Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Desprecopii Si/SAU Facebook

  • Trimis de fpopescu
  • 13 mai 2013, 22:15:44 EEST
  • 4.835 vizualizari
Trimite Denunta

Cand ne-am apucat sa dezvoltam noua platforma ne-am pus intrebarea: nu este mai bine sa o dezvoltam in cadrul Facebook?

Era o intrebare logica avand in vedere popularitatea crescuta a acestei retele de socializare. 

 

Dupa o analiza lunga ne-am dat seama ca exista o serie de diferente fundamentale intre o comunitate de aspirante, gravidute, mamici, tatici si  Facebook. Concluzia a fost ca in loc sa discutam despre Desprecopii.com SAU Facebook cel mai bine discutam despre Desprecopii SI Facebook! Iata mai jos o serie de ganduri importante....

1. Anonimitatea in momente delicate

La Facebook ne inregistram de obicei cu identitatea noastra reala. O facem pentru ca nedorim sa fim usor de gasit, sa ne regasim prietenii indepartati, colegii de liceu, familie, oameni pe care ii cunoastem. Dar ce se intampla in momentul in care trecem printr-un moment mai dificil/delicat (in relatia cu sotul, o problema medicala, intima, etc.). Ai nevoie de ajutor, ai nevoie de un sfat de la alte femei care au trecut prin aceeasi situatie. Simti nevoia sa comunici, dar in spatele anonimatului. Nu doresti sa stie si colegii de liceu, familia, colegii de servici, ca tu ai pierdut o sarcina, ai probleme de infertilitate, sau ca sotul si-a gasit o amanta? Anonimatul este posibil la Desprecopii.com si, daca el este cerut, il protejam cu mare atentie! 

 

Anonimatul capata dimensiuni si mai importante in momentul in care afli ca Facebook vinde datele tale de profil companiilor interesate, ca foloseste pozele sa fiti recunoscuti in magazine, ca fiecare Like pe care il dati este stocat in baza lor de date si folosit pentru reclama. Mai multe info si aici.

 

Desprecopii.com, din principiu nu va face niciodata asa ceva! Si chiar daca ne-am dori sa o facem, suntem prea mici si nu avem resursele necesare sa o facem. Desprecopii.com respecta confidentialitatea datelor si noua platforma iti ofera control asupra a ceea ce faci la fiecare pas! (Poti de exemplu cand postezi ceva in Comunitate sa alegi ca NUMAI TU, NUMAI PRIETENII TAI sa poata accesa aceasta informatie, transparent si mult mai simplu decat la Facebook. 

 

 

2.  O comunitate specializata fata de o retea globala/generala

 

Parintii, gravidutele, mamele, taticii, etc. se intalnesc, se gasesc si regasesc in primul rand intr-o comunitate specializata de parinti. Facebook probabil ca a depasit miliardul! Majoritatea grupurilor de mamici active pe Facebook sunt pornite din comunitati de parinti precum Desprecopii.com. Din momentul in care s-au mutat pe Facebook, legatura cu potentiali alti parinti care doresc sa intre in aceste grupuri se pierde...Esti asadar supus la o izolare poate dorita de membrii grupului dar "egoista" fata de alte persoane care va cauta. 

 

Multe comunitati de parinti nu accepta ca grupurile plecate pe Facebook sa "recruteze" in continuare pe site-urile lor. Noi nu am facut-o pentru ca la Desprecopii.com nu ofeream functionalitatea necesara pe care o oferea Facebook si nu puteam sa concuram. Dar, odata cu noua platforma, aceasta functionalitate exista. Mai mult, ea este uneori mult mai avansata la Desprecopii.com decat la Facebook (de exemplu Forumul). In aceste conditii credem ca daca un GRUP DE MAMICI se hotaraste sa se mute pe Facebook va trebui sa isi opreasca activitatea pe Desprecopii, iar grupul se va inchide. Mai ales din motive de fair-play.  Este o alegere constienta pe care membrii grupului trebuie sa o faca.

 

Cum definim Fair-play-ul? Desprecopii este un site de suflet, aici ai citit odiseea sarcinii, aici ai cunoscut alti parinti cu copii de aceeasi varsta, ti-ai facut prieteni, ai ajutat si/sau ai fost ajutat. Iar acum te muti pe Facebook si stai pe Desprecopii.com numai ca sa "recrutezi"? Nu este fair.

