Retete pentru tine

Gradina Zoologica din Oradea

  • Trimis de marius
  • 3 iunie 2013, 09:33:02 EEST
  • 3.059 vizualizari
Trimite Denunta

Noutati in Oradea>>

După o pauză de mai bine de doi ani, în Oradea s-au întors leii, leoparzii şi urşii. Stau cu toţii în cuştile celei mai moderne grădini zoologice din vestul ţării, care s-a deschis publicului luni dimineaţa. Vizitatorii pot admira peste 400 de animale, care trăiesc pe o suprafaţă de peste 7 hectare, de două ori mai mare decât cea pe care o avea vechiul parc.

 

Din cauza ploii şi a frigului, doar o mână de curioşi a trecut pragul grădinii în ziua redeschiderii. Cu puțin după ora oficială de deschidere a grădinii zoologice din Oradea au sosit primii vizitatori: un grup de elevi de la liceul sportiv și un cuplu cu un copil. 

 

,,Nu aveam ce face acasă și am zis că venim cu copilul la deschidere. Am mai încercat de câteva ori sa venim dar era tot închis,'' spune unul dintre primii vizitatorii al noii grădini zoologice. 

 

Din păcate, frigul şi ploaia nu i-au lăsat pe vizitatori să admire animalele, care au preferat să rămână în cuşti. Parcul zoologic din Oradea şi-a dublat suprafaţa şi oferă condiţii mult mai bune sutelor de animale, printre care canguri, lei ori urşi. Investiţia în refacerea grădinii depăşeşte 4 milioane de euro. 

 

 "După o lungă așteptare de aproximativ 3 ani am ajuns și ziua în care putem oferi vizitatorilor o grădină modernă la standarde europene, o grădină care sper că va satisface cerințele celor care o vor vizita," declară Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

 

 "Avem promisiuni foarte ferme pentru leopard chinezesc ca și paranteză, vă spun că doar 43 de exemplare trăiesc în captivitate în toată Europa și nouă ni s-a promis unul, un tigru siberian, o pereche pentru baiatul de lamă," explică Tibor Szuhai Bimbo, directorul Grădinii Zoologice din Oradea.

 

Un bilet pentru adulți costă 10 lei, iar copiii, studenții și pensionarii plătesc jumătate din preţ.