 

  • Cand devine tata, un barbat trebuie sa accepte ca relatia sa cu partenera se va schimba

 

  • Cand devine tata, un barbat trebuie sa accepte ca relatia sa cu partenera se va schimba, ca trebuie si el sa se schimbe si ca statutul partenerei lui este de asemenea schimbat.

Partenera lui nu mai este doar iubirea vietii lui – acum este mamica. Multi barbati cred ca aceasta este schimbarea cu care le este cel mai greu sa se obisnuiasca, dar trebuie sa se adapteze la noua realitate! Iubirea si sexul nu se schimba, dar cand sotul si sotia sau membrii cuplului devin parinti, relatia lor citeste aici tot articolul >>

 

 

Pentru a intelege mai multe despre ce gandeste viitorul tatic, merita sa cititi si:

 

  10 surprize pentru noul tata

La nu prea mult timp dupa nasterea copilasului, orice tatic are revelatia  noii situatii: sint parinte! responsabilitati noi, probleme noi, standarde noi.  Aceasta revelatie se intampla pentru unii… ... citeste mai departe

  Drama vesela cu hormoni

Sotia are probleme cu hormonii. E insarcinata si e altfel decat cum o stiam eu. E in saptamana a 32-a de sarcina si imi trimite in fiecare zi pe mail un articol de la Desprecopii.com care ma… ... citeste mai departe

  Esti pregatit sa devii tata? Afla dupa acest TEST

Ce fel de tata esti ? Sau vei fi? Chiar daca nu esti tatic inca sau daca esti doar tatic foarte proaspat, merita sa faci acest test interactiv pentru a-ti cunoste aptitudinile de tata. ... citeste mai departe


 Un sfat: pastreaza niste amintiri unice

 

Scrieti despre ce ati  simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com.  In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor  ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la  implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori  majoratul.

 

Forumul cu  burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.