Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol


199 raspunsuri la acest subiect

#131
kamkrys75

kamkrys75

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 17 mesaje

Postat 02 noiembrie 2012 - 13:21

Buna ziua,

Pentru ca am acasa doi pitici mofturosi care sunt certati cu branza am reusit sa i pacalesc cu aceasta reteta.Reteta o puteti gasi pe blogul meu In bucataria Cameliei.(Am mentionat pentru a nu fi acuzata ca am copiat reteta)

Minitarte cu branza de burduf

Ingrediente aluat



300 gr faina

1 lingurita seminte in

4 linguri ulei

1/2 pliculet drojdie

un praf de sare

1/2 cana apa calda



Ingrediente umplutura



300 gr branza burduf

1 legatura ceapa verde

3 oua

sare

piper

1 legatura patrunjel



Mod de preparare aluat



Amestecam ingredientele uscate faina,drojdia,sarea si semintele de in cu cele lichide,apa si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios.Lasam la crescut 15 minute.



Mod de preparare umplutura



Amestecam branza de burduf data pe razatoarea mare cu ceapa taiata rondele,patrunjelul tocat si ouale batute.Condimentam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.



Cu aceasta compozitie umplem minitartele si le dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de aproximativ 35 minute.

Se pot servi calde sau reci alaturi de un pahar cu iaurt.



Pofta buna!



Imagine postata









carmen,odihneste te in pace!

Miniaturi atasate

  • 4428bb35-7718-48af-a96d-4bdc7d9445e2.jpg
  • bc564471-dcd7-46ee-9029-880b01b0fe2f.jpg
  • d62da939-a923-46e7-b0dc-8d3e2d517be6.jpg
  • f5476ffc-593d-4000-85ac-42baeefe89d9.jpg


#132
kamkrys75

kamkrys75

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 17 mesaje

Postat 02 noiembrie 2012 - 13:26

Reteta este a Violetei Postolache.Daca va uitati la finalulu articolului dupa ele. o sa vedeti "Somon pe grill cu sos de iaurt de la caietulcuretete

Credit foto: caietulcuretete " Acel blog apartine Violetei cea care a postat si aici pe forum....Eu cred ca ar trebui sa verificati mai bine inainte sa lansati acuzatii de acest gen...O zi buna!

carmen,odihneste te in pace!

#133
hyp1981

hyp1981
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 02 noiembrie 2012 - 17:40

Una dulce, iar apoi una sarata.
Obisnuita dar neobisnuit de buna placinta cu iaurt si portocale.
Cantitatile pe care le folosesc eu pentru un vas iena:
8 foi de placinta
900 gr iaurt sau lapte batut
7 oua intregi
o portocala
zahar aprox. 100-150 gr pt compozitie (nu-l cantaresc niciodata) plus ceva pentru pudrat foile.
un praf de sare
50 ml ulei
50 gr unt
Simplu si pe scurt: foile se dezgheata la temperatura camerei, se tapeteaza vasul de iena cu putin unt. se iau primele 4 foi de placinta, se unge fiecare cu putin ulei, se presara zahar si se asaza in vas una cate una, inclusiv pe laturile vasului.
Compozitia: iaurtul se amesteca cu zaharul, sarea, ouale, coaja de portocala taiata cubulete si se toarna compozitia peste foi.
Urmatoarele 4 foi de placinta, aceeasi operatiune cu ulei si zahar si se asaza una cate una peste compozitie, avand grija sa se captuseasca bine compozitia pt a sta inauntru.
Deasupra punem bucatele de unt, si merge la cuptor cam 30 de minute. Dupa ce observam compozitia legata (nu mai tremura) si foile rumenite, scoatem placinta si o stropim cu zeama de la portocala. Este demential de gustoasa si aromata.


#134
hyp1981

hyp1981
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 02 noiembrie 2012 - 18:03

Cea sarata:
Paste cu dovlecei, sos de iaurt si usturoi.
2 pumni de paste fusili se pun la fiert pt 10 minute sau mai mult in apa fierbinte cu sare (copiii prefera pastele mai moi si nu al dente).
un dovlecel de dimensiuni medii se feliaza subtire, se pune la inabusit intr-o tigaie cu capac, cu o lingura de ulei, sare, piper, busuioc, pana se inmoaie bine.
o ceasca de iaurt gras (chiar 10%) se amesteca cu un catel de usturoi tocat sau zdrobit, un praf de sare si putin piper.
Dupa ce s-au fiert pastele, le adaugam peste dovlecei si mai amestecam 2 minute. Apoi turnem pe farfurie, si deasupra sosul de iaurt. Delicios!!!

#135
elenanalbaru

elenanalbaru

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 14 mesaje

Postat 03 noiembrie 2012 - 02:25

Musaca cu carnita de vitel



100 g de carne de vitel

3 cartofi potriviti

unt



Se pune carnita de vitel la fiert. Cartofii se pun si ei la fiert, separat de carnita. Dupa ce au fiert din cartofi se [repara un piure cu unt (mixat la blender) si carnita se taie cubulete mici sau daca e bebe mic si nu are multi dintisori se poate da prin blender.