 

3. Ne dorim sa fim proprii nostri sefi

 

Chiar daca nu o recunoastem fiecare doreste sa fie sef/leader. Multe din mamicile care se muta pe Facebook doresc sa "taie si sa spanzure", sa fie sefe. Asta pana apare prima tensiune, primul scandal, si grupurile de destrama sau se faramiteaza pana cand insulele create sunt abandonate. Multi nu inteleg ca aceasta faramitare duce la pierderea puterii unui astfel de grup!

 

In noua platforma aveti posibilitatea sa fiti sefi, sa faceti propriul grup/subgrup, sa va moderati propriile mesaje, dar in plus, cand situatia devine tensionata, puteti cere ajutorul unui moderator. Chiar daca uneori nu sunt comozi, chiar daca uneori ii contestam, la Desprecopii.com exista moderatorii! Sunt oameni cu multa experienta de moderare, oameni care stiu cand si cum sa intervina. Oameni dispusi sa va ajute!

  

4. Functionalitate...

 

Facebook este o platforma cu multa functionalitate. Dar ce se intampla daca doresti ceva deosebit? Ii ceri lui Zuckerberg?

Pot spune ca in multe privinte Desprecopii.com ofera lucruri pe care Facebook nu le are. Nu le trec in revista pentru ca sunt multe si articolul este deja prea lung dar probabil cel mai important este Forumul! Pe Forumul Desprecopii.com informatia este bine structurata si oferim mult mai multe posibilitati decat un GRUP de discutii pe Facebook.

 

In plus, Desprecopii.com te asculta! Daca ceri ceva, si daca avem posibilitatea iti dezvoltam aceasta functionalitate. Te lasam sa visezi si iti dam puterea sa-ti formezi universul pe care ti-l doresti.

 

 

5. Va propunem Desprecopii si Facebook si nu Desprecopii vs Facebook

In noua platforma am depus multa energie sa integram Desprecopii.com cu alte platforme (Twitter, Facebook, etc.)

Poti de exemplu sa publici ceva in blog si sa alegi sa publici si pe Facebook in acelasi timp. Pe pagina de start, ai posibilitatea sa urmaresti in paralel Fluxul de informatii de la Desprecopii.com si "peretele" Facebook:Si toate acestea cu posibilitatea unei filtrari foarte atente a datelor tale personale, a ceea ce doresti sa publici si ce nu. Totul intr-un mod cat mai simplu si mai transparent.

 

Credem sincer ca Facebook este un "spatiu" complementar care poate creste promovarea unei campanii umanitare, sau a unui articol postat la Ocazii. La fel, informatiile de pe Desprecopii.com iti pot completa intr-un mod natural activitatea ta pe Facebook. Credem in sinergie si nu in concurenta, atata timp cat se respecta reguli de Fair-Play (cum ar fi "racolarea" unui grup de mamici pe Facebook care duce la pierderea "fortei" si "influentei" acelui grup).


Mergem mai departe 

Desprecopii.come este activ de 13 ani. In acesti ani am vazut cum s-au ridicat si au coborat Hi5, MySpace, Webshots si altele. In America Facebook este in cadere, oamenii isi inchid conturile, isi sterg pozele, fac unlike la ce le "placea" odinioara. 

 

Desprecopii.com este un site 100% romanesc, un site absolut independent (nu apartinem de nici un trust). Asta ne garanteaza independenta ideologica si informationala.

 

Platforma Desprecopii.com nu este un simplu perete de poze si like-uri ci un hub de informatie, cu multe articole si discutii serioase, formatoare de opinie. Desprecopii.com nu este pentru cei care cauta simplitatea, superficialitatea, ci pentru cei care au ceva de spus, care stiu sa aleaga informatia si sa-i dea valoare.


Desprecopii.com are suflet si trairi. La Desprecopii prieteniile au iesit deseori din spatiul virtual. Cu diferite ocazii, au fost organizate evenimente, campanii, actiuni sociale cu impact in viata comunitatii si a oamenilor din afara ei.


Mergem mai departe!