Apoi intr-un vas de yena care se unde cu unt, se aseaza un strat de piure, apoi unul de carnita si la finat inca un strat de piure si deasupra cateva feliute de unt.

Se da la cuptor pentru 10 minute.



Printesei mele de 1 anisor ii place foarte mult si papa tot de fiecare data :D



Mamica printesei mele Maria Sara :)

Imagine postata

#136
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 05 noiembrie 2012 - 14:51

Reteta primita pe mail de la dinydidii:

Reteta de placinta de pui cu ciuperci

Piticul meu numai placinta cu pui m#259;nânc#259;..

Ingrediente:
Piept de pui 2 bucati
2 buc de ceapa mare
400 g Smantana 200g pentru aluat si restul pentru umplutura
200 g unt
2 pahare faina
Sare
Piper
Ulei

Untul moale cu faina, o lingurita de sare, smantana se framanta. Aluatul se pune la frigider pana e gata umplutura.

Se caleste ceapa in ulei, si se scoate pe o farfurie. in aceea#537;i tigaie se caleste puiul t#259;iat marunt pana se albeste. Se scoate puiul, apoi se calesc ciupercile in acela#537;i ulei.
Pieptul calit se amesteca cu ciupercile, ceapa, 200 g de smantana, sare si piper.

2 treimi din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, si se tapeteaza pe margini. Se toarna umplutura si restul de aluat se aseaza pe deasupra si se unge cu un galbenus de ou.
Se pune la cuptor in jur de o ora, pana se rumeneste bine.

Se serveste calda!
Pofta Buna!

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#137
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 05 noiembrie 2012 - 14:57

Reteta primita pe mail de la liola56:



PLACINTA RULATA CU DOVLEAC



Iti trebuie:



500 g faina

250 ml apa calduta

2 linguri zahar

jumatate lingurita sare

jumatate cub de drojdie(cel de 25 g)

2-3 linguri ulei UNISOL



si



jumatate dovleac de placinta

1 cana cu zahar

esenta de rom(sau scortisoara)

3 linguri ulei UNISOL

2 linguri miere



Pregatesti asa:



Cerni faina,apoi faci un culcus unde amesteci drojdia cu zaharul. Adaugi apoi restul ingredientelor framantand un aluat elastic nu foarte legat. Lasi la crescut. Intre timp calesti pe foc domol, dovleacul amestecat cu zahar si ulei. La sfarsit adaugi si aromele.



Impartim aluatul in 4 bucati din care vom intinde 4 foi.Ne ajutam daca aluatul e prea moale de putina faina Punem pe fiecare foaie, dovleac, rulam si apoi le asezam in tava, la crescut.



Ungem foile cu miere diluata cu putina apa calduta si apoi le coacem la foc potrivit.



Cand e gata placinta, se scoate si se mai unge odata cu siropul format.



Se taie dupa ce s-a mai racit.



Se pudreaza cu zahar vanilat !







Sfat :secretul acestei placinte consta in foile fragede,atorita uleiului UNISOL



Pentru a pastra aceasta culoare frumoasa, portocalie, se recomanda sa pudram scortisoara pe foi , apoi cu lingura asezam dovleacul calit !!!Aceasta in cazul in care dorim sa aromam foile cu scortisoara !

Imagine postata



Imagine postata



O zi frumoasa tuturor!



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#138
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 05 noiembrie 2012 - 15:01

Reteta primita pe mail de la liola56:



Paine in forma de dovleac



Ingrediente:



500g faina

20 g drojdie

1 galbenus

1 lingurita rasa cu sare

1 lingurita zahar tos

2 linguri unt

1 felie de dovleac cat mai portocaliu

1 cana cu lapte(sau apa)



si

1 galbenus de ou pentru uns



Preparare:



Se coace dovleacul la cuptor sau se fierbe in apa , se scurge si se paseaza.Acesta sa va amesteca cu restul ingredientelor din paine.

Facem o maia din drojdie cu lapte (sau apa de la fierberea dovleacului)amestecam cu celelalte ingrediente;lasam la crescut.

Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt;fixam mijlocul tavii si suprapunem 4 bucati de sfoara in forma de stea

luam bucata de aluat o mai framantam odata(cautam sa avem un aluat ferm , legat,) ii dam forma rotunda si-o legam, lejer, cu sfoara rezultand 8 bucati, 8 felii de aluat.Lasam iar la crescut, dam cu galbenus de ou si coacem

Cand e gata coapta o mai ungem odata si cand s-a racit taiem sfoara.

Painea va lua forma de dovleac,va fi , aspectuoasa si gustoasa!



Imagine postata



Imagine postata



O zi frumoasa tuturor!



Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#139
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 05 noiembrie 2012 - 15:05

Nu uitati sa votati cea mai buna reteta, preferata voastra, cu like-uri la mesaje [dc]

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates


#140
sabiradu

sabiradu

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 11 mesaje

Postat 05 noiembrie 2012 - 21:13

vai cat de frumoasa este painica dovleac , o sa o incerc si eu [flo]


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -